– Shakh, rattle ‘n roll

Britisk presse om tirsdagens forestilling.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Evening News:

Med seieren over Shakhtar er United greit videre til Champions Leagues  utslagsfase, skriver James Robson. Han tror likevel ikke at klubbens problemer er over av den grunn. Og det tror heller ikke Old Traffords trofaste, som hadde ventet en hel måned på å få se laget sitt score igjen.

“United on track in Europe, but apprehension in attack could be costly ”

James Robson, MEN

– I perioder så det ut til at Shakhtar ville slå følge med Everton og Newcastle, som begge klarte å stanse David Moyes’ lag, og det på et stadion som lenge har vært å anse som et fort.

– Publikum støtter klart oppunder Moyes, men ingenting kan glatte over den usikre atmosfæren som råder på Old Trafford. Denne usikkerheten viste seg tydelig da Ryan Giggs ble stående og nøle inne i midtsirkelen i første omgang, og da Ashley Young deretter misbrukte to lovende muligheter før pause.

– Mangelen på tempo og bevegelse har blitt erstattet med frykt. Selv om United kom seg tilbake på vinnersporet, var dette langt ifra det United vi har lært oss å kjenne, mener James Robson.

Avisens spillerbørs:

8: Jones; 7: De Gea, Rafael, Evans; 6: Ferdinand, Büttner, Giggs, Januzaj, Kagawa, Rooney; 5: Young. Innbyttere: 6: Van Persie og Cleverley.

The Sun, Neil Custis:

Phil ends slump with winner against Shakhtar Donetsk

– Premier League? Nei, det er en helt annen sak.

– Tenke seg til at da David Moyes ble gitt jobben på Old Trafford, var det hans mangel på erfaring fra Europas fremste klubbturnering som fikk enkelte til å stille spørsmål ved utnevnelsen.

– Fire seire og to uavgjorte er imidlertid klubbens beste gruppespillstatistikk siden 2007/08-sesongen, og det i en slett ingen enkel gruppe.

– Nå gjorde riktignok ikke denne forestillingen mye for å løfte forventningene etter strake nederlag mot Everton og Newcastle. Likevel, og i det minste; United skaffet seg resultatet som sikret topplassering i Gruppe A, og det etter laget første scoring på hjemmebane på fem timer og ti minutter.

“Shakh, rattle ‘n roll”

Overskrift, The Sun

Avisens spillerbørs:

7: Jones; 6: Evans, Giggs, Januzaj, Rooney; 5: De Gea, Rafael, Ferdinand, Büttner, Young, Kagawa. Innbyttere: 6: Van Persie; 5: Cleverley.

 The Guardian:

“Manchester United top group after Phil Jones sinks Shakhtar Donetsk”

Jamie Jackson, The Guardian

– David Moyes må ha følt en enorm lettelse da dommeren blåste av denne kampen. Dette var oppgjøret han ikke kunne tape etter to strake 1-0-nederlag, mot henholdsvis Everton og Newastle, skriver Jamie Jackson, og minner om at det er hele 51 år siden den regjerende mester sist tapte tre på rappen hjemme på Old Trafford. Skulle en hardt presset Moyes få oppleve tilsvarende, ville det blitt sådd enda mer tvil rundt spørsmålet om han er rett mann til å erstatte Sir Alex Ferguson.

– Etter de to siste kampene, dreide tirsdagens forestilling seg om spill og resultat. Stilt overfor valget ville Moyes ha valgt seg det siste, for å lette på presset og få litt pusterom foran lagets hektiske juleprogram.

– Det bekymringsverdige var at laget fortsatt slet, slik det gjorde i de to siste hjemmekampene. Rooneys frispark var det nærmeste man kom, inntil det ble giret opp like før pause. Rooney og Young (to ganger) kom til sjanser, bare for å misbruke dem.
Men så bedret spillet seg etter at Moyes hadde gitt spillerne inn i pausen. Det fikk dem til å våkne, selv om de aldri var overbevisende.

The Telegraph:

“Jones shines but United fail to lift gloom”

Henry Winter, The Telegraph

– Lite overbevisende igjen, men ved å avansere til 1/8-finalen som gruppevinner med 14 poeng av 18 mulige, klarte Manchester United likevel å tone ned all snakk om krise, skriver Henry Winter, og fortsetter:

Manchester United v Shakhtar Donetsk - UEFA Champions League
LYSPUNKT: Adnan Januzaj

– Klubbens Europa-statistikk er imponerende nok. Den inkluderer 12 scorede mål og bare tre innslupne på ni timer med fotball. Den svake formen i Premier League forblir derimot en gåte, og faktum er at også denne forestilling var hakkete og usammenhengende i lange perioder.

– Kun Phil Jones, Wayne Rooney og Adnan Januzaj viste frem spill slik det forventes av alle som opptrer i den røde trøyen. Og det var først da Robin van Persie erstattet den ineffektive Young etter 63 minutter, at United fikk opp presisjonen på sine cornere. Innen 240 sekunder etter at  han kom innpå, leverte RvP corneren som førte til at Jones scoret Uniteds første Old Trafford-mål på 310 minutter. Jones’ fulltreffer føltes da også enormt viktig. Selv om uavgjort uansett ville ha garantert gruppeseier, trengte United denne seieren.

Powered by Labrador CMS