rashgarn

Våre vurderinger om laget mot West Ham

Publisert Sist oppdatert

Det ble høydramatisk og spenning til aller siste slutt da United gjestet Stamford Bridge og karret til seg ett poeng langt inne på overtiden forrige lørdag.

Søndag er det klart for hjemmekamp når West Ham kommer til Old Trafford. Der har United holdt nullen i fire strake kamper.

Den gode trenden henger naturligvis sammen med at United er i god form: Ten Hags menn ubeseirede på sine siste syv kamper – med fem seiere og to uavgjort – i alle turneringer.

Oktober-måneden har vært svært hektisk for United sin del, men United fikk plutselig fire dagers hvile mellom Chelsea- og Sheriff-kampen, og i torsdagens Europa League-kamp ble det likevel begrenset med belastning på flere av hans mest betrodde menn.

Marcus Rashford og Lisandro Martinez spilte bare 45 minutter, mens Diogo Dalot, Casemiro og Antony ble tatt av etter 63 minutter. Luke Shaw spilte bare de siste 27 minuttene som innbytter.

Dermed ligger alt tilsynelatende til rette for at Ten Hag kan stille med akkurat de han ønsker uten å måtte ta noen som helst hensyn til slitne kropper.

FORHÅNDSSAKER:

PRESSEKONFERANSE MED TEN HAG: – 24 Ronaldo-mål? Ja, det er mulig.
TEN HAG NÆRMER SEG SOLSKJÆRS BESTE: Fire på rad uten baklengs
MARCUS RASHFORD: – Vi spiller bedre fotball nå

Manchester United

Til tross for at Raphaël Varane nylig forsvant ut med skade og forblir ute en stund, ser det likevel lysere ut enn på lenge på skadfronten for Uniteds del.

Mot Sheriff kom både Harry Maguire og Donny van de Beek inn som innbyttere. Samtidig er Anthony Martial, Brandon Williams og Aaron Wan-Bissaka alle tilbake i trening.

Av trioen virker det som Martial er nærmest en kamptropp. Kanskje – basert på Ten Hags uttalelser – rekker han bortekampen mot Real Sociedad i neste uke.

Her er for øvrig en oversikt over alle Uniteds skader.


David de Gea – Ingen tvil om denne. Spanjolen har stått samtlige minutter i alle turneringer denne sesongen og står også med syv smultringer på 16 kamper.

Diogo Dalot – Vi har mast om at portugiseren må få hvile. På torsdag sendte han først United i ledelsen og deretter fikk han etterlengtet hvile. Han hadde trolig spilt mot West Ham uansett, men beleilig at også Dalot kan stille med litt med uthvilte bein denne gang.

vidli
HOLDER MAGUIRE PÅ BENKEN: Victor Lindelöf.

Victor Lindelöf – Da Raphaël Varane gikk ut med skade, var svensken det eneste naturlige alternativet til å erstatte franskmannen. Svensken har deretter gjort en solid innsats og fortjener plassen og fornyet tillit, men samtidig kjenner han nok at Harry Maguire puster ham i nakken. United-kapteinen er nemlig tilbake igjen og gjorde god figur da han kom inn i pausen mot Sheriff. Men denne plassen tenker vi er Lindelöf sin inntil videre.

Lisandro Martinez – For en fotballspiller. Argentineren slutter ikke å imponere og er uvurderlig både for Uniteds forvars- og angrepsspill. Leser spillet usedvanlig godt og tar for seg i samtlige dueller han er involvert i. Er også enormt god med ballen i føttene og er gjerne den som starter Uniteds angrep med en kamuflert pasning gjennom motstanderens pressledd eller med en strøken langpasning. Skal spille alt – alltid.

Luke Shaw – Den engelske venstrebacken er i god form, står med to assist på sine to siste kamper og fikk også hvilt seg da Tyrell Malacia startet mot Sheriff. Selvskreven på laget igjen etter en fryktelig sesongstart.

Christian Eriksen – Dansken viste hvilken enorme status han har hos Erik ten Hag da han – etter å ha vært ute med sykdom – gikk rett inn igjen på laget mot Chelsea – til tross for Freds enorme prestasjon i kampen mot Tottenham. Mot Sheriff var han involvert i to av tre scoringer.

Casemiro – Mannen som steg til værs og sikret United ett poeng i det 94. minutt på Stamford Bridge har etter hvert blitt – og bør også være – selvskreven i Ten Hags ellever.

Antony –  Det skulle ikke mer til enn å kjøre to runder med signaturtrekket sitt for å hisse på seg tidligere spillere, kommentatorer og eksperter. Men det virker Antony å ta med knusende ro. Selv sier brasilianeren, som virker å bli mer og mer varm i United-trøyen, at han ikke har noen planer om å slutte med det. Vi ser ingen grunner til at Antony ikke starter denne. Vi er mer i tvil om han kjører 360° denne gang.

Bruno Fernandes – Playmakeren hadde fortjent minst ett, og kanskje til og med to, men endte opp uten målpoeng mot Sheriff. Da Rashford kom inn, ble portugiseren flyttet ut på høyrekanten. Mot West Ham er han tilbake i sin vante posisjon.

Chelsea FC v Manchester United - Premier League
FÅR EN NY SJANSE?: Vi tror Jadon Sancho er tilbake i elleveren mot West Ham. Den sjansen bør han i så fall gripe.

Jadon Sancho – Engelskmannen var én av få som ikke utmerket seg spesielt positivt i den svært sterke prestasjonen mot Spurs. Mot Chelsea var han direkte svak og ble byttet ut allerede etter 52 minutter. Og mot Sheriff satt han på benken og så at Alejandro Garnacho, som fikk tillit i hans fravær, tidvis herjet. Likevel ser vi på det som mest realistisk at Garnacho, selv om han så absolutt hadde fortjent fornyet tillit, matches forsiktig. Og da er det Jadon Sancho som fremstår som det mest naturlige valget – selv om det så absolutt er et lite spørsmålstegn bak denne. Det som imidlertid er helt klart, er at Sancho i hvert fall bør gripe sjansen om han får den.

Marcus Rashford – Scoret sitt 99. mål med et nydelig hodestøt og var påskrudd og god i den omgangen han fikk mot Sheriff. Kommer nummer 100 mot West Ham?


Alternativene

Fred – Erik ten Hag har selv sagt at West Ham er veldig gode på kontringer. Sånn sett kan brasilianerens raske og uthvilte bein, og ikke minst gode evner til å gjenvinne ball, nærmest være skreddersydd for en slik kamp. Men på bekostning av Eriksen eller Casemiro? Dansken er mer eller mindre hjernen bak Uniteds kreativitet og Casemiro er … Casemiro.

bestema
MATCHES FORSIKTIG – ELLER?: Alejandro Garnacho imponerte mot Sheriff, men må trolig ta til takke med en plass på benken, kanskje ved siden av Ronaldo, mot West Ham.

Alejandro Garnacho – Argentineren gjorde mot Sheriff som han også gjorde mot Rayo Vallecano – grep sjansen med begge hender når han først fikk den. Hurtig, direkte, teknisk, frekk og totalt uredd. Men til tross for at han imponerte og kanskje også har vært oppe til vurdering, tror vi heller at han matches forsiktig, slik unggutter ofte gjør.

Cristiano Ronaldo – Han stanget og stanget mot Sheriff, men fikk omsider den etterlengtede og fortjente scoringen sin. En skadefri Marcus Rashford fremstår som det opplagte valget mot West Ham, og da forsvinner han – med all sannsynlighet – ut på benken igjen. Med mindre Jadon Sancho vrakes, Rashford plasseres på venstre og Ronaldo får fornyet tillit? Sannsynligvis ikke. Men heller ikke helt utenkelig. Samtidig: Med det ovennevnte tankeeksperimentet er det uansett kanskje mer realistisk at Garnacho i så fall tar Sancho sin plass, slik at Ten Hag kan bruke Rashford der han tilsynelatende foretrekker ham – som midtspiss?

West Ham

West Ham ligger i skrivende stund nede på en beskjeden 13. plass på tabellen med bare fire gevinster, to uavgjorte og seks tap på tolv Premier League-kamper.

Men ikke la deg lure – David Moyes har etter hvert fått sving på sakene og står med seks seiere på de siste åtte kamper – alle turneringer medregnet.

På Old Trafford må de imidlertid kanskje klare seg uten en av sine aller viktigste, offensive brikker: Jarrod Bowen. Han sliter med ankelen og ansees som tvilsom til kampen.

Manchester United v West Ham United - Premier League
KAMP MOT KLOKKA: Jarrod Bowen, her i kamp med Fred og Scott McTominay, er tvilsom til kamp.

Det er i så fall naturligvis dårlig nytt for et West Ham-lag som allerede sliter med å score mål. The Hammers står kun med elleve scoringer på tolv kamper denne sesongen.

Slik stilte West Ham i forrige Premier League-kamp – i 2-0-seieren mot Bournemouth:

Fabianski – Johnson, Zouma, Kehrer, Cresswell – Downes, Rice, Soucek, Benrahma – Bowen, Scamacca.

Kampstart er 17.15 skandinavisk tid.

 

 

Powered by Labrador CMS