Smadret bunnlaget – går inn i juleferien med luke på toppen av tabellen

Publisert Sist oppdatert

Det var laget på førsteplass mot laget på sisteplass, og det ble en oppskriftsmessig seier til laget på førsteplass.

Manchester United vant 6-1 mot Bristol City på Leigh Sports Village, etter mål fra Leah Galton (x2), Millie Turner, Jess Sigsworth og Tobin Heath (x2).

Manchester United leder nå fire poeng fremfor Arsenal (like mange kamper), seks poeng fremfor Chelsea (som har spilt to kamper færre, og har bedre målforskjell, og som altså går forbi United om de vinner hengekampene) og åtte poeng fremfor City (som har én kamp færre). Se tabellen her.

Bristol City frustrerte United i starten

Kampen startet omtrent slik vi trodde den ville starte: Bristol City la seg dypt, og United dominerte ballinnehavet. Kampplanen var enkel å gjennomskue: Bortelaget ønsket å frustrere Manchester United.

Forrige sesong rystet Bristol City United ved å vinne 1-0 på Leigh Sports Village etter scoring av Ebony Salmon, og i kampens tredje minutt kom det første skremmeskuddet:  Bristol City kontret, og det var selvsagt Salmon som kom seg inn i bakrommet bak Amy Turner, men den tidligere United-spillerens avslutning var ikke god nok.

United hadde noen halvsjanser, med langskudd fra Millie Turner, Jackie Groenen og Ona Batlle, men Bristol City så ikke ufarlige ut på hjørnespark heller, og det var lett å tenke at dette potensielt kunne bli en frustrerende ettermiddag.

LEIGH: Ingen supportere var til stede på Leigh Sports Village, men Barmy Army var godt representert likevel gjennom flaggene.

Så kom målene

Heldigvis kom målene i den andre halvdelen av førsteomgangen.

Først vendte Leah Galton fint av en spiller, før hun banket inn 1-0 med et glimrende langskudd.

Se langskuddet til Galton:

United fortsatte med å presse på, og Tobin Heath og Ella Toone hadde brukbare forsøk før 2-0 kom på overtid, da en Katie Zelem-corner traff hodet til Millie Turner, som headet ballen ned i bakken og inn i mål mot gamleklubben.

Dermed stod det 2-0 til pause.

Se 2-0-målet:

 

Sigsworth og Galton økte

Jess Sigsworth gikk i bakken i Bristol City-feltet i det 52. minutt, og ville ha straffespark, uten at dommeren ga tegn til å peke på straffemerket. Så så Sigsworth at ballen kunne havne hos henne, og spratt opp, og ganske riktig havnet ballen hos Sigsworth. Hun brukte irritasjonen over straffesituasjonen, og kanskje en cornersituasjon fra litt tidligere som virkelig irriterte henne, til å dunke ballen inn fra kort hold.

3-0: Jubel etter Jess Sigsworths mål.

Det var omtrent det siste hun gjorde, for hun ble erstattet av ligadebutant Ivana Fuso like etterpå.

Leah Galton økte til 4-0 med nok et herlig mål, men det er nok mulig at det var ment som et innlegg. Det var fra en typisk innleggsposisjon, og latteren etterpå tydet kanskje på at det var et innlegg – men hvem vet! Galton er nemlig i kjempeform.

Uansett var det Galtons fjerde mål på de siste tre ligakampene.

I GOD FORM: Leah Galton.

Salmon reduserte, men Heath slo tilbake

Ex-red Ebony Salmon scoret som sagt seiersmålet for Bristol City i fjor, og med litt mindre enn 20 minutter igjen av ordinær tid så kom målet denne gangen også for Salmon.

Denne gangen hadde det ikke like mye å si, men det irriterte nok både forsvaret, Mary Earps og Casey Stoney at United ikke klarte å holde nullen.

Det ville nok også irritert Tobin Heath om ikke hun hadde kommet på scoringslista, men det gjorde hun, og ikke bare én gang: en Bristol City-forsvarsfeil ga henne først en sjanse til å skyte fra distanse, og den tok hun uten å nøle, og det var en god avslutning som keeper ikke klarte å stoppe. 5-1. Så lurte hun lekkert av en motspiller med en tunnel inne i Bristol Citys boks, før hun plasserte inn Uniteds sjette.

Se Heaths første mål: 

PS. Utenom Ebony Salmon, så spilte også Aimee Palmer førsteomgangen for Bristol City i denne kampen.

Manchester United 6–1 (2-0) Bristol City

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Leah Galton (26.), 2-0 Millie Turner (45+2.), 3-0 Jess Sigsworth (52.), 4-0 Galton (63.), 4-1 Ebony Salmon (72.), 5-1 Tobin Heath (83.), 6-1 Heath (86.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle (Martha Harris, 76.), Amy Turner, Millie Turner, Kirsty Smith – Katie Zelem (Jane Ross, 64.), Jackie Groenen (Hayley Ladd, 64.) – Tobin Heath, Ella Toone, Leah Galton (Kirsty Hanson, 75.) – Jess Sigsworth (Ivana Fuso, 54.).
Innbyttere: Fran Bentley, Abbie McManus, Lotta Ökvist, Christen Press.

Live:

1: Kampen er i gang!

3: Skremmeskudd fra Bristol City med en god kontring som endte med et Salmon-skudd som ikke var helt ufarlig.

13: United har vært best hittil, men skaper mest halvsjanser foreløpig.

24: Tobin Heath skyter ballen like over – den lander oppå nettaket. United ser ganske frustrerte ut.

26: MÅL! Leah Galton med et strålende langskudd! 1-0 til United. Fin vending, etterfulgt av god avslutning.

30: Tobin Heath blir spilt gjennom av Ona Batlle (via en motspiller), men keeper er godt ute og får stoppet Heaths avslutning fra å gå i mål. Nært 2-0.

33: Et Ella Toone-skudd ser ut til å være på vei mot mål, men ballen skifter retning i en Bristol City-spiller og går ut til et hjørnespark. På det hjørnesparket er Amy Turner nær på første stolpe, men det blir bare et nytt hjørnespark (som ikke blir utnyttet).

45+2: MÅL! Millie Turner øker ledelsen like før pause! Stoney etterlyste mål fra hjørnespark, og det skjedde her! Fint slått av Katie Zelem.

Pause i regnværet i Leigh.

46: Kampen er i gang igjen. Ingen United-bytter.

49: Ebony Salmon kommer seg til avslutning igjen, men Mary Earps er trygg og god i United-buret der. Fortsatt 2-0.

52: MÅL! Jess Sigsworth er rasende for at hun ikke får straffespark, men reiser seg kjapt når hun ser at hun potensielt kan få ballen, og dunker den i mål!

54: BYTTE: Ivana Fuso kommer inn til sin første ligakamp! Erstatter målscorer Jess Sigsworth.

63: MÅL! Leah Galton med et spektakulært mål! Scorer fra det som så mer ut som en innleggsposisjon! Kanskje det var et innlegg også, for Galton ser ganske lattermild ut etterpå.

64: BYTTER: Hayley Ladd kommer inn for Jackie Groenen, og Jane Ross kommer inn for Katie Zelem. Da går vel Toone litt dypere, skulle en tro.

66: Hayley Ladd brukte ikke akkurat lang tid på å pådra seg et gult kort.

67: God beinparade av Mary Earps.

72: MÅL. Ebony Salmon reduserer for Bristol City. Mål for andre gang på rad mot gamleklubben, altså.

75: BYTTE: Kirsty Hanson kommer inn for Leah Galton.

76: BYTTE: Martha Harris kommer inn for Ona Batlle. Trivelig å se Harris tilbake etter skadeproblemene!

83: MÅL! Tobin Heath scorer Uniteds femte. Utnyttet en Bristol City-forsvarsfeil, og skyter fra distanse. Flott mål.

86: MÅL! Tobin Heath med sitt andre! Ladd spiller gjennom Heath, som passerer en forsvarsspiller med en lekker tunnel, før hun plasserer ballen i mål. Vakkert!

90+1: Det er lagt til tre minutter.

SLUTT. Det ender 6-1 til United.

Powered by Labrador CMS