Slik skal det bli stemning på Old Trafford

United-fansen har planer om å repetere stemningen fra oppgjøret mot Barcelona i 2008.

Publisert Sist oppdatert

Red Army er Uniteds 12. mann og mot Real Madrid vil Fergusons elleve utvalgte trenge all den støtte de kan få.

Stretford End Flags (SEF) håper de skal skape elektrisk stemning med et par grep som er gjort for anledningen.

Ved inngang vil en gigantisk mosaikk av et rødt, hvitt og svart skjerf vises på Sir Alex Ferguson stand, mens to mindre flagg skal vil bæres av publikum over hele East og West Stand. Samtidig skal også det britiske militæret bære inn åtte ulike flagg før dommere og spillere entrer banen.

Dette er hva Andrew Kilduff fra SEF fortalte manutd.com angående planene.

– Hva er tanken bak denne ideen?

– Vi ønsker å gjøre litt ekstra for å skape en flott atmosfære siden det er Champions League og en så stor kamp mot Real Madrid. Real gjorde det samme på Bernabeu så det er vår måte å si «uansett hva dere gjør – vi gjør det bedre». Vi ønsket å bidra med noe fargefullt, spesielt på Sir Alex Ferguson Stand. Men isteden for å lage en mosaikk med plastikkplansjer til å holde i været, bestemte vi oss for å bruke flagg for å få litt bevegelse. De kan vi da bruke igjen senere til andre kamper.

– Håper dere å gjenta atmosfæren i Barcelona-kampen i 2008?

– Jeg har lest sitater fra Sir Alex og Ryan Giggs hvor de sier hvordan «Believe»-mosaikken inspirerte og løftet laget den kvelden. De gikk ut av tunnelen vel vitende om at det var en stor kamp fordi publikums engasjement var så annerledes enn ved en normal kamp. Dette føles som vår første store Europa-natt siden Barcelona var her, så det ville vært flott å lage en tilsvarende atmosfære.

– Ble en tribute til ære for Cristiano Ronaldo vurdert?

– Folk foreslo ideen på Twitter, men vi ønsker at fokuset først og fremst skal være på United, ikke Ronaldo. Hvis fans skal ta med egne flagg ønsker vi at de skal handle om United, ikke Ronaldo, siden det et er en stor kamp og vi ønsker å gå videre. For all del, gi ham applaus etter kampslutt, men seier bør være vår prioritet under kampen.

– Har dere planlagt noe annet utenfor banen?

– Vi har spurt om PA-anlegget kan slås av fem minutter før kampstart så all lyd fra tribunen forsterkes. Vi kjører også kampanjen #ShowYourColors på Twitter hvor vi oppfordrer United-fans til å ha på seg drakter og skjerf under kampen.

– Når det gjelder kampen, hvilken innflytelse kan fansen ha på resultatet?

– Det er en klisje å si at vi er den 12. mann, men det er sannheten. Fansen må være høylydte i en kamp av denne størrelsesorden og det er viktig å være positiv når det drar seg til. Barcelona-kampen viste hvordan vi kan samle oss sammen – vi må gjøre det samme på tirsdag.

Powered by Labrador CMS