– Ikke i tvil om at han er en av Europas beste

Tottenhams norske supporterleder er klar.

Publisert Sist oppdatert

Fred skal være på vei.

Og Toby Alderweireld også.

Så skal man selvsagt som United-supporter ikke fastslå noe som helst før ting er offisielt, men det ser ut til å skje mye i kulissene for øyeblikket.

Vidar Edell, leder for Tottenhams venner i Norge, er klar på at United i så fall får tak i ren kvalitet.

– Sammen med Jan Vertonghen har han vært en bauta. De har vært det beste stopperparet vi har hatt på årevis.

– Totalt sett har Toby vært en fantastisk signering for oss. Han har gjort det veldig bra, og jeg er ikke i tvil om at han er en av Europas beste stoppere, sier Edell om stopperen som hadde ett år på utlån i Southampton fra Atletico Madrid, før han ble solgt til Tottenham for det som skal ha vært cirka 11,5 millioner pund.

– Jeg vil si at han er blant Europas beste på de meste, både når det gjelder posisjonering, taktisk innsikt, taklinger og hodestyrke. Han liker også å gå fremover på banen av og til, er høyrebeint og han er definitivt en ledertype som jeg har skjønt at United også er ute etter, sier Edell.

– Enklere om han dra utenlands

Han forstår imidlertid at Tottenham selger, siden belgieren nærmer seg slutten av kontrakten og verdien hans vil synke drastisk i løpet av det neste året.

– Det akutte behovet for ham hos oss er heller ikke lenger der. Vi kjøpte unge Davison Sánchez fra Ajax, og han har vært en åpenbaring. Han ble da en mann man kom til å satse på fremover. Personlig synes jeg det så veldig bra ut da vi spilte en 3-5-2 eller 3-5-1-1-formasjon med både Vertonghen, Sánchez og Alderweireld, men vi sluttet å spille med det da Toby gikk ut.

– Hva synes Tottenham-fansen om et eventuelt salg?

– Det er uheldig om han går til en rival. Det er utgangspunktet mitt. Hvis han spiller for United neste sesong, mot oss, så vil det nok være delte meninger om ham. Det hadde vært enklere om han forlot oss til fordel for utlandet.

74 A-LANDSKAMPER: Og tre mål så langt for Toby Alderweireld.

Belgieren spilte bare 13 Premier League-kamper for Tottenham denne sesongen, mye fordi han altså nektet å godta Tottenhams kontraktsforslag. Da valgte Mauricio Pochettino heller Vertonghen og Sánchez, men han spilte 30 ligakamper sesongen før og alle 38 i sin første hele sesong på White Hart Lane.

Med Alderweireld på laget har Tottenham aldri endt utenfor topp-3.

– Min følelse er at Pochettino er flink til å gjøre spillere veldig gode, men jeg vet ikke om Mourinho er tilsvarende god til det, halvveis spør og fastslår Edell.

– Men Alderweireld ser også ut til å være en fyr som tar vare på kroppen sin, så United kommer nok til å klare å skvise noen år til ut av ham, sier Edell om stopperen som i mars fylte 29 år.

Han depper uansett ikke altfor mye, etter at managere Pochettino skrev under på ny femårskontrakt tidligere torsdag, samtidig som klubben nå skal flytte inn på eget stadion igjen.

– Vi er i rute, sier Edell om Pochettinos Tottenham-prosjekt.

Powered by Labrador CMS