2freddern

Våre vurderinger om laget mot Forest

Publisert Sist oppdatert

90 minutter fra Wembley, og en tredje kamp mot Nottingham Forest på en drøy måned.

De to foregående har begge endt med 3-0-seirer, og ingen lag har noensinne gitt bort en tremålsledelse etter den første ligacupsemifinalen.

Erik ten Hag har imidlertid sine utfordringer med skader i troppen og spørsmålet er hvordan han da bruker spillerne sine.

Med Wembley så nært og en Premier League-motstander på andre banehalvdelen så tror vi, tross 3-0-ledelse, at det blir et meget sterkt United-lag fra start av.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Donny van de Beek er ute resten av sesongen, mens Christian Eriksen er tidligst tilbake i april. Scott McTominay er også ute i minst et par uker til.

Situasjonen til Luke Shaw og Diogo Dalot er uavklart, men ingen av dem ble nevnt som friskmeldt av Ten Hag tirsdag.

Det positive er at Jadon Sancho og Anthony Martial begge trolig gjør comeback i kamptroppen onsdag. Så gjenstår det å se om noen av dem starter eller kommer innpå.

Så vidt vi har forstått så er nye Marcel Sabitzer først tilgjengelig til Palace-kampen i helga.


Tom Heaton – United har 3-0 til pause i semifinalen, og dette blir fort den eneste naturlige muligheten til å gi David de Gea en hvil i resten av sesongen. Da tenker vi at det er smart å benytte seg av den når erstatteren er så solid.

tomheaton081221

Aaron Wan-Bissaka – Rett og slett fordi det ikke er særlig med alternativer, og fordi vi tror at Ten Hag heller ønsker å beholde deler av backrekka – og så bruke bytter etter pause hvis United da har kontroll på oppgjøret.

Harry Maguire – Her er vi veldig usikre. Det var Maguire og Lindelöf mot Reading, det var Lindelöf og Martinez i forrige kamp mot Forest, mens Raphaël Varane har blitt hvilt siden Arsenal-kampen. Da hadde vi to valg: 1) Maguire og Lindelöf her, fordi de to er de antatt beste, og Varane og Martinez skal spille mot Palace i helga, eller 2) Lindelöf og Martinez igjen mot Forest her, og så Varane og Maguire mot Palace, siden de gjerne kommer med en litt mer normal spydspiss. Vi valgte til slutt alternativ 1 – de såkalt nest beste stopperne her og de beste tilbake fra start igjen i helga.

Victor Lindelöf – Har gjort sakene sine bra de siste par kampene, men se på Maguire for grunnen til at vi gikk for ham.

Tyrell Malacia – Som Wan-Bissaka så er det ikke så mange alternativer på backplass når Dalot og Shaw er usikre, og vi tror heller at en Brandon Williams er aktuell fra benken senere i oppgjøret.

Casemiro – Fikk hvile etter 72 minutter mot Reading, og uten Eriksen og McTominay så er brassen et naturlig valg. Igjen, som på backplass, så virker det mer naturlig å gjøre et bytte her litt ut i kampen og å bruke Casemiro for å stabilisere skipet fra starten av.

casemiro

Fred – Med Eriksen og McTominay ute så må han bare få sin første start siden City-kampen for noen uker siden.

Antony – Har startet de sju siste kampene, og har vært et enkelt valg å spikre da siden han gjerne har blitt tatt av etter 60-70 minutter i kampene før. Fikk imidlertid 90 minutter mot Reading sist, og spørsmålet er da om han hviles her. Vi falt til slutt likevel ned på at han hadde en god opplevelse borte mot Forest, en god opplevelse hjemme mot Reading og at det da er rett å spille videre på det – og heller bytte ham ut i 2. omgang når oppgjøret er sikret.

Bruno Fernandes – Vi vet at Kobbie Mainoo startet mot Charlton, men dette er ikke Charlton, det er Forest, et Premier League-lag, i en semifinale hvor gulroten er finaleplass. Da har vi ingen tro på at det blir Mainoo fra start. Når Eriksen og Van de Beek er ute så må dermed Fernandes i aksjon nok en gang, for så heller å byttes ut hvis den muligheten kommer.

Alejandro Garnacho – Har ikke vært like skarp i de siste kampene. Det har lugget med ball i beina, men har likevel totalt sett den siste tiden gjort seg fortjent til en start her. Dette er vel også den eneste muligheten på lang tid til å gi Rashford naturlig hvile.

Wout Weghorst – Anthony Martial skal være tilbake i troppen, men vi ser ikke for oss en start for ham. Weghorst ble tatt av etter 70 minutter sist, og vi tror det var fordi han skal starte også her.


Alternativene:

Mange, hvis Ten Hag virkelig vil bruke troppen og føler seg så sikker på finaleplass at byttene kan gjøres allerede fra start av.

Varane / Martinez: Stopperplassen er den ene posisonen Ten Hag har overflod i akkurat nå, og begge disse er jo egentlig førstevalg.

Marcus Rashford: Er egentlig førstevalget på venstrekanten.

Sancho / Martial: Sancho er aktuell for kantrollene, mens Martial kan ta venstre kantrolle og spissplassen. Vi tror imidlertid at de er mest aktuelle fra benken i det som blir deres første kamp på en god stund (Sancho flere måneder, Martial noen få uker)

David de Gea: Belastningen på keepere er mindre fysisk, men vi tror altså at han får litt mental hvile i denne kampen, selv om han er det soleklare førstevalget.

Elanga /Pellistri: Har vært brukt mye fra benken den siste tiden, og kan plutselig være inne hvis Ten Hag bestemmer seg for å gi Antony hvile.

Brandon Williams: Høyaktuell for spilletid i løpet av kampen, men vi kan ikke tro at en spiller som kun har spilt seks minutter denne sesongen plutselig skal starte.

Mainoo / Iqbal: Igjen, semifinale og Premier League-motstander, vi ser tidligst for oss disse i en eventuell 2. omgang.

Nottingham Forest

Har ikke spilt siden de tapte 3-0 hjemme mot United forrige onsdag, men var i god form før det, med bare ett tap på seks kamper.

Har altså også en hel ukes hvile før denne kampen, noe som kanskje gir dem ekstra håp.

Mangler Morgan Gibbs-White, som skadet ankelen i den første kampen, og Forest mangler også Niakhate, Biancone, Awoniyi, Kouyate og Richards, og keeper Dean Henderson, på utlån fra United til Forest, kan selvsagt ikke spille.

Spørsmålet er om det blir Jesse Lingard eller Emmanuel Dennis som tar Gibbs-Whites plass. Ryan Yates og Jack Colback manglet i den første kampen mot United, og det er uklart om de kan returnere.

Forest kjøpte flere spillere på deadline day, men kampen kommer for tidlig for dem.

Mulig Forest-11er: Hennessey – Aurier, Worrall, Boly, Lodi – Mangala, Danilo, Freuler – Scarpa; Johnson, Lingard

Powered by Labrador CMS