brunoforw

Våre vurderinger om laget mot Wolves

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick leder United i sin femte Premier League-kamp mandag kveld. De fire foregående har gitt 10 av 12 poeng, men en del varierende spill.

Håpet mandag er tre nye poeng, men også et United som fremstår med en tydelig stil og klar plan.

Motstander Wolverhampton ble slått 1-0 borte tidligere i sesongen, etter et sent Mason Greenwood-mål, og ulvene kommer til Old Trafford uten å ha spilt kamp på to uker. Begge lagets siste kamper, mot Watford og Arsenal, ble nemlig utsatt.

United har imidlertid topp fire i sikte nå, og med seier i de to kampene de har til gode på lagene foran seg så vil United blant annet passere Arsenal, som akkurat nå innehar 4. plassen, på tabellen.

Toppen av Premier League-tabellen før mandagens kamp:

Skjermbilde 2022-01-03 kl. 09.49.16

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Mens motstander Wolves har hatt spillefri siden 19. desember så spiller United mandag sin tredje kamp på sju døgn.

Spørsmålet er om det kan få noe å si for laguttaket.

Da spillerne sjekket inn på spillerhotellet søndag så manglet Bailly, Lindelöf og Maguire, noe som også er mildt sagt interessant med tanke på midtstopper-posisjonen.

The Athletic skriver mandag at Maguire er ute med skade, men at Eric Bailly kan ta hans plass – selv om Bailly ikke var å se da spillerne sjekket inn på spillerhotellet.

Anthony Martial manglet også igjen.

Det er én ukes pause etter Wolves-kampen, og united.no tror Ralf Rangnick vil kjøre på med det han har likt best – uten å ta altfor store hensyn til at dette blir den tredje kampen på én uke.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Wolves-kampen er 12.00 mandag!


David de Gea – Uniteds klart beste spiller denne sesongen, og er akkurat nå egentlig uten konkurranse på keeperplass. Har vunnet keeperkampen mot Dean Henderson.

Diogo Dalot – Aaron Wan-Bissaka fikk sjansen mot Burnley, men uten at United så veldig trygge ut bakerst. Dalot startet i Rangnicks første kamper, og selv om Wan-Bissaka må sies å være bedre defensivt så har Dalot rett og slett vist mer under Rangnick så langt. Derfor er han inne her.

dalotralf3332

Victor Lindelöf – Vi sjanser. Verken Lindelöf, Maguire eller Bailly var å se på spillerhotellet søndag, men Rangnick har snakket om at han håpet å ha Lindelöf klar igjen mot Wolves – én uke etter at svensken ble bekreftet ute med corona. Det er naturlig å tenke at Lindelöf foretrekkes foran Phil Jones hvis han bare er tilgjengelig.

OPPDATERT: Lindelöfs kone la mandag ettermiddag ut at hun fortsatt er i isolasjon, noe som vel kan tyde på at Victor Lindelöf heller ikke er klar mandag.

Raphaël Varane – Var aktuell for start også mot Burnley, men Rangnick har understreket hvor viktig det er å holde franskmannen frisk til å spille mest mulig utover i sesongen. Derfor ble han hvilt fra start av i den kampen. Med mangler på stopperplass går han derfor rett inn på laget igjen her. Hvis Varane ikke spiller fremover så vil det nok mest handle om å beskytte ham litt for å unngå nye skader.

Luke Shaw – Har blitt vernet litt etter hodesmellene sine, men var positiv mot Burnley sist. Alex Telles har ikke vært elendig i hans fravær, men Shaws potensial – og den gode kampen sist – teller til hans fordel her. Kombinasjonen Shaw/Sancho var også spennende mot Burnley, og kan være noe å bygge videre på.

Scott McTominay – Kom seg så vidt på banen mot Burnley, men svarte med å bli banens beste. Må også i aksjon her. Får heller tas av hvis det er naturlig.

scott233224

Fred – Fikk hvile i så godt som hele Burnley-kampen, etter en svak prestasjon mot  Newcastle før det igjen. Er selvsagt en helt annen spiller enn Matic, som spilte mot Burnley, men Wolves er også et helt annet lag enn Burnley. Det føles naturlig å prøve en uthvilt Fred igjen her – selv om han slet mot blant annet Adama Traore i forrige kamp mot Wolves.

Jadon Sancho – Har vært positiv de gangene han har fått sjansen i det siste, og ordnet også en scoring mot Burnley. Virker akkurat nå å være inne i Rangnicks førsteellever.

Bruno Fernandes – Suspendert sist, ikke veldig god mot Newcastle før det igjen, men portugiseren har tross alt spilt 85 minutter eller mer i alle ligakampene han har kunnet spille under Rangnick. Med enorm innsats og et så fremoverrettet pasningsspill som han har så tror vi at tyskeren bare vil jobbe videre med å optimalisere Bruno også i sitt system.

Edinson Cavani – Vi føler at vi sjanser litt også her. Det naturlige ville vært å sende utpå Marcus Rashford – som er uthvilt etter 90 minutter på sidelinjen sist – men Cavani føles som en nøkkelbrikke i Rangnicks system. Cavani har 135 minutter spilletid under Rangnick, og United har 4-1 i målforskjell med uruguayaneren på banen. Derfor må Rashford vente.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

Cristiano Ronaldo – Kan 36-åringen klare tre kamper på én uke? Rangnick mener det, han snakket superstjernen opp på pressekonferansen før kampen og dermed ser vi det som sannsynlig at Ronaldo starter igjen – og heller byttes ut hvis han går tom for bensin utover i 2. omgang.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Wolves-kampen er 12.00 mandag!


Alternativene:

De er mange.

Mason Greenwood – Kom ok ut av det mot Burnley, men forsvinner hos oss ut av laget til fordel for Bruno. Det kan godt være at Rangnick ser det annerledes.

Marcus Rashford – Kom aldri på banen mot Burnley, er dermed helt uthvilt og kan dermed være et naturlig valg i stedet for Cavani.

marcus22
PÅ BENKEN SIST: Men får Marcus Rashford starte igjen mot Wolves? Vi tviler.

Nemanja Matic – Hvis Rangnick ønsker en større spiller med en ganske så god pasningsfot – som behersker rollen som anker – så vil det ikke overraske om han spiller i stedet for Fred nok en gang.

Phil Jones – Verken Lindelöf, Maguire eller Bailly sjekket inn på spillerhotellet søndag kveld. Betyr det Jones-comeback – to år etter hans forrige kamp?

Alex Telles – Selv om Shaw spilte sist så har Telles vært den som har vært mest å se på venstrebacken under Rangnick.

Aaron Wan-Bissaka – Wolves kommer blant annet med Adama Traore, noe som kan bety at Wan-Bissakas defensive kvaliteter ønskes inne på laget.

Donny van de Beek – McTominay var usikker frem til lunsj på kampdagen mot Burnley, før han spilte 90 minutter i den kampen. Hvis han må stå over nå, hvis han må hviles litt, så kan Donny være et naturlig valg som den litt mer offensive av de to sentrale midtbanespillerne.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Wolves-kampen er 12.00 mandag!

Wolverhampton

Reiser altså til Old Trafford etter å ha hatt spillefri i romjula. Spilte sist 19. desember, da det ble 0-0 mot Chelsea.

Ulvene har også holdt nullen i fem av sine sju siste kamper.

Før United-kampen har de også møtt Chelsea, Liverpool og City i tre av sine fire siste kamper, noe som faktisk bare har gitt to baklengsmål.

Mange vil også huske hvordan United hadde David de Gea og en god del marginer å takke for at Wolves ble slått 1-0 på bortebane tidligere i sesongen.

fredtraore
ADAMA V FRED: Uniteds brasse slet i denne duellen tidligere i sesongen.

Wolves ligger trygt plassert midt på tabellen så langt, men kampen mot Arsenal i romjula ble altså utsatt grunnet et covid-utbrudd i Wolves-troppen. Seks spillere skal ha vært ute. Det er dermed vanskelig å spå nøyaktig hvordan de vil se ut mot United.

Pedro Neto, Jonny, Willy Boly, Hwang Hee-Chan og Yerson Mosquera skal uansett være uaktuelle mot United.

Mulig lag: Sa – Kilman, Coady, Saiss – Hoever, Neves, Moutinho, Marcal – Traore, Jimenez, Podence

Powered by Labrador CMS