Slik forklarer Mourinho Zlatan-byttet

Zlatan Ibrahimovic tatt av til pause – kan det ha skjedd før?

Publisert Sist oppdatert

Supersvensken startet sin første Premier League-kamp mot Burnley siden 9. april, men i motsetning til oppgjøret mot Sunderland, forlot 36-åringen banen uten scoring allerede etter 45 minutter.

Uten Ibrahimovic ble 0-2 til 2-2, takket være innbytter og tomålsscorer Jesse Lingard.

I tillegg kom Henrikh Mkhitaryan inn for Marcos Rojo, mens Nemanja Matic ble flyttet ned til midtforsvaret sammen med Phil Jones.

Dagen derpå er Ibrahimovic en av United-spillerne som kritiseres kraftigst, og José Mourinho bekreftet at det ikke var snakk om noen skade på svensken.

LES OGSÅ: Avisene slakter partnerskapet til Zlatan og Lukaku

Ønsket andre spillere på banen

– Det var taktisk, og vi ønsket å spille med bare én midtstopper. Vi visste at de ikke ville ha ballen veldig mye og heller spille direkte, forklarte Mourinho etter kampen, ifølge Manchester Evening News.

– Så i oppstillingen vår var det egentlig én mot én. Det var en risiko Jones var villig til å ta, mens Matic bare var der for å spille ballen fram til midtbanen helt upresset.

– I stedet for spillere som Zlatan og Lukaku i sine posisjoner, ville vi heller gå for Mkhitaryan, Lingard og Mata som skulle spille bak Lukaku, noe vi kan si ga suksess.

– Jeg mener fortsatt at vi ikke utnyttet alle innleggene godt nok, i tillegg til at vi var uheldig med noen returer, men jeg er fornøyd med innsatsen og karakteren vi viste. Derfor sitter jeg med en følelse av at vi ikke tapte, selv om vi i realiteten selvfølgelig tapte to poeng.

LES OGSÅ: Lingard bedre enn Hazard og Sanchez

Byttet ut ni ganger

José Mourinho er imidlertid ikke den første manageren som tar av ikoniske Ibrahimovic allerede til pause.

United.no har gått gjennom historikken, og som oversikten nedenfor viser handler det imidlertid i de fleste tilfellene om skader eller hvile.

Paris Saint-Germain

Bordeaux – PSG 1-3
Coupe de la Ligue, 14/01/14

Erstattet av Edinson Cavani på stillingen 1-0 til PSG ved pause. Vi antar at planen har vært at de to stjernespissene skulle spille hver sin omgang, all den tid dette er fransk fotballs svar på ligacupen.

PSG – Bastia 4-0
Ligue 1, 19/10/13

Med to scoringer på de 13 første minuttene ble Ibrahimovic neppe tatt av i pausen på grunn av svake prestasjoner. Erstattet av Cavani.

Milan

Juventus – Milan 2-2
Coppa Italia, 20/03/12

På stillingen 1-0 til vertene tar Milan-trener Massimiliano Allegri ut sin svenske toppscorer i pausen. Uten Zlatan klarer de uavgjort, men det holder likevel ikke til avansement til finalen i den italienske cupen.

Inter

Bayern München – Inter 1-1
Champions League, 05/12/06

Hernan Crespo overtar spissplassen til Ibrahimovic ved halvspilt tid på stillingen 0-0 i München. Patrick Vieira redder ett poeng på overtid.

Juventus

Rapid Wien – Juventus 1-3
Champions League, 07/12/05

Med en trygg 3-0-ledelse til pause får målscorer Ibrahimovic hvile på benken i andreomgangen i Wien.

Juventus – Inter 2-0
Serie A, 02/10/05

Hjemmelaget leder 2-0 til pause etter scoringer av David Trezeguet og Pavel Nedved. Ibrahimovic byttes ut rett før pause for Alessandro Del Piero på grunn av skade.

Livorno – Juventus 2-2
Serie A, 22/05/05

Ibrahimovic blir værende i garderoben i pausen sammen med Gianluigi Buffon (!) på stillingen 1-0 til Juventus. Hvis de to stjernene skulle hviles, kostet det i så fall laget to poeng.

Ajax

Ajax – Milan 0-1
Champions League, 26/11/03

Ibrahimovic var regnet som usikker før kampen mot sin fremtidige klubb. Blir klar, men må ut fem minutter før pause med en ankelskade.

Ajax – FC København 0-1
UEFA-cupen, 01/11/01

Svensken erstattes av bestekameraten Maxwell på stillingen 0-0 til pause.

Powered by Labrador CMS