Tror på poeng

Men West Ham-supporter Tore Søyland ble imponert av det United presterte onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Vi har tatt en prat med West Ham-supporter Tore Søyland i forkant av kampen på lørdag. Søyland er i styret til Scandinavian Hammers, i tillegg til at han jobber som journalist hos Viasat Sport. Du kan følge ham på Twitter ved å trykke her, og besøke den norske supportersiden til West Ham United her.

West Ham gikk hele februar uten tap etter bare én seier i januar, og Sam Allardyce fikk Manager of the Month-prisen – er ting på bedringens vei i øst-London?

Absolutt. Helt siden vi lå på nedrykksplass ved årsskiftet har vi visst at februar ville bli svært avgjørende for oss. Da skulle vi møte lag vi på papiret kunne slå, og da vi faktisk vant alle sammen reddet dette hele sesongen vår. Vi står nå på 31 poeng med ni kamper igjen. To hjemmekamper (mot Hull og Crystal Palace) bør vinnes greit. I tillegg må vi få inn noen bonuspoeng her og der. Som for eksempel på lørdag. Jeg frykter ikke nedrykk nå.

I desember omtalte du Big Sam som «den perfekte manager» for en klubb som West Ham. Står du fortsatt ved det?

Crystal Palace v West Ham United - Premier League
PERFEKT: Sam Allardyce.

Ja, helt klart. Dessverre har Big Sam fått et stempel som en manager som kun slår lange baller og som kun bryr seg om det defensive. Det mange ikke vet er at han er en av de managerene i PL som alltid har brukt statistikk og analyser mest, og han går alltid til hver eneste kamp 100% forberedt. Dette gjelder både det offensive og det defensive spillet. Jeg tror dette er en av de viktigste årsakene til at Big Sam har blitt kjent som manageren som aldri rykker ned.

Selv om Big Sam kanskje er mest kjent manager for lag som holder nullen oppsiktsvekkende ofte, må vi også huske at selv om vi spiller 4-5-1, starter vi ofte med svært mange spillere som bidrar mye fremover. Diame, Downing, Nolan og Jarvis er alle sammen spillere som er bedre på det offensive enn det defensive. Big Sam fikset opprykk på første forsøk, 10. plass som nyopprykket i fjor og vi ligger midt på tabellen nå. Resultatmessig er dette mer enn godkjent. Selv om en del West Ham-supportere mener vi har gått litt for mye bort fra den kjente og underholdene The West Ham Way-spillestilen, er jeg fortsatt overbevist om at Big Sam er riktig mann for klubben vår.

Og hva med David Moyes? Allardyce uttalte nylig at skotten trenger tid. Er du enig i at klubben bør holde på tålmodigheten?

Dette er et vanskelig spørsmål som jeg kunne diskutert med deg en hel dag. Min personlige mening er at Moyes må få tid. Joda, han har trent Everton som har gjort det veldig bra med begrensede midler. Nå er han i en helt ny situasjon. Han har plutselig penger tilgjengelig, men også supportere som krever at laget vinner noe. Det har Moyes aldri opplevd tidligere. Jeg tror at han har lært utrolig mye av denne sesongen, og tror han vil slå hardt tilbake hvis han fortsatt er Manchester United-manager i august. Noe jeg tror han er.

Sist gang Manchester United var i aksjon på Boleyn Ground endte det uavgjort. Men hva tror du om lørdagens kamp?

TO GODE VENNER: Tore Søyland sammen med den tidligere West Ham-back Julian Dicks.
TO GODE VENNER: Tore Søyland sammen med den tidligere West Ham-backen Julian Dicks.

Det er vanskelig å spå. Pr dags dato er det ikke helt klart om van Persie blir klar til kampen, noe som selvsagt er en viktig faktor. På en annen side har Rooney en vanvittig statistikk i kampene mot West Ham, så selv om van Persie blir spilleklar er det nok likevel Rooney vi frykter mest. For West Hams del er Andy Carroll endelig tilbake på banen, og scoret i sist kamp.

Jeg tror West Ham kan dra fordel av at Vidic soner karantene på lørdag. Serberen er en av få midtstoppere som er i stand til å utfordre Carroll i dueller og hodestyrke. West Ham har vunnet sine tre siste hjemmekamper, og jeg tror sjansene for at dette blir fire er ganske store. Kampene mot Manchester United er vanligvis blant årets desidert vanskeligste, men på lørdag tror jeg faktisk vi har gode sjanser på å ta minst ett poeng. Selv om jeg må innrømme at jeg ble veldig imponert av snuoperasjonen deres på onsdag.

Forrige gang tippet du 3-0 til Manchester United – og bommet bare med et West Ham-mål. Hva sier resultattavla etter 90 minutter på Boleyn Ground?

Mitt tips er 1-1. Andy Carroll og Wayne Rooney.

Og til slutt. Hvem vinner årets Premier League?

Chelsea. Mourinho tar det på rutinen.

Powered by Labrador CMS