Treningskamper istedenfor CL?

The Guardian hevder at United vurderer å spille treningskamper i mangelen av kontinentalcup-deltakelse.

Publisert Sist oppdatert

Det var lenge en fjern virkelighet Champions League 2014/15 skulle gå av stabelen uten Manchester United, men etter hvert som sesongen gikk, var det deltakelse Champions League som ble fjern drøm.

Resultatene ble stadig mer surrealistiske, og til slutt endte United utrolig nok opp på syvende plass, noe som ikke engang var godt nok for Europa League-deltakelse.

Det blir anslått at Manchester United går glipp av en inntekt på hele 35 millioner som følge av den manglende Champions League-deltakelsen, og nå skriver The Guardian at klubben vurderer å arrangere lukrative vennskapskamper for å erstatte inntektstapet.

Den engelske avisen skriver at klubben har vurdert dette alternativet helt siden muligheten for at David Moyes ikke ville klare å lede laget til deltakelse i noen europeiske turneringer ble en realitet.

Siden den gang har Louis van Gaal erstattet den skotske manageren, og The Guardian skriver at ingenting er bestemt. United trenger ingen tillatelse fra Premier League for å arrangere disse kampen, så en avgjørelse vil bli tatt på bakgrunn av sportslige og logistiske vurderinger.

Avisen spekulerer i at Van Gaal heller ønsker å fokusere hundre prosent på de engelske turneringene, etter å ha sett Liverpool havne på andreplass i Premier League uten Champions League-deltakelse.

Siden Manchester United stadig blir tilbudt store pengesummer hvert eneste år for å spille treningskamper og testimonialkamper rundt omkring i verden, er klubben sikre på at de vil være i stand til å fylle hullene i terminlisten dersom de skulle ønske det.

Forrige sesong takket United nei til en betydelig sum da de ble tilbudt å spille en treningskamp under Dubai-oppholdet.

Den økende veksten i sosiale medier kan også bidra til å øke den potensielle inntekten, skal man tro The Guardian. I august i fjor var kampen mot AIK tilgjengelig for snaut seks pund, og ved å selge rettighetene til kampene på denne måten, kan avtalene potensielt bli meget lukrative for Uniteds del.

Bør United arrangere treningskamper som erstatning for manglende Champions League-deltakelse?

Powered by Labrador CMS