Uniteds U19 vant 3-0!

Et effektivt U19-lag red av PSV-stormen og sikret seg en imponerende seier i Eindhoven.

Uniteds U19-lag var under knallhardt press fra første stund på Sportcomplex de Herdgang, men spilte en imponerende forsvarskamp og sikret seg til slutt tre høyst verdifulle UEFA Youth League-poeng.

1-0

Callum Gribbin ble førstemann på scoringslisten da han banket inn et frispark etter 28 minutter. Det ville være tvilsomt å påstå at det var en fortjent ledelse, men det spiller ingen rolle.
Scoringen førte til en god United-periode der Timothy Fosu-Mensah, i hjemlandet på en kort visitt, holdt på å sette inn 2-0, før hjemmelaget igjen tok over styringen. Stillingen forble likevel uforandret frem til hvilen.

Ledelsen trygges

Deretter tok det Marcus Rashford (bildet over) bare to minutter å doble Callum Gribbins ledermål fra før pause. Etter selv å ha blitt lagt i bakken, satte spissen inn det påfølgende straffesparket, og sørget dermed for en drømmeåpning på 2. omgangen.
Og, når han først var i gang, banket samme mann like så godt inn 3-0 halvveis ut i omgangen. Et frustrert PSV-lag ble så redusert til ti mann da forsvarsspiller Peijenburg pådro seg sitt andre gule for dagen. Da var det hele definitivt over.

United kontrollerte inn de siste minuttene og fikk med seg tre særdeles verdifulle poeng fra sitt besøk til fremmed grunn. Imponerende!

Debut for tredjedrakten

United-ungdommene fikk for øvrig æren av spille i den nye tredjedrakten i dag (riktignok med hvite shorts). Dermed er i det minste også denne trøyen omsider blitt vist frem i kampsituasjon.

PSV Eindhoven (0-3) Manchester United

UEFA Youth League, 1. spilledag, 15. sep. 2015 kl. 14.00
Sportcomplex de Herdgang

28. min.: 0-1 Gribbin
47. min.: 0-2 Rashford (str.)
67. min.: 0-3 Rashford

Uniteds lag: Dean Henderson; Tyler Reid, Tyrrell Warren, Ro-Shaun Williams, Cameron Borthwick-Jackson; Timothy Fosu-Mensah (Kayne Diedrick-Roberts 80.), Devonte Redmond; Callum Whelan (Charlie Scott 66.), Callum Gribbin, Josh Doughty (Jake Kenyon 77.); Marcus Rashford.
Uben.innb.: George Dorrington, Thomas Sang, James Dunne, Indy Boonen.

Ingen tv-sending

Det er ingen overføring fra kampen. UEFA melder riktignok at de har utvidet sin live-streaming fra Youth League til fire kamper per uke – to tirsdag og to onsdag. Det hjelper ikke oss stort i dette tilfellet, ettersom tirsdagens utvalgte oppgjør er Manchester City mot Juventus, og Sevilla mot Borussia Mönchengladbach.