– En spiller med stort potensial

Timothy Fosu-Mensah returnerer til United etter endt låneopphold i Crystal Palace, og vi snakket med én som har fulgt nederlenderen tett denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Hentet frem av Louis van Gaal, og senere lånt ut av José Mourinho.

Timothy Fosu-Mensah er utvilsomt blant de mer spennende spillerne United har i ungdomsrekkene, og nederlenderen skal også være høyt verdsatt av Mourinho selv.

Som én av få Palace-spillere til å levere godkjent over en hel sesong, under både Frank de Boer og Roy Hodgson, retter det seg stor spenning til hvorvidt Fosu-Mensah blir å se på Old Trafford neste sesong – eller om nok et utlån er på trappene.

– Jobber konstant for å bli bedre

Hovedpersonen selv vet tydeligvis ikke mer om situasjonen enn oss andre. 

– Å spille foran hjemmefansen på Selhurst Park var veldig spesielt. (…) Supporterne er helt vanvittige, for de støttet oss også da vi jobbet i motbakke i starten av sesongen. Jeg tror ingen andre fans ville vært så støttende, sa Fosu-Mensah til klubbens hjemmeside. 

– Jeg vet ikke hva som venter meg neste sesong, men jeg ønsker å kjempe om en plass i laget for Manchester United. Jeg må fokusere på meg selv, og konstant jobbe for å bli en bedre spiller, la Fosu-Mensah til.

Hadde Leroy Sané i lomma: Timothy Fosu-Mensah i aksjon for Crystal Palace.

Her er noen nøkkeltall fra Timoty Fosu-Mensahs Premier League-sesong for Crystal Palace: 

Clean sheets: 2

Vellykkede taklinger: 42, 79%

Blokkeringer: 2

Interceptions: 31

Klareringer: 66, 33 med hodet

Recoveries: 97

Dueller vunnet: 85

Dueller tapt: 66

Vellykkede 50/50-dueller: 11

Hodedueller vunnet: 19

Hodedueller tapt: 22

– En spiller med stort potensial

Espen Olavesen, leder i den skandinaviske supporterklubben til Crystal Palace, sitter igjen med et godt inntrykk av vår talentfulle spiller.

– Generelt var Palace-fansen godt fornøyd med Fosu-Mensahs sesong i Palace. Meget rask og anvendelig, selv om han fikk mest tillit som høyreback. Kan miste konsentrasjonen enkelte ganger og mistet mannen sin litt for ofte på corner/dødballer eller ved innlegg.

Erstatteren? Timothy Fosu-Mensah har stort sett spilt høyreback for Crystal Palace denne sesongen.

Høyrebacken er en posisjon United også trenger bedre dekning på inn mot neste sesong, ettersom Antonio Valencia ikke blir yngre – og Matteo Darmian tilsynelatende er på vei ut portene. 

– En tendens til å være litt feilplassert, men rettet det ofte opp med sin enorme hurtighet. Etter relativt mye spilletid i høst/vinter, mistet han plassen etter en skade i vinter. Unge ukjente Wan-Bissaka kom opp fra akademiet og imponerte stort. Når Ward også kom tilbake var Fosu-Mensah tredjevalg på høyrebacken mot slutten av sesongen.

En noe tung sesongavslutning til tross, så understreker Olavesen at Fosu-Mensah alltid ga inntrykk av å holde motet oppe – og viste aldri tendenser til sutring. 

– En spiller med stort potensial og inntrykket er også at han har gode holdninger, avslutter Olavesen.

Powered by Labrador CMS