peace

Viser enda mer solidaritet med Ukraina under City-kampen

Publisert Sist oppdatert

Mesteparten av verden støtter nå Ukraina i den voldsomme krigen Russland har startet mot de blågule.

I helga vil Premier League igjen også vise sin støtte til ukrainerne.

Det offentliggjorde ligaen onsdag ettermiddag.

Alle klubb-kapteinene vil kommende helg ikle seg spesielle armbånd i de ukrainske fargene, og Premier League ber også om at alle supportere blir med på et øyeblikk med refleksjon i forkant av kampene.

Storskjermene på de ulike Premier League-arenaene vil også vise frem «Football Stands Together» med en blågul bakgrunn. Disse vil også vises frem på reklameplakatene som omkranser arenaene underveis i kampene.

Premier League-logoene og annen informasjon underveis i kampene vil også få en «ukrainsk» bakgrunn.

Målet er selvsagt at denne støtten blir synlig verden over.

ukraina12
LEICESTER-SPILLERNE: Før tirsdagens kamp mot Burnley.
yarmo
WEST HAM I HELGA: Sendte sine bønner i retning Ukraina.

Premier League viste også sin støtte til ukrainerne under forrige serierunde. Ralf Rangnick fikk med seg både United- og Waford-spillere lørdag da han holdt opp en plakat med ordene «Fred» skrevet inn på ulike språk.

I tillegg ble det også vist støtte til alle de som nå gjennomgår det reneste helvete på Selhurst Park, Elland Road og flere andre arenaer.

ukrain323
FØR EVERTON-CITY: Everton-spillerne.

Det er for tiden tre ukrainske spillere i Premier League: Evertons Mykolenko, Manchester Citys Zinchenko og west Hams Yarmolenko.

De to sistnevnte var tydelig preget da lagene møttes i ligakamp forrige helg, og da Zinchenkos City møtte Peterborough i FA-cupen tirsdag så fikk spilleren igjen kjenne på støtten fra fotballfamilien.

På Etihad søndag vil United fort også spille mot Zinchenko.

United har ikke altfor mange koblinger til Ukraina, men Andrej Kantsjelskis ble født i Ukraina da landet var en del av det gamle Sovjetunionen, i byen Kirovohrad som ikke ligger altfor langt fra Kiev.

Fred spilte også i Ukraina før han kom til United, for Shakhtar Donetsk.

Nylig delte United-brassen et innlegg fra brasilianske Shakhtar-spillere som ba om hjelp fra egen regjering for å komme seg vekk fra urolighetene.

– Veldig triste tider for våre venner i Ukraina. Mine bønner går til alle av dere. Jeg håper det er mulig å finne en løsning på dette så raskt som mulig slik at det igjen blir fred, skrev han.

zinchenko
UKRAINSK MØTE: Zinchenko og Mykolenko forrige helg.
zinch2
FA-CUPEN: Slik så det ut før avspark mellom Peterborough og City tirsdag.
Powered by Labrador CMS