To lag i samme båt

PREVIEW: Både United og Celta hvilte spillere i helgen. Begge satser alt på å vinne Europa League.

Publisert Sist oppdatert

Med 1-0 fra bortekampen i Vigo er United bookmakernes storfavoritt inn mot returoppgjøret på Old Trafford torsdag klokken 20.45.

Mourinho valgte å ofre Arsenal-kampen for å vinne denne, og dermed har portugiseren også gitt seg selv ytterligere press til å nå finalen i Stockholm.

Celta gjorde det samme i La Liga, men kan slå nedenfra når de reiser til England for å møte de røde djevlene.

For mens de lyseblå spanjolene lenge har vært ute av diskusjonen om CL-kvalik gjennom ligaen, kastet Mourinho etter all sannsynlighet bort muligheten til det i helgen. Da må denne kampen vinnes.

Hvem som sikrer seg finalebilletten til Stockholm kan du se på MAX her i Norge, Kanal 9 i Sverige eller Kanal 6 i Danmark.

Manchester United

Med unntak av de langtidsskadde; Luke Shaw, Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Ashley Young, Fosu-Mensah og James Wilson, var alle Uniteds førstelagsspillere i aksjon på treningsfeltet onsdag.

Det betyr at David De Gea, Sergio Romero, Joel Pereira, Matteo Darmian, Phil Jones, Chris Smalling, Axel Tuanzebe, Scott McTominay, Demetri Mitchell, Matt Olosunde, Matt Willock, Antonio Valencia, Eric Bailly, Daley Blind, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Juan Mata, Paul Pogba, Jesse Lingard, Henrikh Mkhitaryan, Anthony Martial, Wayne Rooney og Marcus Rashford alle er tilgjengelige til torsdagens kamp.

Da ble denne gjengen hentet ned på jorda igjen:

De Gea, Tuanzebe, Jones, Smalling, Darmian, Carrick, Ander Herrera (ut), Mata (ut), Mkhitaryan (ut), Martial, Rooney Benk: Romero, Bailly, Blind, Lingard (inn) , McTominay (inn) Pogba, Rashford (inn).

Av gutta som spilte mot Arsenal er mest sannsynlig Lingard, Herrera, Mkhitaryan, Smalling og Rashford blant de som er aktuelle til en startplass mot Celta torsdag.

Ellers ventes det at Mourinho fyller på med spillerne som fikk hvile, nemlig Antonio Valencia, Blind, Romero, Pogba, Bailly og Fellaini.

Dette sa Mourinho:

Portugiseren uttalte at han ikke angrer på noenting etter å ha satt klubben i en situasjon der EL er eneste inngangsbillett til neste års CL.

– Situasjonen er ganske klar. 17 kamper med 16 spillere på 7 uker. Det er galskapen vi må forholde oss til. Det er umulig å kjempe på begge frontene da. Det er ikke jeg som gambler, det er realiteten vi må forholde oss til. Da vi fikk mange skader, og mange samtidig, måtte vi tar grep. Det handler ikke om gambling, men en konsekvens av realitetene. Nå må vi kjempe med det vi har. Uansett angrer jeg ingenting på de valgene vi har tatt.

Videre snakket han om motivasjonen inn mot kampen.

–  Hva motivasjon angår er dette den viktigste kampen i historien for Celta. Men det er også den viktigste kampen i vår historie, for den neste kampen er alltid den viktigste. Det som har skjedd før tilhører historien. Det er kampen i morgen det handler om. Jeg tror ikke Celta er mer tente enn oss eller drømmer mer om en finale enn oss. Vi skal gi alt for å nå finalen.

Celta Vigo

Har kun to skader å tenke på inn mot torsdagens kamp. En av dem er ex-red Giuseppe Rossi, et supertalent som har måttet se det som kunne blitt en enorm karriere bli ødelagt av stadig tilbakevendene skader, og den andre er tildigere Barca-spiller Carles Planas.

Ifølge UEFA.com er dette en mulig lagoppstilling:

Sergio; Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny; Radoja, Tucu; Wass, Aspas, Sisto; Guidetti.

Da tar de ikke med stoppergiganten Andreu Fontas i sin lagoppstilling, selv om han ikke nevnes blant skadefraværene verken på Celtas hjemmesider eller på UEFAs. De lyseblå har slitt når han har vært ute denne sesongen, og om han skulle være tilbake vil det i så fall være noe som styrker dem.

Også Celta-trener Eduardo Berizzo valgte å hvile spillere inn mot torsdagens kamp. Vigo tapte 3-0 mot Malaga med åtte av de vanligvis faste spillerne enten på benken eller utenfor troppen.

– Jeg forventer et United-lag som går ut på banen og forsøker å vinne kampen. Det blir en stor test for oss. Manchester United er et lag som har vokst seg store under press, og de håndterer press hver eneste dag. Vi må bare forsøke å konsentrere oss om kampplanen, sier Berizzo i forkant av oppgjøret.

Han har grunn til å være noe optimistisk.

Celta Vigo scorer nemlig alltid på bortebane.

Statistikk:

I tillegg til det interessante faktum at Celta alltid scorer på bortebane, kommer statistikkene som tilsier at United kommer til å vinne torsdagens oppgjør.

Med ledelse fra bortekampen har United til gode å ryke ut av en europeisk turnering, og laget har aldri tapt mer enn 1-0 hjemme.

FORMEN:

Manchester United: LWDDWW
Celta: LLLLLD 

  • Da Uniteds 19-åring med nummer 19 på ryggen Marcus Rashford scoret mot Celta sist var det hans 19. mål denne sesongen, og hans første frispark i karrieren. Det var i tillegg en av Uniteds tre eneste seire i Spania.
  • Over 48 kamper mot spansk motstand har United vunnet 13, spilt uavgjort i 19 og tapt 16. I Manchester er det 9 seire, 9 uavgjort og fire tap.
  • United har unnet 6 av 6 hjemmekamper i Europa denne sesongen, og er ubeseiret på de siste 17 kontinentale hjemmekampene.
  • United har aldri tapt en hjemmekamp mot europeisk motstand med mer enn ett måls margin.

Dommeren:

I inneværende sesong har rumeneren fire opptredener bak seg i Champions League, men bare én i Europa League. Sistnevnte var forrige måneds kvartfinaleoppgjør mellom Schalke og Ajax, en dramatisk kamp som endte med tysk seier etter ekstraomganger (3-2), men med nederlandsk seier sammenlagt (4-3).

En lang rekke med internasjonale oppgaver til tross; torsdagens semifinale på Old Trafford blir Haţegans første erfaring med de to involverte klubbene, Europa League-semifinalistene Manchester United og Celta Vigo.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS