Uniteds U21-lag ble pulverisert av City i forrige kamp, men håpet var nok at de kunne slå tilbake mot Arsenal fredag kveld når de også fikk sjansen på Old Trafford.

Slik gikk det ikke helt, men det ble likevel en ganske så vill affære.

Først total Arsenal-dominans.

Så en gedigen keepertabbe.

Deretter et United-mål som ville blitt vist om og om igjen hvis det ble scoret i Premier League.

Til slutt endte det likevel med uavgjort, Uniteds 10. uavgjorte på 22 kamper så langt i sesongen.

Tidlig trøbbel

At dette kom til å bli vanskelig skjønte man kanskje allerede da man så laguttaket. United stilte med hele fire U18-spillere som debuterte fra start, og førstelagsaktuelle Brandon Williams, Kobbie Mainoo og Zidane Iqbal manglet. De to sistnevnte er nok derfor høyaktuelle for A-lagstroppen mot Newcastle søndag.

Arsenal tok initiativet fra start av, skapte flere store sjanser, men keeper Elyh Harrison (17) var veldig god.

Så bommet han plutselig helt.

Et enkelt tilbakespill, en ganske enkel demping, men med et gedigent feiltouch spratt ballen i stedet til en Arsenal-spiller som kunne score i tomt bur.

Harrison må alene ta all skyld for det målet, men samtidig var det nettopp han som reddet United i det meste av kampen.

Sammen med midtstopper Willi Kambwala så var han Uniteds beste spiller til tross for den gedigne tabben.

Nydelig utlikning

Bare fire minutter etter 0-1 kom imidlertid 1-1. Egentlig ut fra intet. Det var også en strålende scoring.

Dan Gore fikk ballen i egen 16-meter, kom seg forbi et par dueller, satte fart, angrep inn på Arsenals halvdel, holdt unna en ny duell vendte opp og slo perfekt mellom to Arsenal-forsvarere, til Mateo Mejia litt ut mot høyresiden som scoret like perfekt i motsatt hjørne etter en halvvolley.

United ble bedre etter utlikningen, men likevel var det langt mellom hjemmelagets sjanser.

Ethan Williams (17), en annen av debutantene på nivået, kunne scoret i 2. omgang, etter at United hadde forsterket med Isak Hansen-Aarøen og Marc Jurado som innbyttere i pausen, men det handlet mest om Arsenal skulle klare å score eller ikke.

Det klarte de ikke, og da norske Hansen-Aarøen ble taklet akkurat da han var i ferd med å komme alene gjennom mot keeper i 96. minutt så endte det med Uniteds 10. uavgjorte på 22 kamper denne sesongen.

Det betyr at Uniteds U21-lag fortsatt ikke har vunnet siden 11. februar, men 1-1 mot et ok Arsenal-lag er enormt mye bedre enn å bli overkjørt av City.

– Et godt poeng, men ett poeng var nok også rettferdig. Måten gutta viste seg frem på etter de første 20 minuttene var bra, oppsummerte trener Mark Dempsey overfor MUTV etter kampen.

Se alle resultater, terminliste, referat og mer for U21 her.

U21: Man. United 1-1 (1-1) Arsenal

Premier League 2,
Old Trafford

G Murray (78)

MÅL: 0-1 Edwards (20), 1-1 Mejia (Gore, 24)

UNITED: Elyh Harrison – Jack Kingdon, Willy Kambwala, Louie Jackson (Marc Jurado 46), Sam Murray – Dan Gore, Tom Huddlestone – Noam Emeran (Isak Hansen-Aarøen 46), Omari Forson (Manni Norkett 88), Ethan Williams (Charlie Wellens 67), Mateo Mejia
Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee

90+7: Slutt.

90+6: Nesten for United. Hansen-Aarøen med en kjapp pasning til en medspiller, fikk den tilbake, på vei gjennom, men taklet i skuddøyeblikket.

90+1: Nesten for Arsenal, da et skudd fra 18 meter stryker stolpen. Det er lagt til seks minutter.

88: Norkett inn for Forson.

82: Det meste foregår nå midt på banen eller på Uniteds halvdel. Arsenal har skrudd det litt til, virker det som.

78: Gult kort til Murray for å ha taklet aggressivt på kanten av egen 16-meter.

76: Lenge mellom sjansene, men sjansene for at Arsenal åpner opp United virker større enn at det motsatte skjer.

68: Mejia snapper en ball i Arsenals forsvar, bare for å bli meid ned. Midt på bortelagets halvdel. Gult kort til Arsenal-spilleren.

67: Ethan Williams ut og Charlie Wellens inn for United.

63: Kampen har jevnet seg ut nå.

53: Stor United-sjanse: Williams skaffer seg rom i feltet, kan score, men avslutningen fra 10 meter rett på keeper som får blokkert. Williams ned for telling etter avslutningen. Må få behandling.

51: Gigantisk Arsenal-sjanse. Det spilles igjen inn bak Murray (etter en svak ballmist i forkant), Arsenal-spilleren avslutter via Harrison, ballen smeller i innsiden av stolpen, triller bortover mållinja, men forbi den andre stolpen før den skrur utenfor til corner – da en Arsenal-spiller også var nærmest ved å dytte den inn i tomt bur hvis den skrudde motsatt vei.

50: Arsenal har startet 2. omgang best.

46: To United-bytter: Marc Jurado og Isak Hansen-Aarøen inn for Noam Emeran og Louis Jackson. 2. omgang er i gang (21.07 skandinavisk tid).

45+5: Pause. En interessant 1. omgang. Først kjørte Arsenal over United, men uten å score på sine egne store sjanser fordi keeper Elyh Harrison var fantastisk. Så en gigantisk tabbe av Harrison og 0-1 før et flott 1-1-mål og et noe endret kampbilde – bare for at Harrison fortsatte å levere toppredninger.

45+1: Gigantsjanse for Arsenal. Fantastisk pasning forbi venstreback Murray, et nydelig touch av Arsenal-spilleren som kom alene med Harrison – bare for at United-keeperen reddet glimrende.

43: United med den beste perioden i kampen. Målet ga selvtillit, og det viser seg nå. Vinner dueller og kommer til avslutninger eller nesten-avslutninger, et helt nytt lag på mange måter.

39: Ok United-sjanse. Forson skaffer seg rom på 20 meter, velger å skyte, det skuddet ble blokkert, ballen havnet hos Williams på venstresiden, som skyter like utenfor på nærmeste stolpe.

33: Ny Arsenal-sjanse. De åpnet opp United med et par enkle pasninger, og så et upresset innlegg fra venstresiden inn midt foran mål, men heldigvis for United beinet høyt over mål derfra.

30: Målscorer Mejia ned for telling og må få behandling etter en smell i hodet etter en duell.

24: 1-1 Mejia. En helt sensasjonell United-scoring. Først Dan Gore, som får ballen i eget felt, setter fart, holder unna i dueller, vender opp inne på Arsenals halvdel, vender opp og slår perfekt mellom to stoppere og til Mejia, som også avslutter perfekt på halvolley. Rett og slett enestående flott. Og nesten helt ut av intet.

23: Ny Arsenal-sjanse. Harrison med sin tredje gode redning da et nytt skudd fyres av fra 12-13 meter i et åpent United-lag.

20: 0-1. Kjempetabbe av Harrison. Får et tilbakespill, skal dempe ballen, men bommer helt og touchet sender i stedet ballen til en Arsenal-spiller som kan dytte ballen i tomt bur.

20: Hvis noen skulle være i tvil – Arsenal er soleklart best til nå. Klasseforskjell, egentlig. Dessverre.

16: Et Arsenal-innlegg inne i Uniteds 16-meter slår i en United-hånd som står litt ut fra kroppen, men dommeren gjør ingenting. Var fra ganske kort hold, men med VAR ville det nok blitt kaotisk etter den.

10: Uniteds første avslutning etter litt småpent spill. Ender med venstreback Murray tversover i feltet, men høyreback Kingdon skyter ovr fra 12-13 meter.

7: SJANSE: Arsenal åpner United-forsvaret igjen, men Harrison med en akrobatisk redning til corner. Med marginer imot kunne United ligget under med to.

5: Arsenal med en fin mulighet etter et par gode pasninger og en finte, men Harrison raskt nede på skuddet fra 11-12 meter.

3: Veteranen Tom Huddlestone med en flott pasning til kant og så en fin lobb over motspiller og til seg selv helt i starten.