Møter City i semifinalen

Det blir reprise av forrige sesongs ligacupsemifinale for United

Publisert Sist oppdatert

Det blir et gjensyn med Pep Guardiolas gutter for Ole Gunnar Solskjær og kompani når det skal spilles om plass i ligacupfinalen.

Det ble klart da trekningen fant sted etter kampslutt mellom United og Everton.

Kampen spilles, for første gang i konkurransens historie, som enkeltoppgjør. Semifinalen er planlagt å finne sted i nyårets første midtuke.

For Uniteds del betyr det at kampen faller mellom hjemmemøtet med Aston Villa og den oppsatte vinterpausen i Premier League.

Oppgjøret spilles på Old Trafford og skal avgjøres samme kveld. Det spilles verken returoppgjør eller omkamper.

Mulig revansj

Dermed får United mulighet til å revansjere tapet fra foregående sesongs semifinaler. Der vant City det første oppgjøret 3-1 på Old Trafford, og sikret seg et god utgangspunkt i dobbeltoppgjøret.

Returoppgjøret vant United 1-0, men dette holdt altså ikke sammenlagt.

VANT: Bernardo Silva og City kom best ut av fjorårssesongens semifinale i ligacupen.

Tidligere denne sesongen spilte lagene 0-0 i Premier League, i en kamp Ole Gunnar Solskjær omtalte som den beste mot byrivalene gjennom hans tid i sjefsstolen.

Pep Guardiolas menn har ikke sett helt ut som seg selv denne sesongen, men i ligacupen har de lyseblå hatt en relativt komfortabel reise.

Etter at et reservepreget City-lag vant 2-1 mot Bournemouth, vant Kevin de Bruyne og kompani lett mot et slapt Burnley og et tafatt Arsenal med henholdsvis 3-0 og 4-1.

Spurs møter Brentford

Det betyr at José Mourinhos Spurs tar imot Championship-laget Brentford i den andre semifinalen.

Man skal være forsiktig med å kalle noe en «drømmetrekning» når det er snakk om semifinaler i cupspill, men med tanke på alternativene var nok dette det beste nord-londonerne kunne håpet på.

SLO NEWCASTLE: Josh da Silva og Brentford har imponert mot Premier League-motstand i ligacupen denne sesongen.

Det blir likevel ikke noen lett kamp for Harry Kane og kompani.

Til tross for at laget har mistet Said Benrahma til West Ham og Ollie Watkins til Aston Villa siden playoff-finalen, har ikke laget tapt i Championship på to måneder. Samtidig har de slått ut Premier League-lagene Southampton, Fulham og Newcastle på veien til semifinalen i ligacupen.

Trekningen betyr også at United ikke får sjansen til å revansjere det stygge 6-1-tapet for Tottenham helt ennå.

Powered by Labrador CMS