– Jeg synes fremtiden ser veldig lys ut

Timothy Fosu-Mensah er snart spilleklar igjen, og kanskje kan han da bidra til litt mer bredde på Uniteds midtbane? Han passer i alle fall på å minne oss om at han ikke bare er en forsvarsspiller.

Publisert Sist oppdatert

Timothy Fosu-Mensah fyller 22 år (født 02.01.1998), og den «glemte» nederlenderen er på vei tilbake fra langtidsskaden.

– Jeg føler meg meg bra. Jeg har vært lenge ute, men jeg har hatt veldig bra folk som har jobbet med meg, så jeg føler meg sterkere for hver dag som går, sa nederlenderen til ManUtd.com.

– Jeg tror kanskje jeg trenger en kamp eller to på U23-laget for å bli spilleklar igjen etter å ha vært ute så lenge. Det ville definitivt hjulpet. 

Fosu-Mensah er i alle fall lysten på å spille under Ole Gunnar Solskjær.

– Ut fra hva jeg har sett er Ole en veldig god manager. (…) Jeg ville elsket å spille for ham. Du ønsker å gi alt for ham.

EN SOM EN ØNSKER Å GI ALT FOR: Ole Gunnar Solskjær.
EN SOM EN ØNSKER Å GI ALT FOR: Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg blir 22 år, og gjorde min debut da jeg var 18, så tida flyr, den venter ikke på noen. Jeg må bare fortsette å bli bedre.

Låneoppholdene i Crystal Palace og Fulham var ikke noen dundrende suksess, men det har ikke bare vært motgang de siste årene heller.

– Mitt opphold i Fulham var litt mer vanskelig for meg, men jeg hadde det bra i Palace. Da jeg var der ble jeg en landslagsspiller i en alder av 19 år, noe som også er en stor ting å oppnå for meg.

I Palace ble han også kjent med Aaron Wan-Bissaka – som etter hvert tok plassen hans på backen.

– Jeg spilte med Aaron. Han gjorde sin debut da vi spilte sammen i en forsvarsfirer mot Spurs. Aaron er en god spiller, og en veldig god venn av meg.

TFM & AWB: Gode venner. Her fra UNICEF-gallamiddagen i november.
TFM & AWB: Gode venner. Her fra UNICEF-gallamiddagen i november.

Wan-Bissaka og flere andre spillere kan gi Fosu-Mensah tøff konkurranse i Uniteds backposisjoner også, men nederlenderen er en allsidig spiller, og han kan også spille i posisjoner hvor det er vesentlig mindre konkurranse om plassene.

– Jeg kan spille i hele forsvarsfireren, eller som en dyp midtbanespiller, men det er alltid godt å ha konkurranse. Slik er fotballen, og dette er en av de største – om ikke den største – klubbene i verden, så da forventer en konkurranse om plassene på laget. 

Fosu-Mensah spilte ved en del anledninger på midtbanen for yngre United-lag, og var tidvis meget god. Så er det jo litt synd at timingen ikke er slik at han ble klar til spill tidlig nok til at han bedre kunne avlastet de av midtbanespillerne våre som ikke er skadet.

Det er uansett ingen tvil om at bursdagsbarnet er glad i United.

– Jeg elsker denne klubben. Jeg kom her da jeg var en guttunge, og de tok veldig godt vare på meg, og gjorde meg til en profesjonell fotballspiller. Det er vidunderlig å spille for denne klubben. Jeg ønsker ikke at dette skal stoppe. Jeg er definitivt spent på hva som skjer i fremtiden – jeg synes den ser veldig lys ut.

Powered by Labrador CMS