ronsan

Våre vurderinger om laget mot Palace

Publisert Sist oppdatert

Det er Ralfball-dag, og Crystal Palace er første motstander.

Ralf Rangnick har hatt to hele dager med laget før han nå skal sende utpå sitt første United-lag, én med reservene fra Arsenal-kampen og én med hele gruppa.  Det er bare å innrømme det: Det er vanskelig å være sikker på hva han kommer til å gjøre.

Med bare en treningsøkt er det nemlig vanskelig å vite nøyaktig hva han fokuserer på, men han sa nylig at det ikke var mulig å gjøre press-monstre ut av gutta på bare noen få dager.

Dermed tenker vi at første laguttak bygger videre på de relasjonene som er brukt mest hittil i sesongen. Det betyr at tiden for de store endringene ikke er nå, men heller senere – når han ser hvordan spillerne responderer på instruksjonene hans.

Sånn sett så tror vi egentlig at mange vil tenke at laguttaket blir kjedelig.

Samtidig er vi litt usikre på hvor langt ned i kjelleren noen av spillerne var mot Arsenal, og om det av den grunn kommer til å brukes spillere som er uthvilte i stedet for et par av dem som startet.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United:

Raphaël Varane, Paul Pogba og Edinson Cavani er fortsatt ute, og Luke Shaw manglet også da spillerne sjekket inn på spillerhotellet fredag kveld.

Samtidig var Aaron Wan-Bissaka og Nemanja Matic klare igjen, etter at de to stod over mot Arsenal.

Som nevnt: Med så liten tid med laget så tenker vi at Rangnick heller ser hvordan de spillerne som har spilt mest sammen responderer på hans instruksjoner – før de større endringene heller kommer senere.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Palace-kampen er 12.00 søndag


David de Gea – Alt annet enn at sesongens beste United-spiller starter denne kampen vil være et sjokk.

Aaron Wan-Bissaka – Diogo Dalot gjorde en god kamp mot Arsenal, men Wan-Bissaka har kjappe bein, duellstyrke og god motor. Selv om det er velkjent at han sliter offensivt så tror vi at Rangnick vil forsøke å bygge videre på de styrkene. Så får heller andre sende gjennombruddspasningen etter at han har vunnet tilbake ballen.

aaron3343

Victor Lindelöf – Solid igjen mot Arsenal, og det er naturlig å tenke at en ny manager, egentlig bare med en liten ordentlig treningsøkt med hele troppen, velger å bruke de stopperne som har spilt mest sammen. Derfor er Lindelöf inne.

Harry Maguire – Det samme som Lindelöf. Relasjonen Lindelöf/Maguire er brukt en masse det siste halvannet året og virker å være et naturlig valg så tidlig i Rangnicks United-karriere.

Alex Telles – Med Luke Shaw ute – og godkjente Telles-prestasjoner og gode United-resultater i hans fravær – er brassen et naturlig valg igjen på venstresiden.

Scott McTominay – En av Uniteds sterkeste duellspiller, med god fysikk og ganske kjappe bein. Har også kampformen inne. Naturlig valg fra start her.

scott233224

Fred – Én av de beste motorene i klubben som også raskt henter seg inn. Også den beste ballvinneren. Sånn sett også et naturlig valg her.

Bruno Fernandes – Rangnicks mål er å flytte hele United lenger opp i banen, og vinne ballen der. Da vil Brunos presspill og hans kjappe og kreative pasninger like etter en eventuell gjenvinning også være et naturlig valg.

bruno2322

Jadon Sancho – Er bare blitt bedre og bedre de siste ukene, har vært en Rangnick-favoritt og virker da også å være et fornuftig valg.

Marcus Rashford – Glad i bakrom før Rangnick kom, og får nok et enda større ansvar for det nå. Så får han heller tas ut når han går tom litt ut i 2. omgang.

Cristiano Ronaldo – Det har vært spekulert i en skade, men Ronaldo var med i troppen og med mindre han kun er frisk nok til et innhopp så tviler vi på at Rangnicks første store valg blir å benke torsdagens tomålsscorer. Det skjer nok heller først senere når han har enda bedre oversikt over hele United.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Palace-kampen er 12.00 søndag


Alternativene:

Er mange – og det vil ikke overraske om Rangnick tenker helt annerledes og vil ha utpå noen uthvilte spillere.

Donny van de Beek – McTominay og Fred spilte 90 minutter torsdag, og Donnys kjappe bein og positive stil er nok interessant for Rangnick.

Mason Greenwood – Har grunnet coronaen ikke spilt siden City-kampen, og kunne vært et friskt pust lengst framme. Samtidig har han altså ikke spilt siden City, noe som betyr at man kan lure på hvordan kampformen hans er.

Eric Bailly – En dark horse til denne kampen. Har så store kvaliteter én mot én og har så stor fart at hvis Rangnick dytter hele United-laget fremover i banen så kanskje han mener at Baillys kvaliteter er nødvendige for å kunne rydde opp i det som blir en del usikre situasjoner når United-presset blir overspilt.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Palace-kampen er 12.00 søndag

Crystal Palace

Har lagt om stilen helt denne sesongen, og har sett bra ut på papiret i de fleste kamper.

Samtidig har resultatene vært så som så for manager Patrick Vieira.

vieira2323

Står med to ettmålstap på rad nå (Aston Villa og Leeds), etter sju kamper uten tap før det. Samtidig endte fem av de sju kampene med poengdeling.

Det er imidlertid verdt å merke seg at Palace har tatt poeng i fire av sine fem siste bortekamper. I den rekka ligger det også en 2-0-seier borte mot City (!!), samt poeng også mot Arsenal og West Ham.

De kan også stille med bortimot fullt lag mot United, og har to dagers mer hvile enn United til denne kampen.

Danske Joachim Andersen har vært usikker, men kan være tilbake på laget her. Back Joel Ward er suspendert, mens Nathan Ferguson og James McArthur er skadet.

Christian Benteke og Luka Milivojevic startet på benken for Palace i forrige kamp, men er fort tilbake her.

Mulig lag: Guaita – Tomkins, Andersen, Guehi, Mitchell – Gallagher, Milivojevic, Kouyate – Ayew, Benteke, Zaha

Powered by Labrador CMS