skinner050223

Fordelen som forsvant: United-kvinnenes sjanser for ligagull redusert

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-kvinnene spiller kommende søndag FA-cupfinale mot Chelsea – og kjemper også med Chelsea om ligagullet.

United vant søndag 3-0 mot Tottenham, og ved kampslutt var det lett å tenke at Marc Skinners lag har en brukbar mulighet til å ende opp på førsteplass – selv om Chelsea fortsatt var favoritter.

Dessverre har Chelsea i løpet av de siste dagene blitt enda større favoritter. 

At Emma Hayes’ lag skulle vinne hjemme mot Everton (senere på søndagen) og hjemme mot Leicester (onsdag kveld) var på ingen måte uventet. Det i seg selv reduserer Uniteds sjanser, men det var nok få som så for seg Chelsea-poengtap i de kampene.

Det som er et mye større problem er at Chelsea smadret begge lagene.

Chelsea FC v Leicester City - Barclays Women's Super League
HARDER(E): Pernille Harder og Chelsea har funnet storformen på helt feil tidspunkt for Uniteds del.

United hadde den klart beste målforskjellen, men etter at Chelsea vant 7-0 mot Everton og 6-0 mot Leicester, så har begge lagene nå +42 i målforskjell.

Resultatene gjør også at Chelsea nå har scoret flest mål i ligaen, og dermed har de altså fordelen når det gjelder målforskjell nå.

Det kan bli veldig avgjørende. 

Hvis United vinner begge de gjenstående ligakampene – mot Manchester City og Liverpool – så ender United opp på 56 poeng.

Chelsea er ett poeng bak, og har spilt én færre kamp, og de ender på 58 poeng om de vinner alle sine tre gjenstående kamper (borte mot West Ham, hjemme mot Arsenal og borte mot Reading).

Hvis United fortsatt hadde hatt et soleklart overtak når det gjelder målforskjell, så ville det vært nok for Uniteds del at Chelsea spiller én uavgjortkamp i løpet av de siste tre.

Slik det ligger an nå, og kanskje spesielt siden Chelsea har tre kamper igjen, og ikke to (og antatt noe enklere kamper enn United), så vil trolig ikke den ene uavgjorten være nok til å gi United sjansen til å havne foran.

I så fall må enten Chelsea gi fra seg poeng i to av disse tre kampene – eller så må de tape en av kampene.

Et skadeskutt Arsenal er trolig i så fall Uniteds største håp. Heldigvis har de fortsatt mye å spille for siden de er med i kampen om en topp tre-plassering for fullt, men fortsatt fremstår det nok mer sannsynlig med United-poengtap mot City enn med Chelsea-poengtap mot Arsenal.

Powered by Labrador CMS