mejbri2

Sjanseløse selv med Shoretire, Hannibal, Elanga og Fish

Publisert Sist oppdatert

Den brutale oppsummeringen først:

Klasseforskjell.

Det føltes som menn mot smågutter.

Og sannheten er at City var nærmere 4-0, 5-0 og 6-0 enn United var redusering.

At det endte med bare 3-0 var derfor flatterende for United.

Falt gjennom

Torsdag kveld satt Will Fish, Shola Shoretire og Anthony Elanga på benken for førstelaget mot spanske Granada. Mange var frustrerte over at de ikke fikk sjansen de siste 10-20 minuttene, men kanskje viste fredagens kamp noe av årsaken til det.

Fredag startet nemlig alle tre – sammen med Hannibal Mejbri – for U23-laget mot erkerival Manchester City – og sammen med resten av United-gutta fikk de seg en fotballeksjon.

United var egentlig ikke ute av egen halvdel før City tok ledelsen etter 14 minutter, etter en feil av Alvaro Fernandez og selv om det ble noe bedre utover i omgangen så var City atskillig nærmere både 2-0 og 3-0 før pause enn United var utlikning.

Storscorer Joe Hugill var helt usynlig, Shola Shoretire var også usynlig, Hannibal Mejbri klarte sjelden å få kontroll og den eneste United-trusselen var Antony Elangas fart. De gangene han kunne sette fart før pause så ødela imidlertid touchet.

Like etter pause økte City ledelsen på et fantastisk skudd, før de fastsatte sluttresultatet til 3-0 etter å ha utnyttet nok en Fernandez-feil.

Den eneste virkelige United-sjansen falt Uniteds vei på overtid, men Elangas skudd ble slått til corner.

Backrekka gjorde sitt beste og keeper Ondrej Mastny var god som skyteskive, men offensivt falt United-spillerne med et lite unntak i Elanga altså gjennom mot det som trolig er Englands beste U23-lag.

mastny
BESTEMANN: Keeper Ondrej Mastny.

Vanskelige rammevilkår

Så er det lov å være skuffet over gutta.

Det er lov å ønske mer, men samtidig er U23-situasjonen ikke helt lett i disse coronatider.

De beste U23-spillerne er tatt opp til A-laget, og grunnet coronasituasjonen får de da aldri trene med de andre U23-gutta. Samtidig dyttes gjerne U18-spillere opp til U23-kampene, og ingen av dem får heller trene med U23-laget. Dermed er sannheten at spillere fra tre ulike treningsgrupper settes sammen på kampdager.

Samtidig er en haug med unge United-spillere også lånt ut. Blant annet Teden Mengi, Ethan Laird, Aliou Traore, Dylan Levitt, James Garner, Di’Shon Bernard, Tahith Chong og Facundo Pellistri – for å trekke frem noen navn.

U23-gutta har likevel ikke har vunnet siden februar. Ja, det har bare vært spilt fire kamper, men kvaliteten har ikke vært god nok – verken kollektivt eller individuelt – selv om det er forklaringer på det.

Se alle resultater, kampreferat, terminlista og mer for U23 her.

U23: City 3-0 (2-0) United

Premier League 2, Manchester City Academy Stadium

Mål: 1-0 Edozie (14), 2-0 Palmer (53), 3-0 Palmer (77)

United: Ondrej Mastny; Charlie Wellens, Will Fish, Reece Devine, Alvaro Fernandez; Charlie McCann, Martin Svidersky; Anthony Elanga, Hannibal Mejbri, Shola Shoretire; Joe Hugill (Noam Emeran 78)
Innbyttere: Dermot Mee, Marc Jurado, Charlie Savage, Mark Helm.

77: 3-0 Palmer. Blir tomålsscorer. Fernandez bommer stygt på ballen, og City er nådeløse da de bryter inn i 16-meteren og Palmer plasserer ballen i bortre hjørne.

53: 2-0 Palmer. 25 meter, bang, kanon i krysset. Fantastisk skudd og scoring.

46: 2. omgang er i gang (cirka 21.04 skandinavisk tid)

45+1: Pause. Alt skjedde på Uniteds halvdel de første 15 minuttene. Hjemmelaget har også vært mye nærmere 2-0 enn United er utlikning, men samtidig har United hevet seg – og i en periode rundt halvtimen var det nesten et par store gjennombrudd. Elanga var blant annet på full fart gjennom en gang, men et dårlig touch ødela.

30: United har gradvis blitt bedre og bedre, og skaper nå også noen problemer for City. Dessverre har touchen til Elanga sviktet ved det som kunne blitt store sjanser.

14: 1-0. Stygg feil fra Fernandez på venstrebacken, City brøt høyt og scoret enkelt etter et innlegg fra høyre. Dessverre meget fortjent – det har vært spill mot et mål – overkjøring – så langt.

1: Kampen er i gang.

Vi oppdaterer kun med scoringer og ekstraordinære hendelser, men kommer med et lengre kampreferat ved kampslutt.

Powered by Labrador CMS