awbwol

Våre vurderinger om laget mot Forest

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har ikke vært i aksjon i Premier League siden Alejandro Garnacho avgjorde på overtid mot Fulham i midten av november.

Siden den gang har Cristiano Ronaldo forsvunnet, Lisandro Martinez og Argentina har rukket å bli verdensmestere og United har avansert til ligacupens kvartfinale på Burnleys bekostning. For å nevne noe.

Tirsdag er imidlertid ventetiden endelig over: Da skal det omsider kjempes om tre poeng på Old Trafford igjen når Nottingham Forest kommer på besøk.

Manchester United ligger på 5. plass med fire poeng opp til Tottenham, som måtte nøye seg med ett poeng mot Brentford på Boxing Day. Erik ten Hags menn har til gjengjeld to kamper til gode.

Dermed kan avstanden krympes og nesten spises helt opp med seier mot Nottingham Forest i flomlysene tirsdag kveld.

Erik ten Hag stilte for øvrig med sterkt mannskap i ligacupen i midtuken, men vi spår at det blir fire endringer fra 2-0-seieren.

FORHÅNDSSAKER

Podkast om Ten Hags første halvår: – Det er en ting han får klink 6-er på!
Erik ten Hag: – Følelsen er god
Erik ten Hag på pressekonferansen: – Om Martinez blir klar?
«Vi kan si mye om Wan-Bissaka, men dette var det verdensklasse over»
Erik ten Hag på pressekonferanse del 2: – Vi trenger en spiss – men han må være den rette


David de Gea – Martin Dubravka fikk sjansen mot Burnley i ligacupen, men i stedet for å gripe sjansen beviste han heller hvorfor David de Gea er Uniteds ubestridte førstekeeper. Spanjolen er definitivt tilbake fra start i denne.

Manchester United v Burnley - Carabao Cup Fourth Round
IMPONERTE SIST: Aaron Wan-Bissaka imponerte mot Burnley og får trolig sjansen igjen.

Aaron Wan-Bissaka – En som derimot grep sjansen i forrige kamp, er Wan-Bissaka. Høyrebacken har vært helt ute i kulden så langt denne sesongen, men fikk en etterlengtet mulighet i Diogo Dalots skadefravær. Den grep han med begge hender. Har gjort seg fortjent til å starte denne om Dalot ikke er 100% – noe han trolig ikke er.

Harry Maguire – Kapteinen kommer fra et godt VM med England og har forhåpentlig spilt på seg selvtillit. Var utilgjengelig mot Burnley, men er forhåpentlig friskmeldt til denne. I så fall starter han i Lisandro Martinez’ og Raphaël Varanes fravær etter VM.

Victor Lindelöf – Svensken fremstod trygg og god og leverte varene mot Burnley. Fortjener fornyet tillit i denne og er strengt tatt også pent nødt til å starte grunnet manglende alternativer.

Luke Shaw – Er Uniteds førstevalg på venstrebacken og stiller uthvilt til denne.

Casemiro – Brasilianeren var banens gigant som midtstopper mot Burnley, men skal selvsagt spille på midtbanen når skadesituasjonen tillater det. Det gjør den trolig nå.

Christian Eriksen – Den kreative, sjanseskapende og dirigerende dansken spilte og scoret mot Burnley sist og er selvskreven i Erik ten Hags ellever.

aty
TILBAKE FRA START?: Antony.

Antony – Det kanskje største spørsmålstegnet i elleveren til denne kampen. Brasilianeren kom inn som innbytter sist, men vi tror han starter denne til fordel for Alejandro Garnacho og at Marcus Rashford dermed flyttes over til sin foretrukne side.

Bruno Fernandes – Portugiseren skal spille alt – alltid. Kommer fra et glimrende VM og var også god mot Burnley.

Marcus Rashford – Spilte på høyrekanten sist og leverte en nydelig soloscoring. Vi tror han starter ute til venstre denne gang.

Anthony Martial – Uniteds franskmann har slitt voldsomt med skadetrøbbel også denne sesongen, men har samtidig vært god de gangene han har vært tilgjengelig. Er god som oppspillspunkt og har god kjemi med de øvrige angrepsspillerne. Vi tror han starter denne.


Alternativene

Foruten Alejandro Garnacho fremstår de øvrige plassene og spillerne ganske åpenbare. Argentineren har både fått starte og komme inn som joker i kampene før VM og startet mot Burnley. Var frisk og farlig periodevis, men gikk til slutt «tapende» ut av duellen med Rashford. Vi tror dermed at argentineren må avfinne seg med en plass på benken i denne.

Nottingham Forest

De nyopprykkede skogvokterne har fått et tøft møte med sin nye hverdag i Premier League og ligger nest sist etter 13 poeng på 15 kamper så langt.

Forest er foreløpig uten seier på bortebane i Premier League, men har slått blant andre Liverpool på eget gress.

Borte har de dog blant annet tapt 6-0 mot Manchester City og 5-0 mot Arsenal og tirsdag venter Old Trafford.

Der må de også klare seg uten leiesoldat Dean Henderson, som er deres soleklare førstevalg mellom stengene. Engelskmannen er nemlig leid inn fra nettopp Manchester United og dermed indisponibel til denne.

henderson030922
FÅR IKKE SPILLE MOT UNITED: Dean Henderson er på utlån fra United og må stå over.

Slik stilte de i forrige ligakamp mot Crystal Palace (1-0-seier): Henderson – Aurier, Boly, Worrall, Lodi – Koyaté, Freuler, Yates – Lingard, Johnson, Gibbs-White.

Powered by Labrador CMS