Strålende ligastart uten Gomes, Chong og Greenwood

Masse kvalitet og storseier borte mot WBA.

Publisert Sist oppdatert

U23: WBA 0-5 (0-3) Manchester United

Premier League 2, Div. 2
Aggborough Stadium
9. aug. 2019

18. min.: 0-1 Ramazani (Williams)
29. min.: 0-2 Mellor (Levitt)
45. min.: 0-3 Garner (Williams)
50. min.: 0-4 Levitt (str.)
77. min.: 0-5 Garner (Mellor)

Uniteds lag: Matej Kovar; Ethan Laird (Luca Ercolani, 66), Lee O’Connor, Di’Shon Bernard, Brandon Williams (c); James Garner, Dylan Levitt (Aliou Traore, 66); Arnau Puigmal, Ethan Galbraith, Largie Ramazani; D’Mani Mellor (Dion McGhee, 80).
Uben.innb.: Alex Fojtícek, Anthony Elanga


Uniteds nest beste imponerte stort da League One-laget Rotherham ble slått i EFL Trophy-cupen tidligere i uka.

Da var imidlertid både Tahith Chong og Angel Gomes med, men de to manglet i fredagens ligaåpning, noe som kan tyde på at de skal spille en rolle for førstelaget i søndagens kamp mot Chelsea.

United var likevel i en helt egen klasse.

Den første timen var spesielt imponerende, da United-gutta nærmest beleiret hjemmelagets banehalvdel. Målene skulle også komme.

1-0 var et briljant mål. James Garner slo en vanvittig 45-meterspasning, som selv David Beckham ville vært stolt av i sine storhetsdager, helt fra egen halvdel til venstreback Brandon Williams som kom på et nydelig løp, tok med seg ballen forbi motstander med et perfekt touch og la inn til Largie Ramazani scoret på direkten fra 10-12 meter.

SCORET OGSÅ PÅ FØRSTELAGET: James Garner, i midten, etter mål på Asia-turneen mot Perth Glory.

2-0 kom etter en corner som landet på 17 meter etter en halvveis klarering av hjemmelaget, men der ventet spiss D’Mani Mellor på å dunke ballen i mål på direkten.

3-0 kom på overtid i 1. omgang. James Garner, som var med på førstelagets Asia-turné, fyrte løs fra drøyt 20 meter og ballen suste inn i bortre kryss. Kremmerhus!

4-0 satte Dylan Levitt på straffe, etter at Uniteds flygende back, Brandon Williams, ble klippet ned etter et av utallige raid.

Og som om ikke det var nok fikk Garner sette punktum med sitt andre mål et snaut kvarter før slutt. Han gikk av en mann på 20 meter, og scoret sitt andre med nok et bra skudd fra 16-metersstreken.

Det positive var at United holdt kvaliteten oppe i minst en time, og det var først de aller siste minuttene det roet seg ned.

James Garner fortjener nok bestemannsprisen, men mante andre var også veldig gode.

Det er godt å se høyreback Ethan Laird tilbake. Han ble trukket frem av Solskjær i våres, men slet mye med skader forrige sesong. Brandon Williams er også en herlig offensiv back som det skal bli spennende å følge videre – og Dylan Levitts kvaliteter vises jevnlig, spesielt da det ble så mye rom som mot WBA U23.

Så må det også nevnes at U23-laget langt i fra har imponert de siste sesongene med et annet trenerteam, men denne uka kan være et bevis på at United, Ole Gunnar Solskjær og Nicky Butt har truffet bra med oppsettet denne sesongen, med Nicky Wood og Quinton Fortune i trenerteamet.

Powered by Labrador CMS