Gomes sendte United på tabelltoppen

Imponerende borteseier for reservene!

Publisert Sist oppdatert

Reading – Manchester United 0-1

Premier League 2

Mål: Angel Gomes (str. 63)

United: Kovar, O’Connor, Warren (Tanner 56), Poole (K), Williams, Whelan, Chong, Hamilton, Dearnley (Burkaart 59), Gomes (Barlow 81), Bohui
Ubenyttede innbyttere: Woolston, Sang

United-reservene har imponert stort denne sesongen, og lørdag var det duket for toppkamp mot Reading som okkuperte 2. plassen – to små poeng foran United på fjerdeplass.

Når kampen først startet, så det derimot ikke ut som det var to jevngode lag som møttes. United tok kontroll fra første spark på ballen, selv om kampens første 45 minutter forløp uten de alt for store sjansene.

Chong burde kanskje sendt United i føringen etter fem minutter. Nederlenderen viste god ballkontroll, og fyrte av et godt skudd, men aller best var (dessverre) redningen fra Reading-sisteskansen.

Også United-keeperen ble satt på prøve like før hvilen, en prøve Kovar besto med glans.

Sbragia foretok noen bytter like etter hvilen, bytter som umiddelbart skulle påvirke kampbildet. Nærmest det første Burkaart gjorde etter at han jogget på gresset, var å krige seg til et straffespark, etter en imponerende oppvisning av fart, styrke og besluttsomhet.

Angel Gomes gjorde ingen feil fra straffemerket, og sendte United fortjent i føringen etter 63 minutter.

Resten av oppgjøret svingte voldsomt, uten at noen av lagene var spesielt effektive på den siste tredjedelen. United var tydelig fornøyd med ledelsen sin, og Reading så aldri ut til å hente frem de kreftene som var nødvendig for å mønstre en sluttspurt.

Det betyr at United nå topper tabellen, med ett poeng mer – og en kamp mer spilt enn Wolverhampton.

United måtte for øvrig avslutte med oppgjøret med ti mann, etter en svært unødvendig takling på Tahith Chong på overtid. Det var en takling som kom ut av ren frustrasjon, og vi håper lynvingen på reservene rister det av seg raskt.

Powered by Labrador CMS