U21 møter Everton

Det er blitt 21. september, og omsider klart for sesongens første hjemmekamp i Barclays U21 Premier League.

Publisert Sist oppdatert

Mens de øvrige elleve klubbene i Gruppe 1 stort sett er godt igang med sesongen, henger Uniteds U21-lag  foreløpig langt etter. Warren Joyces mannskap har kun spilt en kamp til nå, mot Leicester på King Power Stadium. Det skjedde så langt tilbake som den 10. august, i en kamp som endte med ett poeng etter uavgjort 1-1.

Kveldens motstandere fra Everton, har på sin side allerede unnagjort fire ligarunder, men med magert  utbytte. Merseysiderne har nemlig bare klart å sanke sammen tre poeng, etter like mange uavgjorte og et sviende 1-4-tap mot Tottenham i sesongåpningen.

Det er med andre ord to klubber på jakt etter sin første seier som står overfor hverandre på Leigh Sports Village mandag kveld.

Ikke helt uten kamptrening

Selv om United-spillerne ikke har vært i ligaaksjon på halvannen måned, betyr ikke det at de har ligget på latsiden. Flere av dem, deriblant tremålsscorer Ashley Fletcher, var med da Rochdale ble beseiret 3-2 i Lancashire Senior Cup for halvannen uke siden, mens noen var involvert da PSV Eindhoven i forrige uke ble beseiret 3-0 i UEFA Youth League. Samme dag var andre av kveldens aktuelle spillere med på å banke Oldham hele 8-1 bak lukkede dører.

– Tøff motstander

jw
JAMES WEIR

James Weir, som var kaptein da Rochdale ble sendt ut av LSC, er en av dem som trolig vil være i troppen også til kampen mot Everton. Selv om «toffee-mennene» har hatt en vanskelig sesongstart, regner han med en knallhard test for seg og lagkameratene:

– Everton har alltid hatt gode akademi- og reservelag, så det kommer nok til å bli en tøff kamp mot en klubb som normal er ganske sterke defensivt, sier han til MUTV.
– Vanligvis blir det tette og jevne kamper mot dem, og forhåpentligvis blir dette en god styrkeprøve for oss.

Men kanskje manglende kamptrening kan vise seg å bli en utfordring?

– Jeg tror ikke det, for vi trener veldig hardt og spiller mange kamper bak lukkede dører – selv om ikke det blir helt det samme (som obligatoriske kamper), innrømmer midtbanemann Weir til slutt.

Hvem får spille?

Hvilke spillere Warren Joyce får disponere mot Everton, vet vi ikke ennå. James Wilson og Andreas Pereira er to av dem som normalt ville vært høyaktuelle for et oppgjør som dette, men med tanke på at Ipswich kommer på besøk til Ligacup-oppgjør på Old Trafford onsdag kveld, kan det være at de isteden er penslet inn der.
Uansett bør det bli mange spennende spillere å se på banen mot Everton.

TV 2 Sumo er på plass!

Kveldens kamp starter klokken 20.00 og dekkes av MUTV/TV 2 Sumo. Har du ennå ikke tegnet abonnement på den nettbaserte kanalen kan du enkelt ordne det her.

Øvrige kamper:
Sunderland 3-0 Man. City (søndag)
Middlesbrough – Chelsea
Norwich – Liverpool
Reading – Southampton
Tottenham – Leicester

Tabellen før mandagens kamper

Powered by Labrador CMS