Endelig ny sesong

For mange Manchester United-supportere er årets ligaåpning spesiell.

Publisert Sist oppdatert

Før klokken ni var køen til Bishop Blaize på flere hundre meter, burgersjappene var åpne og bodene skjerferne, pinsene og t-skjortene i de forskjellige bodene var klare til å bytte eier. Mange hadde trukket til gatene rundt Old Trafford som da gjorde seg klar til å ta imot rundt 76.000 tilskuere. På motsatt banehalvdel venter Swansea. Klubben vi slo i ligaåpningen borte i fjor, med 4-1. Det som fulgte i etterkant, ble bare vondt. Og det er nettopp det supporterne nå vil sette en strek over. Å glemme fortest mulig det David Moyes gjorde som United-manager, og som flere sier, «komme foran Liverpool på tabellen igjen».

Det snakkes med andre ord om det samme i gatene rundt stadion, som de fleste snakker om hjemme i Skandinavia nå i timene før kampstart.

Supporterne har tro på Louis van Gaal, de synes formasjonen 3-5-2 virker positiv, og det er bra at Wayne Rooney ble valgt som kaptein. Det mumles om både Hummels, Vidal og Di Maria, men de færreste har tro på at noen av de virkelig kommer.

– Jeg for min del mener at vi bør la de vingene vi allerede har, prøve seg. Både Rafael, Valencia, Shaw og Young er som skapt for 3-5-2, i tillegg til Januzaj som er ekstremt talentfull. La oss bare håpe at de holder seg skadefrie, sier Tommy Olsen fra Ørnes syd for Bodø.

KAMPKLARE: Denne gjengen fra Ørnes i Bodø skal se ligapremieren.
KAMPKLARE: Denne gjengen fra Ørnes i Bodø skal se ligapremieren.

Alle united.no har snakket med i Sir Matt Busby Way og Partridge Road tror på seier. Noe annet vil være en stor skuffelse basert på det laget har prestert i treningskampene.

– Jeg har trua, sier Kai Eikaas.

Han har sett rundt 200 United-kamper live, og er nå på sin femte ligaåpning på rad.

– Jeg tror ikke vi blir ligamestere, men jeg har tro på en artigere fotball og at van Gaal vil satse på ungguttene. Det er jo alltid forventninger til ligaåpningen, men i år er det noe spesielt, du bare kjenner det, sier Eikaas.

Powered by Labrador CMS