lichamo

Blir dette start-elleveren mot Leeds?

Publisert Sist oppdatert

Noen av de største stjernene er fortsatt på ferie, men 25 spillere var avbildet eller sett på video da United la ut bilder fra mandagens treningsøkt.

Det betyr at man kan begynne å spekulere i en mulig startellever mot Leeds på Ullevaal stadion i Oslo onsdag ettermiddag.

Forrige sesong stilte Erik ten Hag med det som var en ganske så toppet 11er fra start i sommerens første treningskamp, mot Liverpool i Thailand, før han byttet samtlige utespillere i pausen.

Hvis man tillater seg å tro at Ten Hag kjører samme linje denne sesongen så er dette dermed en ganske så mulig startellever på Ullevaal.

UNITED FRA START PÅ ULLEVAAL STADION?: Tom Heaton – Aaron Wan-Bissaka, Raphäel Varane, Lisandro Martinez, Brandon Williams – Fred, Mason Mount – Antony, Donny van de Beek, Jadon Sancho – Amad/Hannibal/Martial

Det betyr at Ullevaal-publikumet vil kunne se omtrent en halv forventet startellever fra et toppet United-lag kommende sesong, siden Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Mount og Antony alle må sies å være i den kategorien.

Mest usikkert rundt spissplassen

Dean Henderson ville nok normalt for de fleste normalt vært foran Heaton, men skal altså ha slitt med en skade lenge. Utgangspunktet har hele tiden vært at han ikke skulle være spilleklar allerede nå så selv om han var å se på trening mandag så stiller vi oss noe usikre til om han spiller.

Det må også tas med at det også hevdes at han er blant dem som sannsynligvis forsvinner hvis Andre Onana signeres.

firekeep
FIRE KEEPERE: Heaton, Henderson, Vitek og Bishop var med på treningen mandag.

Oppstillingen viser også hvor tynne United er på spissplass.

Den eneste ordentlige spissen som var med på mandagens trening var Joe Hugill, men her kan Anthony Martial også komme inn i Oslo. Franskmannen var med da United-gjengen begynte preseason forrige uke, mang manglet altså på video og bildene som ble lagt ut mandag. Det kan være mange grunner til det, men vi utelukker dermed ikke at Martial fortsatt er i en opptreningsfase som innebærer at han ikke kommer til Oslo.

Bare unggutter i 2. omgang?

Hvis Ten Hag bytter hele eller bortimot hele laget i pausen så kan dette fort bli gjengen vi ser på Ullevaal stadion de siste 45:

UNITED I SISTE 45 MOT LEEDS?: Nathan Bishop – Marc Jurado, Rhys Bennett, Charlie Savage, Alvaro Fernandez – Kobbie Mainoo, Hannibal – Noam Emeran, Isak Hansen-Aarøen, Shola Shoretire – Amad/Joe Hugill

Så skal det sies at før vi får bekreftet hvilke spillere som er med i troppen mot Leeds så er det ingen garanti for at de som trente mandag faktisk er med. Troppen bekreftes senere tirsdag.

amad2
VIKTIG SOMMER: Mange er spente på om Amad Diallo kan bruke sommeren til å spille seg inn i førstelagstroppen.

Landskampene setter flere utenfor

Det er imidlertid sikkert at spillere som Rashford, Fernandes, Shaw, Casemiro, Eriksen, Garnacho, McTominay, Maguire, Dalot, Lindelöf, Elanga, Malacia, Pellistri, Telles og Bailly ikke er aktuelle for Oslo-kampen.

Dette fordi de spilte landskamper så sent som frem til 20. juni, noe som betyr at de har ferie frem til og med Oslo-kampen. Alle spillere har nemlig kontraktsfestet at de har rett til minst tre ukers sammenhengende ferie om sommeren, en ferie som føles ekstra viktig for spillere som Bruno, Rashford, Casemiro og de andre – før de kanskje skal gjennom nye 60+ kamper kommende sesong.

For ordens skyld:

UNITED MOT LIVERPOOL I 1. TRENINGSKAMP I FJOR (4-0-seier): De Gea (Heaton 68) – Dalot (Wan-Bissaka 46), Varane (Bailly 46), Lindelöf (Telles 46), Shaw (Malacia 46) – McTominay (Iqbal 46), Fred (Savage 46) – Sancho (Pellistri 46), Fernandes (Van de Beek 46), Rashford (Elanga 46) – Martial (Amad 46)

 

 

Powered by Labrador CMS