Slik er Supporterklubbens forhold til United

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben har de siste par ukene fått flere spørsmål fra både dere medlemmer og andre om hvordan vårt samarbeid med United faktisk er.

Spesielt økonomisk, siden vi er en offisiell Supporterklubb.

Noen av dere har lurt på om dere støtter United – og dermed eierne direkte – ved å være medlem hos oss.

Slik fungerer Supporterklubben

Først: Vi betaler ikke én eneste krone til United for å være Uniteds offisielle Supporterklubb i Skandinavia. Vi får selvsagt heller ingen støtte fra United for å være det.

Og deretter: Den kontingenten du betaler for å være medlem går i sin helhet til driften av Supporterklubben. Ingenting annet. Det betyr at medlemskontingenten brukes 100 prosent til lønn til redaksjonen og administrasjonen, united.no, medlemsmagasinet United-Supporteren og driften av butikken og nettbutikken vår.

Supporterklubben har også tre såkalte bein å stå på: Medlemskontingenten, salg av drakter og effekter og salg av turer og billetter.

Hver eneste krone i fortjeneste på disse tre områdene går så tilbake for å lage et enda bedre united.no, et enda bedre magasin og også gi deg billigst mulig drakter, effekter og turer og billetter for dere som er medlemmer.

De bidrar også til at vi kan ha ulike arrangement, blant annet med tidligere United-spillere.

BERGENS-KONTORET: Supporterklubbens fysiske butikk og administrasjon holder til i Strandgaten 225.

Hva skjer så om du kjøper en drakt hos oss?

Da forholder du deg i 2021 kun til Supporterklubben.

For å forklare nærmere:

Vi handler ikke effekter direkte av United. Vi handler med leverandørene. På drakter betyr det adidas.

United har som de fleste vet for lengst inngått sin avtale med adidas, noe som betyr at pengene derfra til dem kommer uansett. Samtidig har adidas for lengst med alle sine leverandører – også Supporterklubben – bindende avtaler for 2021.

Vi inviteres hver desember til draktleverandøren, og må da legge inn en ordre på X antall drakter basert på hva vi historisk sett har solgt, hva vi tror om store spillerkjøp neste sommer (= betyr gjerne mer salg) og ikke minst hvordan vi måler populariteten til klubben fra da og de neste månedene frem til lansering.

Det betyr at Supporterklubben allerede i desember, for fem måneder siden, hadde vår bestilling inne hos adidas for sommerens drakter.

Det betyr også – for å være veldig konkret – at det på kort sikt altså kun rammer Supporterklubben om du dropper å kjøpe en drakt fra oss i sommer.

På lengre sikt kan det dog også ramme adidas, da vi og andre leverandører selvsagt – som nevnt – må ta hensyn til hva vi tidligere har solgt når vi skal bestille for videre sesonger.

Likevel, for å understreke, vi handler ingen effekter direkte fra United.

All eventuell fortjeneste går også direkte tilbake til Supporterklubben slik at vi kan gi dere som er medlemmer og andre et bedre tilbud eller billigere effekter enn dere stort sett får andre steder.

Det er også derfor vi har kunnet selge hjemmedrakten med 20 prosent rabatt, og også tilby alle medlemmer 10 prosent rabatt på alt annet vi har i nettbutikken.

Det er nemlig ikke noe stort poeng for oss å tjene penger. Det store poenget er å ha inntekter slik at vi kan være den beste mulige Supporterklubben.

Hva med turer og billetter?

Der handler vi direkte fra United. Noen annen mulighet er det ikke.

Supporterklubben har drøyt 500 sesongkort på Old Trafford, billetter som alltid har vært en hjørnestein i tilbudet vårt.

Det handler om et grunnleggende ønske om billigst mulig la folk kunne oppfylle drømmen om å kunne oppleve Old Trafford.

Billettene fornyes årlig og sesongkortene for 2021/22 er allerede på plass.

Risikoen ved ikke å få solgt billetter faller kun på Supporterklubben.

Ser man bort fra nåværende corona-situasjon så vet vi jo at vi alltid selger ut storkampene, men vi vet også at hvis United får en omkamp i FA-cupen hjemme mot Leyton Orient en kald januar-tirsdag så får vi ikke solgt alt. Da kan vi tape ganske stort på en slik enkeltkamp.

Det er likevel det samme på turer og billetter som på alle våre andre områder: All eventuelle fortjeneste tilfaller kun Supporterklubben og går dermed til et bedre united.no, arrangementer og alt vi driver med for å forsøke å lage en best mulig Supporterklubb.

Siden våre billetter er hundre prosent trygge har disse sesongkortene flere ganger også sørget for at vi har kunnet hjelpe norske United-supportere som er blitt lurt på svartebørs-markedet ved sine billettkjøp.

Til slutt:

Supporterklubben understreker igjen at vi støtter den pågående kampen for å få forandret eierskapet i United, og at vi ikke minst er for varige endringer med større supporter-innflytelse på toppen av engelske fotballklubber.

Vi tror den kampen må tas i England, ikke minst med MUST og at det derfra jobbes aktivt med den britiske regjeringen for å kunne få gjennomslag.

Vi har de siste par ukene vært i flere samtaler med supportergrupperinger i England, og håper i løpet av kort tid å kunne komme med mer informasjon om den jobben og veien videre med det.

Denne saken ble altså skrevet siden vi de siste par ukene har fått flere henvendelser fra dere medlemmer om hvordan Supporterklubben egentlig fungerer.

Disse spørsmålene er veldig forståelige, og hvis dere har flere spørsmål så kontakt oss gjerne direkte eller bruk gjerne kommentarfeltet under – så kan vi svare der eller eventuelt følge opp med en ny sak her på united.no hvis det er mer naturlig.

Mvh:

Supporterklubben

Powered by Labrador CMS