– Nå er Lingard viktig for Mourinho

Journalist Mark Ogden argumenterer for at Jesse Lingard er ekte United-materiale etter forestillingen mot Burnley.

Med sine to scoringer reddet ikke den engelske 25-åringen bare uavgjort for Manchester United mot Burnley, men kastet samtidig en ny kanne med bensin på bålet til dem som mener Lingard fortjener større anerkjennelse enn det han får.

Dagen derpå er det feilslåtte partnerskapet til Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic som får mest oppmerksomhet, mens Lingard trekkes fram som Uniteds beste spiller.

Lingard var en av spillerne José Mourinho kritiserte uten å nevne navn etter at seieren glapp mot Leicester, da vingen misbrukte muligheten alene med Kasper Schmeichel, men slo tilbake med sitt femte og sjette mål på sju Premier League etter å ha blitt vraket  mot Burnley.

– Med flere offensive spillere i variabel form er Lingard plutselig blitt en av våre viktigste, med avgjørende mål i tre av våre seks siste ligakamper, konkluderes det på United.no-børsen, der 25-åringen belønnes med karakteren åtte.

LES OGSÅ: – Skuffende med poengdeling

Ogden: – United-materiale

Det får fotballjournalist Mark Ogden, tidligere United-korrespondent i Telegraph og Independent, til å finne fram superlativene.

– Ryan Giggs snakket i forrige uke om enkelte spillere som er Manchester United-materiale, og Lingard «tikker» den boksen, skriver Ogden i ESPN.

– Ikke fordi han kan runde en motspiller som Giggs, score på et langskudd fra 30 meter som David Beckham, eller dominere som Roy Keane, men fordi han har tøffheten til å håndtere nedturer og jobbe videre.

– Lukaku gjør ikke det, Henrikh Mkhitaryan er opp og ned, mens Anthony Martial bare i det siste har vist at han kan klare det. Men Lingard dukker opp når det gjelder, og mot Burnley gjorde han det igjen.

LES OGSÅ: Ingen er mer effektive enn Martial og Lingard

Bedre enn Sanchez og Hazard

Tidligere i vinter kunne United.no melde at Lingard var Premier Leagues nest mest effektive spiller med hensyn til antall minutter per målpoeng, kun slått av lagkamerat Anthony Martial.

Med to scoringer mot Burnley nådde Lingard nye milepæler:

  • Lingard har vært involvert i ni Premier League-mål denne sesongen. Det er mer enn de tre siste sesongene til sammen (åtte målinvolveringer på 51 kamper).
  • Ingen United-spillere har scoret to mål som innbytter siden Chris Smalling gjorde det i februar 2015 – også det mot Burnley.
  • Kun elleve spillere har et bedre målsnitt enn Lingard, som slår blant andre Álvaro Morata, Alexandre Lacazette og Romelu Lukaku.
  • Lingard får også oppmerksomhet i sosiale medier for å utkonkurrere flere av rivalenes stjernespillere med hensyn til målpoeng:

– Viktig for Mourinho

Med fire utlånsperioder i Leicester, Birmingham, Brighton og Derby under Sir Alex Ferguson, David Moyes og Louis van Gaal, kan 25 år gamle Lingard se ut til å ha funnet seg til rette under José Mourinho.

Nå er etter alle solemerker vingen tilbake på laget når Southampton gjester Old Trafford 30. desember.

– Lingard har kanskje ikke talentet til mange av sine lagkamerater i United, men du kan ikke sette en pris på vilje og lyst – og han har flust av begge kvaliteter. Derfor er Lingard i ferd med å bli en så viktig spiller for Mourinho, konkluderer Ogden.

LES OGSÅ: – Avisene slakter partnerskapet til Zlatan og Lukaku