fernandesmaguire040922

Våre vurderinger om laget mot Aston Villa

Publisert Sist oppdatert

Rekken på ni kamper uten tap røk på Villa Park søndag.

Allerede torsdag kveld er det imidlertid mulighet for revansje når Aston Villa gjester Old Trafford i ligacupen.

Erik ten Hags spillere har nettopp vært gjennom en historisk tett og intens oktober-måned med ni kamper. Og i foregående oppgjør, mot nettopp Unai Emerys menn, virket flere spillere preget av hardkjøret. 

Det ligger med andre ord veldig i kortene at Uniteds manager gjør flere endringer på laget som til vanlig spiller i Premier League. Både på grunn av trøtte bein, men også fordi ligacup er ligacup.

Samtidig er nederlenderen naturlig nok giret på å gripe sjansen til å løfte et trofé i sin aller første sesong på Old Trafford. Og onsdag kveld røk både Chelsea, Tottenham og Arsenal hodestups ut av turneringen. 

Men hvor stor prioritet kan, skal og tør han å gi denne kampen og turneringen? Endringer blir det, men hvor mange? Vi tror svaret er åtte.

FORHÅNDSSAKER:

TEN HAG MØTTE FANSEN: – Villa-kampen var ikke akseptabel
TAKTISK ANALYSE: «Dette er feilene som ødela mot Villa»
DAG LANGERØD: «Forstår ikke hvorfor Ronaldo spiller alt»
DISSE SPILLERNE ER UTE FOR UNITED

Manchester United

Anthony Martial var tilbake på banen mot Aston Villa og er omsider helt klar igjen.

Status med Antony og Jadon Sancho er uklar. Brasilianeren sliter med hoften og har gått glipp av de siste tre kampene, mens Sancho var syk og ute mot Real Sociedad og heller ikke med til Villa Park på søndag. Kan én eller begge rekke denne? Sjansene for at Ten Hag sjanser med Antony i ligacupen anses imidlertid som minimale.

Aaron Wan-Bissaka er tilbake i trening, men var ikke med i troppen forrige kamp.

Raphaël Varane, Brandon Williams og Axel Tuanzebe er fortsatt ute.


Martin Dubravka – Skal han endelig få sjansen? Vi tror svaret er ja. Har foreløpig ikke spilt et eneste minutt mellom stengene som United-spiller, og hvis ikke i ligacupen – når da?

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
DEBUTERER?: Martin Dubravka.

Diogo Dalot – Nå har vi nærmest ropt om at portugiseren må få hvile, men manglende alternativer har gjort det umulig. Ligacupen er egentlig en gyllen anledning til å gi ham nettopp det, men Dalot soner karantene i neste seriekamp. Derfor tror vi han likevel spiller denne.

Harry Maguire – Med Dalot ute mot Fulham, er Victor Lindelöf en het kandidat til å vikariere som høyreback i den kampen. Dermed tror vi at Erik ten Hag ser på torsdagens kamp mot Aston Villa som en mulighet til å både gi Maguire kamptrening og ikke minst til å samkjøre han og Martinez.

Lisandro Martinez – Hadde – i likhet med flere andre – en usedvanlig svak kamp sist, men er og har for mange viktige egenskaper til at han får lov til å stå over denne.

Tyrell Malacia – Kom inn som innbytter for en tilsynelatende sliten Luke Shaw etter 65 minutter på Villa Park. Erik ten Hag vet hva han får av Malacia, og det føles naturlig at han starter denne.

Scott McTominay – En av Ten Hags mest betrodde menn i sesonginnledningen har ikke startet en kamp – og også fått svært begrenset med spilletid – etter Manchester City-kampen 2. oktober. McTominay har imidlertid egenskaper som kan komme godt med mot Aston Villa. Dermed fremstår både Villa som motstander og ligacup som turnering som et fornuftig tidspunkt å gi ham sjansen fra start igjen.

fred2
VAR GOD MOT SPURS: Fred. Var god mot Spurs.

Fred – Nevnte vi at han var god mot Spurs? Neida, vi vet at den allerede er nevnt til det kjedsommelige for lenge siden. Men uavhengig av den: Også Fred har egenskaper og kommer til å bidra med flere viktige ting som Aston Villa-spillerne var gode til på søndag: Aggressivitet og forflytningsevne. Der er brasilianeren god.

Anthony Elanga – Svensken har fått flere sjanser av Erik ten Hag, men det begynner å bli en god stund siden han grep den. Likevel er dette en passende anledning – spesielt siden Antony og Sancho er usikre og trolig også ute – til å gi ham sjansen igjen. Merk: Svensken er ikke avbildet på trening denne uken. Det trenger ikke nødvendigvis bety noe, men gjør samtidig at det dukker opp et ekstra spørsmålstegn ved denne.

Bruno Fernandes – Var dypt savnet på Villa Park, da han sonet karantene. Nå er han garantert både revansjelysten og uthvilt. Vi tror han starter denne.

Alejandro Garnacho – Har startet tre av de fire siste kampene – senest på Villa Park. Unggutten har vist hvilket vanvittige potensial han innehar og fortjener sjansen på ny. Skadesituasjonen gjør også kanskje at Ten Hag heller ikke har noe annet valg enn å starte med argentineren.

martialen
ENDELIG TILBAKE: Anthony Martial.

Anthony Martial – Er omsider tilbake og fikk de siste 25 minuttene på Villa Park. I utgangspunktet ville dette kanskje vært en kamp for Cristiano Ronaldo, men portugiseren hviles trolig etter å ha startet de siste fire kampene. United trenger å få i gang Martial igjen – og dette er en god anledning.


Alternativene

David de Gea  – Vi trodde Dubravka skulle være Uniteds cupkeeper denne sesongen, men så langt har De Gea stått alt. Det ville derfor ikke overrasket oss om spanjolen ble foretrukket også her. Men i den forbindelse gjentar vi spørsmålet: Hvis ikke nå for Dubravka – når?

Christian Eriksen – Dansken har spilt så godt som alt og er viktig både for Uniteds grunnspill og kreativitet. Har Ten Hag råd til å hvile ham?

Aston Villa v Manchester United - Premier League
ALLE GODE TING ER TRE?: Kan Donny van de Beek få sjansen igjen?

Donny van de Beek – Nederlenderen, som herjet under Ten Hag i Ajax, har plutselig startet de to siste kampene. Uten å imponere. Dermed blir det vanskelig for Ten Hag å gi ham tillit fra start i viktige ligakamper fremover. Sånn sett er torsdagens ligacupkamp kanskje en perfekt anledning til å gi Donny en (siste?) sjanse til å vise at han duger? Ten Hag vet bedre enn de fleste hva som faktisk bor i ham – og virker giret på at han skal få vist det i United-trøyen. Men hvor mange sandkorn er det igjen i timeglasset?

Marcus Rashford – Spilte hele kampen sist, men fikk bare den siste halvtimen mot Real Sociedad. Erik ten Hag har overrasket oss med sterke laguttak tidligere og dermed tør vi ikke utelukke at Rashford faktisk starter.


Aston Villa

Unai Emery fikk en drømmestart på jobben som Aston Villa-manager med 3-1-seier i første og forrige kamp. Kan han gjenta bedriften torsdag?

tenhagemery061122
TOK FØRSTE STIKK: Unai Emery i møtet med Erik ten Hag søndag.

Birmingham-laget leverte en svært solid prestasjon sist og rotasjonsmessig trenger de heller ikke ta hensyn til spill i Europa. Dermed ligger det i kortene at spanjolen stiller med et sterkt mannskap på Old Trafford.

I Premier League ligger de på en beskjeden 13. plass, – bare tre poeng over streken – men om seieren og prestasjonen mot United sist kun var en forsmak, har spillere og supportere god grunn til optimisme både med tanke på poengfangsten videre og den nye æraen som helhet.

Slik stilte de mot United sist: Martinez – Cash, Konsa, Mings, Digne – Luiz, Dendoncker – Bailey, Buendia, Ramsey – Watkins.

Kampstart er klokken 21.00 torsdag kveld.

Powered by Labrador CMS