– Minner om Ronaldo i United

Avisrunden: Det meste handler om Jesse ‘Messi’ Lingard.

Publisert Sist oppdatert

Derby County bød lenge på utfordringer for United, som lenge hadde problemer med å komme til de store sjansene.

Når sjansene først kom, så ble de heller ikke omsatt.

Helt til vår nye Messi – Jesse Lingard – limte ballen utagbart bak Carson i Derby-målet. Ikke lenger etter punkterte Romelu Lukaku oppgjøret, og avansementet var et faktum.

Her tar vi en titt på hva avisene på balløya skriver om United dagen derpå.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Styret må møte Mourinhos ønsker:

– United gikk mot nok et 0-0-resultat, og denne sesongen har fortsatt en eim av uavgjortresultatene forrige sesong hengende over seg. Supporterne som ikke liker Mourinho hadde nok gitt han skylden hvis det hadde blitt omkamp, men det ville vært urettferdig. Mourinho satt nok ikke pris på de dårlige avslutningene eller innleggene, og igjen var United avhengig av et vidundermål for å bryte gjennom.

Luckhurst mener også å vite at Mourinho jakter en ving i januarvinduet. Han skal være på utkikk etter noen som kan supplere Lukaku i boksen.

Lukaku gir håp:

– Det minst imponerende aspektet ved målet til Lukaku var avslutningen, men forarbeidet viser at Lukaku kan bli den United-spissen Mourinho ønsker seg, ikke bare en media harselerer med.

Videre skriver Luckhurst at måten Lukaku dempet ballen på, og spilte vegg med Martial bare for å avslutte bak Carson, kunne minne om Ruud van Nistelrooy. Nå må Lukaku bare vise dette nivået oftere, mener journalisten.

Messi Lingard

– Ingen av nettrollene som tidligere stilte spørsmål rundt hva Lingard tjener i måneden skriver om det lenger. Suseren hans i andre omgang er hans 11. for sesongen – like mange han har over de tre siste.

– Lingard koste seg i posisjonen bak Rashford, senere Lukaku, og han viser at han har United-mentaliteten inne når han produserer mål selv i vanskelige stunder. Det blir kanskje «Messi-memes» av det, men han minner mer om en Cristiano Ronaldo i United.

Mkhitaryan ser tapt ut

– Det var passende at i det de første innbytterne begynte sin oppvarming, fikk Derby en kontring som følger av en svak pasning fra Mkhitaryan. (…) Han viste glimtvis frem sin klasse den første omgangen, men det ble med det. Det bør bekymre Mourinho at Mkhitaryan er den eneste playmakeren i England som ser ut som han vil kvitte seg fortest mulig med ballen.

Rashford er ingen naturlig spiss

– Da Lukaku gjorde seg klar til å komme inn, kunne det fort vært Rashford som skulle ut. Han ble heller flyttet til vingen, en degradering i seg selv. Unggutten sløser sjanser i hytt og pine – og det er enkelt å forstå hvorfor ikke Mourinho anser Rashford som en back-up for Lukaku. Han står med to mål på sine siste 19 kamper.

Misbrukte to store muligheter – og ble «degradert» til venstrevingen: Marcus Rashford.

Chris Wheeler, Daily Mail

Også i Daily Mail handler mye om Jesse Lingard dagen derpå.

– Vi kan trygt si at de som var skeptiske da Lingard signerte ny kontrakt med en lønn på hundre tusen pund i måneden, ikke er det lenger. Ni måneder senere er Lingard blitt en verdifull spiller, som også bidrar med mål.

Helt siden overtidsmålet på Wembley i FA-cup-finalen har Lingard vist en apetitt for vakre mål, og dette var intet unntak.

Wheeler mener også at i motsetning Ligacup-exiten tidligere i sesongen, fortjente United nå å ta seg i videre i turneringen.

– Det så lenge ut som et kampbilde vi har sett før. United hadde masse ball, gode sjanser, men målet uteble. Lukaku har svidd sine sjanser den siste tiden, men denne gangen var det Rashford som kunne puste lettet ut da Lingards suser gikk bak Carson.

Avisen trekker også frem Carson som en av kampens giganter, og at Paul Pogba fortsetter å dominere Uniteds midtbane.

Mark Critchley, The Independent

– Hvordan hadde de siste ukene sett ut for United hvis ikke Lingard var i sin beste form så langt i karrieren, spør Critchley seg innledningsvis.

Han understreker også at Lingard scorer mål for gøy om dagen, og at det måtte noe spesielt til for å bryte ned et godt organisert Derby-lag.

– Lukaku pungterte kampen på overtid, og sikret sådan at United ikke måtte ut i en unødvendig omkamp, men kampen og kvelden tilhørte Jesse Lingard.

Paul Pogba er selve drivkraften på Uniteds midtbane, mener de fleste avisene etter Derby-kampen.

Selv om Lingard imponerer, er det en annen spiller som kan bli avgjørende for Uniteds FA-cup-kampanje denne sesongen, skriver Critchley.

– Uniteds muligheter for å oppleve Wembley en dag i mai avhenger nok av Paul Pogba, som til tross for å ha juleprogrammet i beina gjorde en stor figur på Uniteds midtbane.

 

Powered by Labrador CMS