garnachoronaldo031122

Våre vurderinger om laget mot Aston Villa

Publisert Sist oppdatert

United holdt nullen nok en gang og tok samtidig en sterk borteseier mot Real Sociedad i Europa League torsdag kveld. Seieren bestod imidlertid av ett mål for lite, og dermed ble det nedtur, seier uten tabellmessig nytte og 2. plass i gruppen.

Seieren i forrige kamp understreker imidlertid hvilken form Manchester United er i. Etter at de ble smadret med 6-3 i bortekampen mot City, er fasiten som følger på de påfølgende ni kampene: Syv seiere, to uavgjort og bare fire baklengsmål. Fremover har de scoret 14 ganger. 

Kan de fortsette den gode trenden mot Aston Villa på søndag?

FORHÅNDSSAKER

TEN HAG FØR ASTON VILLA: USIKKER PÅ ANTONY, SANCHO OG MARTIAL.

FORSVARER DONNY: – JEG VET AT HAN KAN GJØRE DET BEDRE

DISSE SPILLERNE ER UTE

Manchester United

David de Gea – Leverte en ny, strålende kamp da han torsdag kveld nok en gang holdt nullen. Står selvsagt denne også.

Diogo Dalot – Det er lite spenning knyttet til hvem som skal bekle den høyre backposisjonen hos United om dagen. Intet unntak denne helgen. Portugiseren har tatt voldsomme steg under Erik ten Hag denne sesongen og har egentlig ingen reelle utfordrere.

Victor Lindelöf – Svensken var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Harry Maguire i Spania. Vi tolker det som et tydelig signal på at han dermed befinner seg foran kapteinen i køen og at han får fornyet tillit i denne.

Lisandro Martinez – Superlativene om argentineren er nærmest brukt opp. På Villa Park blir han definitivt en viktig brikke nok en gang.

Luke Shaw – Har vært en sterk bidragsyter til at laget har snørt igjen sekken bak og er god offensiv. Viktig både offensivt og defensivt og naturligvis inne på laget. Tyrell Malacia er utvilsomt en fin og nyttig tilvekst, men i skrivende stund også et godt stykke bak Shaw i køen.

Casemiro – For en spiller han er. Bidrar i alle spillets faser og skal naturligvis spille alle Premier League-kamper. Uvurderlig.

fred2
TILBAKE FRA START?: Vi tror Fred får sjansen mot Aston Villa.

Fred – Suspensjonen av Bruno tvinger Erik ten Hag til å gjøre omrokkeringer på laget. Vi tror det gjør at Christian Eriksen tar Brunos posisjon. I så fall er det dermed som går Fred inn på plassen til Eriksen. Brasilianeren startet sesongen tregt, men slo voldsomt tilbake mot Tottenham. Likevel har han fått begrenset med spilletid i ettertid. Får han en ny sjanse denne helgen?

Antony – Kantspilleren har gått glipp av de to siste kampene etter å ha pådratt seg en smell på trening og har status som uklar. Erik ten Hag sa før Sociedad-kampen at han trolig var tilbake til den. Det var han imidlertid ikke. Om han blir friskmeldt i tide til denne, noe vi både tror og håper på, tror vi han går rett inn på laget.

Christian Eriksen – Bruno Fernandes er suspendert og må stå over denne. Dermed fremstår dansken som det mest fornuftige valget til å gå inn i tierrollen, en rolle han naturligvis kler svært godt. Er i utgangspunktet en målfarlig spiller, men venter fortsatt på sin første Premier League-scoring for klubben. Kan nullen sprekke i en ny, mer offensiv rolle?

garnachoron
FORNYET TILLT?: Ajelandro Garnacho har imponert de gangene han har fått sjansen.

Alejandro Garnacho – Imponerte mot Sheriff og fikk fornyet tillit borte mot Real Sociedad, hvor han ble kampens eneste målscorer. Anthony Elanga grep ikke sjansen mot West Ham, og Jadon Sancho er ute av form og usikker. Manglende alternativer, kombinert med gode prestasjoner, gjør at vi gir denne plassen til argentineren.

Marcus Rashford – Har funnet formen, scorer mål igjen, stiller uthvilt og starter garantert denne. Men hvor? Vi tror det blir som den lengst fremme.

Alternativene

Donny van de Beek – Nederlenderen fikk sjansen fra start mot Real Sociedad, men grep den ikke. Kan i teorien få sjansen i Bruno-rollen i portugiserens fravær, men akkurat nå – med prestasjonen i Spania som vurderingsgrunnlag – er det lite som tilsier det.

Cristiano Ronaldo – 37-åringen nærmer seg 38 og har spilt de siste tre kampene fra start. Dermed lukter det hvile og benken for portugiseren. Skadesituasjonen gjør imidlertid at Marcus Rashford brått kan starte som venstreving. I så fall er portugiseren det eneste, friske alternativet på topp.

 

Aston Villa

Birmingham-laget har trøblet hittil i sesongen og ligger helt nede på en svært beskjeden 16. plass. De har allerede sparket manager Steven Gerrard og tapte 4-0 forrige helg.

Før møtet med Manchester United har imidlertid Europa League-spesialisten Unai Emery kommet. Han har nettopp gjennomført sine første arbeidsdager i ny jobb og debuterer som Aston Villa-manager til helgen.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
DEBUTERER: Unai Emery debuterer som Aston Villa-manager mot Manchester United.

Har han rukket å sette sitt stempel på mannskapet allerede?

Svaret får vi i løpet av kampen på søndag. Kampstart er 15.00.

Slik stilte de mot Newcastle: Martinez – Cash, Konsa, Mings, Young – Dendoncker, Luiz – Watkins, Buendia, Bailey – Ings.

Sisteskanse Emiliano Martinez gikk for øvrig ut med skade etter 35 minutter i foregående kamp mot Newcastle.

 

Powered by Labrador CMS