– Vekk meg; jeg drømmer!

Britisk presse etter tirsdagens James Wilson-show på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

[poll id=»78″]Etter en vellykket sesongavslutning på Old Trafford, dreier det meste seg naturligvis om debutant og tomålsscorer James Wilson. Men også Nemanja Vidic og Ryan Giggs får velfortjent omtale etter det som helt sikkert var serberens avskjedsforestilling, og sannsynligvis også Giggs’.

Manchester Evening News, Simon Bajkowski:

– Ryan Giggs viste oss at han ikke er redd for å ta avgjørelser. Enten han får fortsette som manager eller ikke, har Giggs klare visjoner for hvordan han vil at United skal fremstå. I kampprogrammet gjorde han det klart at publikum skal underholdes, og deretter presenterte han to debutanter. Til slutt, etter siste fløytestøt,  understreket han begge disse poengene med sin tale til de fremmøtte.

Ungdomsarbeidet bærer frukter

– U21-laget har spilt seg frem til ligafinalen, og to av ungdommene – som for øvrig har hatt svært ulike sesonger, har suksess med førstelaget. James Wilson, har vært i klubben hele tiden og scoret to flotte mål, mens Tom Lawrence, som har vært på et par utlån, også gjorde en overbevisende debut. For begge disse er fremtiden veldig lovende, akkurat slik Ryan Giggs vil ha det.

– På mange måter ble mange av de øvrige spillernes underprestasjoner denne sesongen ytterligere avslørt gjennom de to debutantenes innsats. I tillegg har Adnan Januzaj for lengst bevist sin klasse. Mot Hull viste han igjen hvordan han kommer til å gi Premier League-forsvarere store problemer i årene fremover.

Avisens spillerbørs:

8: Wilson; 7: Januzaj, Lawrence; 6: De Gea, Valencia, Jones, Smalling, Büttner, Carrick, Fellaini, Kagawa. Innbyttere – 7: Vidic; 6: Van Persie, Giggs

The Guardian, Jamie Jackson:

– Kanskje, men kanskje ikke, var dette Ryan Giggs’ siste kamp for Manchester United på Old Trafford, men da han kom innpå til sin 963. opptreden reiste menigheten seg for å hylle ham. Det skjedde etter jublende applaus for tenåringsdebutanten James Wilson, som med to scoringer hadde gitt dem en betagende forsmak på fremtiden.
Før dette hadde Giggs sluppet en mindre bombe ved å gi den 18 år gamle Wilson og den to år eldre Tom Lawrence plass i startelleveren. Det skulle bli en anledning det skal bli vanskelig for dem å glemme. Wilson, i særdeleshet, forlot senere stadion med verdens største glis rundt munnen, etter å ha fått vist frem sine scoringsegenskaper.

The Independent, Kevin Garside:

– Vekk meg, jeg må drømme! Men han gjorde ikke det. Alt var virkelig; kanskje til og med for virkelig for spillere som Danny Welbeck og Javier Hernandez. En halvsjanse, et løftet bein og bang – så befant ballen seg i Hulls nettmasker. Bare 18 år gammel hadde James Wilson skaffet seg plass i United-historien.

– Ungdomslinjen er en sentral del av Manchester Uniteds identitet, og med uttaket av Wilson og Tom Lawrence holdt Ryan Giggs tradisjonene ved like.
Wilson har denne sesongen scoret mål på alle nivåer, fra U18 og oppover. Han var også med i David Moyes’ tropp som i forrige måned satte fire baller bak Newcastle-keeperen. Likevel; det er en helt annen utfordring å entre banen med nummer på ryggen foran over 70.000 tilskuere.

“Giggs revives tradition of blooding young talent.”

The Independent

The Telegraph, Henry Winter:

– Farvel til Vidic, velkommen til Wilson.

– Dette ble en følelsesmessig blanding av velkomst og avskjed, av hei og ha det. På en kveld hvor et begeistret Old Trafford jublet for den debuterende målscoreren James Wilson, tok Manchester United-fans også et vemodig farvel med Nemanja Vidic, mens også i enda sterkere grad, med Ryan Giggs.
Selv har ikke Giggs bekreftet at spillerkarrieren er over, men han er 40 år gammel og står uten kontrakt. Han vil også måtte vike fra sin midlertidige jobb som manager når – etter alt å dømme – Louis van Gaal ankommer. Giggs’ beslutning om å sende seg selv  utpå i andre omgang, sier alt om hans ønske om å få sjansen til å si farvel. Likeså avgjørelsen om å ta frisparket, til tross for Robin van Persies tilstedeværelse. Han ville ha en scoring. Stretford End bønnfalt Hulls Eldin Jakupovic med rop: Keeper, keeper, slipp den inn!» Men Jakupovic reddet Giggs’ forsøk, og måtte tåle en runde med buing.

Manchester United v Hull City - Premier League
– Hello, goodbye!

The Sun, Shaun Custis:

– Som det mest dekorerte medlemmet av Class of 92, vet Ryan Giggs alt om viktigheten av å fostre opp unge talenter. I går kveld ga han den 18 år gamle James Wilson – et produkt av klubbens ungdomsavdeling – sjansen til å debutere. Med to scoringer fra tenåringen ble han da også fyrstelig belønnet. Ironisk da at Giggs selv het Wilson da han kom til United som ung gutt.

– Det ble en vidunderlig aften for unge James Wilson, og for en fantastisk følelse det må  ha vært å få høre Stretford End synge hans navn. Da han ble erstattet av Van Persie to minutter etter sitt andre mål for kvelden, fikk han stående applaus fra Drømmenes teater.

Avisens spillerbørs:

9: Wilson; 7: Fellaini, Januzaj; 6: De Gea, Smallling, Büttner, Carrick, Kagawa, Lawrence; 5: Valencia, Jones. Innbyttere: 7: Giggs; 5: Vidic, Van Persie.

 

Powered by Labrador CMS