Everton FC v Manchester United - Premier League

Våre vurderinger om laget mot Tottenham

Publisert Sist oppdatert

Etter sjansesløseriet i de knepne seirene mot Everton og Omonia, var marginene mot United i det målløse oppgjøret mot Newcastle søndag.

Nå venter Champions League-jagende Tottenham på Old Trafford, et Tottenham-lag som har fått en perfekt start på hjemmebane, men som er langt mer variable på fremmed gress.

Erik ten Hags menn ligger på femteplass på tabellen, hele elleve poeng bak ligaleder Arsenal som kun har avgitt poeng mot nettopp Manchester United.

Manchester United Training Session
TRENTE FOR FULLT: Marcus Rashford startet på benken mot Newcastle, men trente sammen med resten av gruppen tirsdag.

United kan ta et stort byks nærmere topp fire-klubbene med seier mot Tottenham, men med tap begynner avstanden opp til tettrioen Arsenal, Manchester City og Tottenham å bli faretruende stor.

United er inne i en svært travel måned, og da er det kjærkomne nyheter for Erik ten Hag at flere av de skadede spillerne nærmer seg retur.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Anthony Martial er tilbake i trening, men ikke sammen med resten av troppen, og franskmannen går glipp av møtet med Spurs onsdag kveld.

Christian Eriksen derimot trente sammen med resten av gruppen tirsdag og vil trolig være i troppen til oppgjøret mot Tottenham. Eriksen var syk før kampen mot Newcastle og det blir et spørsmål om dansken har tilstrekkelig med energi til å kunne starte den krevende kampen.

Donny 2
NÆRMER SEG COMEBACK: Donny van der Beek er forhåpentligvis på vei til å legge skadeproblemene bak seg. Nederlenderen er tilbake i trening, men Tottenham-kampen kommer for tidlig for midtbanespilleren.

Harry Maguire, Donny van de Beek og Aaron Wan-Bissaka vil alle slutte seg til fellestreningene senere denne uken.

Brandon Williams og Axel Tuanzebe har begge vært langtidsskadde, men i Williams sitt tilfelle nærmer det seg en retur til fellestreningene, selv om Ten Hag antydet at han ikke vil bli å se i kampene før VM. For Tuanzebe sin del vil det trolig bli 2023 før han er tilbake med resten av gjengen.


David de Gea – Stod sin kamp nummer 500 i Manchester United søndag og er selvskreven både til denne kampen og i startelleveren.

Diogo Dalot – Hvor mye mer orker han før han må hvile? Problemet er naturligvis at ingen av konkurrentene er tilgjengelige. Victor Lindelöf har blitt brukt ute til høyre som nødløsning tidligere og Tyrell Malacia er blitt nevnt av Ten Hag som et alternativ, men vi tror portugiseren starter denne. Men kanskje må svensken eller Malacia i aksjon som høyreback mot Chelsea på lørdag?

Raphael Varane – Franskmannen fikk hvile i Europa League-kampen mot Omonia og leverte en solid innsats mot Newcastle. Viste nok en gang hvor viktig han er for at United-forsvaret skal få den rette balansen.

forsvaret010922
HAR FORVANDLET UNITED-FORSVARET: Varane, Martinez – og også Diogo Dalot.

Lisandro Martinez – Bekrefter hvorfor han er et førstevalg på stopperplass. Har spilt ekstremt mye, men den lille argentineren har en enorm utholdenhet og et solid fysisk grunnlag. Starter nok en gang i tospann med Varane, men får en tøff jobb med å stanse Harry Kane som aldri har startet en Premier League-sesong bedre enn denne. 

Luke Shaw – Konkurransen fra Tyrell Malacia var akkurat det sparket bak som Shaw trengte. Har vært solid etter at han kom tilbake på laget og får fornyet tillit her.

Casemiro – Vi begynner å se konturene av klassespilleren United hentet fra Real Madrid. Brassen er en ballvinner, kreativ kraft og en spiller som balanserer midtbanen bedre enn noen andre. Vil bare bli bedre og bedre.

Christian Eriksen – Hvor syk var du, Christian? Hvor mye tappet det deg for krefter? Var altså tilbake på treningsfeltet tirsdag. Vi tror og håper da at han ble bedre allerede mandag og da skal grunnlaget være så bra at han enten starter eller kommer innpå fra benken. Er SÅ viktig for Ten Hag at vi tenker start og at han i så fall spiller så lenge som han orker.

eribri
SITTER SYKDOMMEN FORTSATT I? Det svaret får vi når lagoppstillingen mot Tottenham offentliggjøres klokka 20.00 onsdag kveld.

Antony – Etter tre strake Premier League-kamper med scoring, skjøt Antony med løskrutt mot Newcastle. At det vil gå litt i bølgedaler i en ny liga er som forventet. Det kunne vært artig å se hvem som hadde kommet seirende ut av den brasilianske kantduellen av Antony og Richarlison, men den duellen blir det intet av siden Tottenham-vingen er skadet. Virker å være et klart førstevalg på høyrekanten og spiller også denne kampen.

Bruno Fernandes – Lederen på banen for Ten Hag. Ikke like effektiv målt i antall scoringer og målgivende pasninger, men legger ned en enorm innsats hver eneste kamp. Det fungerer utvilsomt også bedre for portugiseren når han har Christian Eriksen ved sin side.

Marcus Rashford – Kunne ikke starte mot Newcastle, men var frisk nok til å være på benken. Burde blitt matchvinner i sluttsekundene mot Eddie Howes menn. Hvis ikke sykdommen fortsatt sitter i så starter han trolig her på venstrekanten, men kan også være et alternativ som spiss. Er to mål unna 100 mål for United i alle turneringer.

Cristiano Ronaldo – Huket av banen etter drøye 70 minutter mot Newcastle da United jaget scoring. Trolig tenkte Ten Hag allerede da på Tottenham-kampen og ville spare de 37 år gamle portugisiske føttene for en ytterligere påkjenning. Trives tradisjonelt sett godt mot Tottenham og scoret hat trick sist lagene møttes på Old Trafford. Er to mål unna 500 ligamål i karrieren.

Alternativene

Tyrell Malacia og Victor Lindelöf er alternativene for Diogo Dalot på høyrebacken, hvis sistnevnte trenger hvile.

Vi var fristet til å dytte en uthvilt Scott McTominay rett inn på laget siden han var suspendert sist, men til slutt så vant ønsket om å bruke kombinasjonen Casemiro/Eriksen i denne. McTominay er imidlertid det soleklare valget hvis Casemiro enten trenger hvile eller Eriksens sykdom har satt ham så klart tilbake at en start ikke er mulig.

Og angående sykdom – Rashford slet inn mot kampen søndag og var ikke å se på noen treningsbilder mandag. Er han helt restituert? Hvis ikke er Jadon Sancho igjen det åpenbare alternativet.

Tottenham

Ekstremt solide.

Det må være en beskrivelse av Antonio Contes Tottenham denne sesongen. Jo, de tapte mot portugisiske Sporting i Europa og ble satt på plass av serieleder Arsenal med 3-1, men sesongens 12 andre kamper i alle turneringer har gitt ni seirer og tre uavgjorte.

I Premier League har de slått alle lagene de er forventet å slå, mens det er blitt poengtap borte mot Chelsea, West Ham og altså tap mot Arsenal.

De kommer også til Old Trafford med tre strake seirer, og har også hatt en dags mer hvile enn United.

Harry Kane kan bli tidenes første Tottenham-spiller til å score i seks strake kamper i Premier League hvis han netter mot United onsdag. La oss virkelig håpe at det ikke skjer.

kane2
MÅL I FEM LIGAKAMPER PÅ RAD: La oss håpe at dette blir det eneste ansiktsuttrykket vi ser fra Harry Kane onsdag kveld.

Tottenham-spillerne husker nok likevel at de tapte 3-2 borte mot United (og Ronaldo) forrige sesong, og også røk med hele 0-3 hjemme.

Tottenham mangler back Emerson Royal med suspensjon. Svenske Dejan Kulusevski er svært tvilsom grunnet skade og Richarlison er definitivt ute grunnet en smell sist.

Mulig Tottenham-11er: Lloris – Romero, Dier, Davies – Doherty, Højbjerg, Bissouma, Bentancur, Perisic – Son, Kane

Powered by Labrador CMS