NevCae

United tapte til tross for leken Berbatov

Lørdag ettermiddag møttes tidligere spillere fra United og Liverpool foran flere enn 48 000 tilskuere på Old Trafford og samlet inn 1,3 millioner pund til Manchester United Foundation.

Det gikk imidlertid så som så resultatmessig for Uniteds del.

Luis Garcia scoret kampens første etter å ha fintet vekk Raimond van der Gouw rett etter pause, før Dimitar Berbatov svarte med en iskald straffe få minutter senere.

Mark Gonzalez var imidlertid på pletten med en frisparkperle og sørget for 2-1-ledelse til Liverpool. United prøvde å svare, men til syvende og sist var det scouserne som trakk det lengste strået. Med kort tid igjen av kampen sørget nemlig Gonzalez for 3-1 med en kald avslutning.

Her ankommer de gamle United-stjernene Old Trafford:

Kjempesjanse til Johnsen

Åpningsminuttene startet naturligvis ikke i like forrykende tempo som spillerne leverte for ti, femten og tjue år siden, men det betød ikke mangel på dramatikk.

Allerede tre minutter inn i kampen fikk Liverpool kampens første mulighet, etter en feilpasning fra Raimond van der Gouw i eget forsvar. 59-åringen fikk imidlertid kastet seg i beina på Andrij Voronin og forhindret baklengs.

I den andre enden var det Fabio Aurelio som rotet, noe som nesten ga Karel Poborsky en sjanse til å score, men gjestenes forsvar fikk til slutt blokkert forsøket.

Abel Xavier fikk også en god sjanse til å score da han raget høyest på en corner, men heller ikke portugiseren klarte å finne nettmaskene.

Kort tid senere våknet Dimitar Berbatov til live for første gang, da han hamret løs fra distanse. Bare en Jerzy Dudek i full strekk – i alle fall så full strekk man kan ha som 49-åring – sto i veien for en tidlig United-ledelse.

RJ
HADDE FLERE STORE SJANSER: Men Ronny Johnsen gikk målløs av banen etter legendekampen mot Liverpool.

Omgangens største sjanse skulle imidlertid falle til en nordmann. Etter et hjørnespark landet ballen i beina til Ronny Johnsen, som kunne brenne til på halvvolley. Dessverre bar avslutningen preg av at sandefjordingen brukte mesteparten av karrieren på stopperplass.

Liverpools største sjanse i første omgang falt til Stewart Downing, som etter nydelig forarbeid fra Maxi Rodriguez og Voronin plutselig var alene med Van der Gouw. Liverpool-spilleren løftet ballen over United nederlandske sisteskanse, men Antonio Valencia var på plass for å klarere.

United fikk enda en stor mulighet da nevnte Valencia og Berbatov kombinerte seg imellom kort tid før hvilen. Sistnevnte flikket gjennom Uniteds tidligere ecuadorianske kaptein, men han klarte ikke å sette ballen i mål.

Da Danny Webber heller ikke klarte å ekspedere noen av sine mange sjanser i mål, kunne lagene gå til pause på 0-0.

Manchester United v Liverpool - Legends of the North
SKUFFET: United-trener Bryan Robson så sine spillere brenne flere store sjanser i løpet av tapet for Liverpool.

Flust av sjanser i andre omgang

Det skulle dog ikke gå lenge før ballen lå i nettet etter pause.

Luis Garcia snek seg inn bak ryggen til Johnsen, fintet bort Van der Gouw og fikk deretter en lett oppgave med å trille ballen i nettet.

Samtidig hadde United en Berbatov i storslag. Bulgareren skaffet straffe etter å ha lurt bort Momo Sissoko. Spissen skrittet opp for å ta det selv, ventet ut gjestenes innbytterkeeper Sander Westerveld og trillet ballen rolig i hjørnet.

KONTROLLERT: Dimitar Berbatov var kald som en fisk da han ga seg selv muligheten fra elleve meter.

Etter drøye timen kunne scouserne fort ha tatt ledelsen igjen, hadde det ikke vært for en patent Kevin Pilkington, som hadde erstattet Van der Gouw i United-buret. Class of ’92-keeperen gjorde en heroisk redning alene mot Maxi Rodriguez, og sørget dermed for å holde kampen på 1-1.

Få øyeblikk senere var det imidlertid lite han kunne gjøre. Mark Gonzales skrittet opp for å skyte frispark og bøyde ballen i en nydelig bue over muren, via stolpen og inn i nettet. Dermed 2-1 til gjestene fra vest.

Pilkington gjorde dog en ny kjemperedning da han stoppet Garcia med 20 minutter igjen å spille.

Manchester United v Liverpool: Legends of the North
ANGREPSVÅPEN: Patrice Evra var offensiv og god i legendekampen mot Liverpool.

United prøvde det de hadde, men klarte aldri å sette ballen i nota. John O’Shea var nære da hans mislykkede innlegg holdt på å dale ned i buret bak Westerveld, og Patrice Evra kunne nok fort ha fått straffe med en litt mindre motvillig dommer, men det ville seg ikke.

Johnsen var centimetere unna en skikkelig drømmescoring da han avanserte fremover i banen og brant til fra 25 meter, men ballen gikk dessverre så vidt utenfor.

Gonzales og Garcia fikk hver sin store mulighet til å sette sine andre og Liverpools tredje for dagen, men ingen av de to klarte å lirke ballen inn.

Det ga Webber muligheten til å utlikne etter et nydelig innlegg fra Valencia, men spissens heading var ikke av samme gode kvalitet.

Dermed så det hele ut til å ebbe ut med 2-1-seier til gjestene, men helt på tampen kom Gonzalez seg fri på venstrekanten og hamret ballen inn i hjørnet bak Pilkington.

Få sekunder senere var kampen over, og Liverpool kunne innkassere en tomålsledelse før returoppgjøret, som spilles på Anfield senere i år.

United 1-3 (0-0) Liverpool

Legends of the North
Old Trafford

Mål: 0-1 Garcia (47), 1-1 Berbatov (str. 50), 1-2 Gonzales (63), 1-3 Gonzalez (90+1)

United Legends: Raimond van der Gouw (Kevin Pilkington, 54.) – Gary Neville (C), Jaap Stam (Wes Brown, 76.), Ronny Johnsen, Patrice Evra – Karel Poborsky, Antonio Valencia, Nicky Butt (Quinton Fortune, 36.), Jesper Blomqvist (Mikael Silvestre, 61.) – Louis Saha (Danny Webber, 14.), Dimitar Berbatov (John O’Shea, 61.).

Live-oppdateringer:

Kampen er over! Dette ender med 3-1-seier til Liverpool.

90+1′ United 1-3 LIVERPOOL
Gonzalez får muligheten fra venstresiden og hamrer ballen lavt forbi Pilkington.

86′ O’Shea skaffer seg plass med en frekk vending på 16 meter. Avslutningen er imidlertid ikke av samme klasse.

82′ Silvestre rager høyest på en corner, men headingen går over.

80′ Større sjanse får nok ikke United til å utlikne! Valencia legger ballen nydelig på hodet til Webber, som ikke treffer med headingen i det hele tatt.

79′ Gonzalez får med seg ballen over og forbi Pilkington, men vinkelen blir til slutt for spiss.

78′ Garcia får en ny kjempesjanse når Voronin finner ham med en flott sjanse. Alene med Pilkington klarer han imidlertid ikke å sette ballen i mål.

76′ Wes Brown kommer inn for Jaap Stam.

75′ Ronny Johnsen avanserer i banen og fyrer av fra 25 meter. Ballen holder på å smelle i krysset, men skrur dessverre så vidt utenfor. Det hadde vært litt av en scoring fra nordmannen!

74′ United roper på straffespark når Evras innlegg tilsynelatende går i hånda til en Liverpool-forsvarer. Dommer er imidlertid ikke på samme bølgelengde.

74′ O’Sheas innleggsforsøk holder neste på å lande i nettet bak Westerveld, men nederlenderen får avverget.

73′ Garcia prøver seg med en lur avslutning, men Pilkington leverer en briljant redning.

72′ Liverpool holder på slippe inn et selvmål når ballen spretter uheldig for dem etter en corner. Ballen triller imidlertid inn til Westerveld.

70′ Evra spiller til Poborsky, som prøver seg. Får dessverre ikke dreis på avslutningen.

68′ Webber skyter fra distanse, men skaper ingen problemer for Westerveld.

63′ United 1-2 LIVERPOOL
Liverpool tar ledelsen igjen og vi kan ikke si annet enn at det er en skikkelig perle. Mark Gonzalez bøyer den inn i mål, via stolpen.

62′ Liverpool har frispark i skuddposisjon. Downing skyter ballen i muren, der Fortune er vel aktiv med armen. Nytt frispark.

60′ Bryan Robson gjør det som ikke kan omtales som annet enn et veldig defensivt dobbeltbytte. John O’Shea og Mikael Silvestre erstatter Jesper Blomqvist og målscorer Dimitar Berbatov.

59′ Kuyt får en mulighet i særdeles god posisjon, men ballen smeller i stolpen og ut.

58′ Rodriguez kommer alene med Pilkington, men keeperen gjør en kjemperedning og hindrer ny Liverpool-ledelse.

57′ Kuyt kommer seg til en farlig innlegg, men United-forsvaret får avverget.

56′ Evra blir liggende etter en duell. Kommer seg på beina, men halter litt.

54′ Valencia finner Berbatov, som prøver seg på en halvakrobatisk volley fra utenfor 16-meteren. Den går dessverre i blokka.

53′ Keeperbytte for United. Kevin Pilkington erstatter Raimond van der Gouw.

53′ Poborsky blir liggende så lang han etter en sen takling fra Downing. United får frispark i god innleggsposisjon.

50′ UNITED 1-1 Liverpool
Han tar det selv og han er iskald. Venter ut innbytterkeeper Westerveld og ruller ballen rolig ned i hjørnet. Vi er like langt!

49′ Straffe til United! Selvfølgelig er det Berbatov som skaffer det. Momo Sissoko er synderen.

47′ United 0-1 LIVERPOOL
Luis Garcia sniker seg bak ryggen på Ronny Johnsen og er plutselig alene med Van der Gouw. Alene med nederlenderen er spanjolen leken, finter seg fri og setter ballen inn i det åpne målet.

46′ Vi er i gang igjen på Old Trafford.

Pause. Første omgang ender målløst, til tross for flere gode sjanser.

45′ Blomqvist braser inn i Voronin og skaper frispark på midtbanen.

43′ Downing får fyre fra skrått hold, men ballen triller utenfor stolpen til Van der Gouw.

40′ Aurelio klinker til fra langt hold, men ballen sniker seg utenfor.

39′ United får sin hittil største sjanse etter et nydelig angrep. Valencia spiller til Berbatov, som finner tilbake til ecuadorianeren med en vakker flikk. Den tidligere kantspilleren klarer imidlertid ikke å finne det lengste hjørnet.

38′ Blomqvist lager frispark når han feller Rodriguez inne på gjestenes halvdel.

36′ Nicky Butt går av banen. Inn kommer Quinton Fortune.

35′ Evra gjør en viktig jobb når han får klarert et innlegg på bakerste stolpe.

34′ Poborsky finner Webber, som får en god mulighet fra relativt skrått hold. Dessverre er skuddfoten fortsatt ikke fininnstilt.

32′ Evra finter Kvarme bort i pølsebua før han legger til Webber. Han prøver på mål, men får forsøket sitt stoppet.

30′ Maxi Rodriguez skaffer gjestene corner i duell med Evra, men det blir ikke noe ut av den.

28′ Liverpool får en av kampens hittil største muligheter. Maxi Rodriguez legger til Voronin, som header innover i feltet mot Downing. Alene med Van der Gouw får kantspilleren løftet over nederlenderen, men Valencia får klarert før ballen triller inn.

26′ Poborsky kommer seg fri og får fyrt av fra 16 meter. Ballen ruller dessverre til side for mål.

24′ Webber gjør en god jobb når han kommer seg fri fra venstresiden, men skuddet blokkeres til corner av Carragher.

23′ Blomqvist gjør en god jobb når han finner Berbatov fra venstre. Bulgareren finter Carragher ned på rumpa, før han spiller til Butt. Han finner dessverre ikke nettet.

20′ Downing får fyrt av fra skrått hold, men Valencia henger med og får blokkert.

19′ Diao fyrer av fra distanse, men det er keepermat for Van der Gouw.

19′ Berbatov fyrer til fra distanse igjen, men heller ikke denne gangen klarer han å overliste Dudek.

15′ Ballen lander hos Ronny Johnsen etter en corner og nordmannen får muligheten til å kline til på halvvolley. Avslutningen bærer imidlertid preg av at Uniteds eldste utespiller er midtstopper.

14′ Saha må dessverre gå av banen. Danny Webber kommer inn.

13′ En herlig offensiv Evra prøver seg fra distanse, men ballen går et stykke utenfor.

13′ Berbatov får jublende tilrop når han går av to scousere på midtbanen.

12′ Stewart Downing slår et fint innlegg for Liverpool, men Van der Gouw plukker den lett.

12′ Valencia lager frispark når han går hardt til mot Voronin.

10′ Louis Saha ligger nede og holder seg til kneet etter en corner. Kommer seg heldigvis på beina igjen etter hvert.

9′ Berbatov hamrer løs fra distanse og tvinger Jerzy Dudek til det som må kunne kalles full strekk for en 49-åring.

8′ Xavier rager høyest på en corner, men headingen går utenfor.

6′ Valencia spiller Saha gjennom med en fin pasning, men franskmannen er offside.

4′ Poborsky får nesten en sjanse når gjestenes venstreback roter. Går ut til en corner det ikke blir mye ut av.

3′ Van der Gouw spiller bort ballen i eget forsvar, men rydder opp i duell med Voronin.

2′ Det er gjestene som har ballen mest i åpningen her.

1′ Liverpool tar avspark.