Overbeviste han Mourinho?

MANCHESTER: Startet Mourinhos sommerhandling allerede mot Anderlecht?

Publisert Sist oppdatert

For én uke siden fikk Youri Tielemans sjansen til å vise seg frem for José Mourinho.

Han lyktes bare delvis. 

I kveld får han muligheten på ny.

Kan han vokse i United?

– Har Tielemans kvalitetene som skal til å for å lykkes i Premier League, undret en belgisk journalist for en uke siden.

En usedvanlig snakkesalig José Mourinho betraktet journalisten med en streng mine.

– Det vil jeg ikke kommentere, var det knappe svaret fra Uniteds portugisiske manager.

Trolig har Mourinho allerede bestemt seg for lenge siden om han vil gå for Tielemans denne sommeren. Men kveldens kamp kan uansett bli nyttig for å se hvordan unggutten presterer foran et sydende Old Trafford-publikum. Løfter han seg eller faller han gjennom? Omfavner han presset eller bukker han under for det?

Youri Tielemans er et av Europas heteste overgangsobjekter. Det var derfor knyttet enorme forventninger til den belgiske unggutten før møtet med Manchester United i Belgia.

Han har ennå ikke fylt 20 år, men er likevel kaptein for Anderlecht.

Han har allerede vunnet prisen for årets unge spiller i Belgia to ganger.

Denne sesongen er han favoritt til å vinne prisen for seniorene, og karrieren til den unge belgieren er oppsiktsvekkende.

Bønnfalt Ferguson

Statistikken er oppsiktsvekkende og noen ganger er løsningen så åpenbar at den ligger rett foran deg.

Enkeltkamper av spillere som briljerer MOT United er sjelden nok til å få en storklubb som Manchester United til å handle sporenstreks, men det hender.

Som da en ung portugisisk driblekunstner gjorde John O’Shea regelrett svimmel under en treningskamp mellom Sporting Lisboa og Manchester United. United-spillerne bønnfalt Sir Alex Ferguson om å kjøpe unggutten.

Cristiano Ronaldo ble en gigantisk suksess på Old Trafford. Da han forlot United til fordel for Real Madrid hadde han vært den viktigste bidragsyteren til flere ligagull, Champions League-seier i 2008 samt både FA- og ligacuptriumf. Som verdens dyreste fotballspiller ble han også god butikk for United som innkasserte en gevinst på nesten 70 millioner pund for ham.

Dansken som herjet med Jones

Andre ganger blir vi sittende igjen og gruble på hva vi gikk glipp av. 

Ajax hadde et lag med de nåværende Tottenham-stopperne Jan Vertonghen og Toby Alderweireld, samt en ung Daley Blind på benken.

Men det var en annen spiller som også senere skulle bytte Amsterdam og Ajax med Nord-London og Tottenham, som virkelig gjorde seg bemerket.

Christian Eriksen.

Dansken herjet tidvis med United-forsvaret, og særlig Phil Jones fikk kjørt seg da dansken viste frem hele sitt tekniske repertoar.

Hvorfor Uniteds interesse for den danske driblefanten aldri materialiserte seg er det trolig bare den innerste kretsen rundt Sir Alex Ferguson som vet, men United gikk glipp av en glimrende playmaker.

Når sant skal sies ble spiren til Uniteds interesse for en annen motspiller sådd allerede i neste runde da Ander Herrera briljerte for Athletic Bilbao, som slo ut United og tok seg helt til finalen i Europa League.

Kanskje burde United ha slått til på Deli Alli etter hans glimrende kamp for MK Dons mot United da Louis van Gaals menn ble ydmyket i ligacupen og sendt hjem med 0-4 i bagasjen.

Mourinho neppe klokere

Det er vanskelig å si hvilken av de to kategoriene Youri Tielemans vil havne i. Men han lyktes bare delvis med å imponere mot United torsdag kveld.

DUELL: Paul Pogba og Youri Tielemans i Belgia.
DUELL: Paul Pogba og Youri Tielemans i Belgia.

Statistikken vil fortelle deg at Paul Pogba vant midtbaneduellen mellom de to. Pogba slo langt flere pasninger, vant flere dueller og var bedre i duellene.

Youri Tielemans leverte ingen dårlig kamp mot United i Belgia, men han briljerte heller ikke.

Returoppgjøret på Old Trafford blir en langt tøffere affære, og Mourinho og hans stab vil uansett ha gjort hjemmeleksen ved å sette sammen en detaljert profil på Tielemans og hva han eventuelt kan tilføre United.

Kvartfinalereturen alene er neppe nok til framprovosere en avgjørelse allerede nå, men kan til slutt være det som avgjør om United velger å prøve seg på Tielemans i sommer eller ei.

Powered by Labrador CMS