Kan sikre avansementet

PREVIEW: Mye er gjort dersom Manchester United slår Benfica tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Champions League har gått som en lek for Manchester United så langt.

Hvertfall poengmessig.

Etter tre kamper står rødtrøyene med 8-1 i målforskjell og ni av ni mulige poeng.

Dermed tropper José Mourinhos menn Gruppe A i CL.

Tirsdag venter Benfica på Old Trafford i den fjerde gruppespillskampen av årets Champions League, og motstanderen står fremdeles med null poeng så langt.

Manchester United

Det hersker en positivitet rundt Manchester United om dagen. Sesongstarten var strålende, men selvtilliten fikk seg en liten knekk etter skuffende prestasjoner mot Liverpool, Benfica og Huddersfield.

Selv om det endte med én seier (mot Benfica) og én uavgjort (mot Liverpool) var det lite som imponerte med rødtrøyenes spill.

Deretter fulgte imidlertid en 2-0-seier borte mot Swansea i Ligacupen, og en solid 1-0-seier hjemme mot tittelutfordrer Tottenham, som gikk på sesongens andre tap lørdag.

Anthony Martial ble matchvinner mot Tottenham lørdag.

Anthony Martial ble kampens store helt, og vil også trolig spille en rolle hjemme mot Benfica tirsdag.

Ellers så vi på mandagens trening at Marouane Fellaini og Paul Pogba stadig er et stykke unna å bli friske da de glimret med sitt fravær, mens Michael Carrick trente for seg selv. Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo lar også vente på seg.

Det er vanskelig å se for seg hvilke 11 Mourinho starter med tirsdag, men trolig blir det noe av det samme som tok imot Mauricio Pochettinos menn lørdag.

– Jeg tror det blir omtrent som sist. Vi har en trening klokken 16, men i beste fall har vi de samme spillerne som i helgen, sa Mourinho før mandagens trening.

Da startet United med følgende 11-er: De Gea – Bailly, Jones, Smalling – Valencia, Herrera, Matic, Young – Mkhitaryan, Lukaku, Rashford.

Dersom United slår Benfica tirsdag vil rødtrøyene være så å si sikret en plass i utslagsrundene. Vinner Basel over CSKA Moskva, er United-avansementet sikret.

United-sjef José Mourinho antyder at han starter med samme lag mot Benfica som mot Tottenham.

Benfica

Portugiserne som ligger på bunnen i Gruppe A fikk seg en liten opptur da de slo Feirense 1-0 på hjemmebane i serien. Det betyr at hovedstadsklubben fortsatt er nummer tre på tabellen, henholdsvis fem og tre poeng bak Porto og byrival Sporting.

Det er likevel bare knapt to uker siden forrige møte med José Mourinhos menn, og det er nok med mer håp enn tro på at de får med seg noe som helst fra Old Trafford tirsdag.

Deres 18 år gamle Mile Svilar er portugisernes definitivt største svakhet om dagen, og var også mye av grunnen til at det gikk som det gikk mot United forrige runde. Svilar sto også helgens kamp mot Feirense.

Mens Luisão og André Almeida begge er ute med suspensjon, må Douglas og Jardel stå over tirsdagens kamp med skade.

Benfica-sjef Rui Vitoria tar overhodet ikke lett på tirsdagens kamp.

– Jeg forventer ingen lett kamp. Det kommer til å bli en vanskelig kamp som vil stille høye krav til oss, sier Vitoria før tirsdagens kamp.

Benficas 11-er i helgen: Svilar, Almeida, Luisão, Dias, Grimaldo, Salvio, Fejsa, Augusto, Goncalves, Jonas, Seferovic.

Rui Vitoria, Benfica-sjef.

Dommeren

Dommer Gediminas Mazeika skal dømme tirsdagens kamp mellom Manchester United og Benfica.

Han dømte også da United møtte Rostov på hjemmebane i vår. United vant kampen 1-0 uten at Mazeika bemerket seg på verken positivt eller negativt vis.

Den 39 år gamle litaueren dømmer sin første Champions League-kamp denne sesongen, men delte ut fem gule kort da han dømte Marseille hjemme mot Konyaspor i Europa League 14. september.

Powered by Labrador CMS