Budsjetterer med null og niks

Tottenham-fansen er ikke spesielt optimistiske foran lørdagens Premier League-møte med United på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Men hvem kan klandre dem? Det har tross alt gått 23 lange år og 26 kamper i liga og cup siden sist de kunne juble for seier på Drømmenes teater. Ikke så rart om man mister motet av en merittliste som det.

Vidar Edell, formann og pressekontakt i Tottenhams Venner, legger da heller ikke skjul på at han går til lørdagens oppgjør med særdeles bange anelser.

På vårt spørsmål om hvordan han anser Tottenhams muligheter til å snu trenden i lørdagens kamp, svarer han dønn ærlig:

– Jeg har ingen forventninger og budsjetter med 0 poeng. United borte er den kampen i sesongen jeg går til med størst ro. Det er absolutt den eneste kampen vi spiller på denne planeten hvor jeg sier dette.

– Historikken er tydelig. De som måtte være for unge eller lignende, må bes om å google opp «Mendes from the halfway line», et mål som var nærmere en meter inne. Men selv ikke det var på langtnær nok. Tidenes dommerflause….og mannen dømmer fortsatt(!), sier Edell hoderystende.

– Men selv om han ikke har særlige forhåpninger om poeng mot Sir Alex Fergusons mannskap, er han måtelig tilfreds med Spurs’ sesonginnledning. Den har gitt London-klubben åtte poeng på fem kamper, en uttelling han riktignok mener både kunne og burde vært noe bedre:

– Vi kunne for eksempel lett ha vunnet mot Newcastle i åpningskampen, men utrolig nok tapte vi. Vi har også hatt et par dustete uavgjortkamper som vi burde fått mer ut av, mens vi har fått vist frem noe av det vi er gode for i de andre kampene. I sum er jeg lettere fornøyd.

Men med spillet Tottenham har levert så langt?

Nysigneringene da – leverer de varene?

– Vi har signert reell kvalitet: Dembele var en spiller jeg hadde super respekt for i fjor, Sigurdsson kommer til å bli stor; Verthongen er i det absolutte toppsjikt om et par år (og sikkert vår fremtidige kaptein), og Dempsey kommer til å levere endel mål – tvil ikke på det. Vår signering Lloris i mål (fransk landslagskaptein) er nummer to etter Brad Friedel, noe som sier alt om den voksne mannens kvaliteter.

Har du noen formening om hvordan Tottenham vil gå ut på Old Trafford?

– Nær sagt som vanlig tror jeg vi kommer til å ha endel possesion, og henge med lenge. Dog ser jeg et knepent tap, etter at dere nær sagt som vanlig kjemper kampen av hengslene, som alltid, i annen omgang.

Og kampbildet som sådan?

– Jevnt, men som sagt blir det sikkert et lite tap. Skal se kampen live hjemme, med et par kompiser og min gamle venn Guinness.

Hva synes du ellers om det United har levert denne sesongen?

– Bra nok til at dere kommer til å henge med hele veien. Jeg tippet dere som vinnere i fjor, og sier det samme igjen. At det gikk åt skogen for dere dypt inne i overtiden, var noe som sikkert vil forkorte livslengden for endel av dere – det må ha vært ufattelig bittert.

Ser du noen svakheter hos vertene som Tottenham eventuelt kan utnytte?

– Spiller for spiller er vi jevngode. Men dere har vært med i den absolutte toppen i masser av år, og det teller meget. Forøvrig interessant å se hva som skjer med presumtivt gode spillere når de forlater United – output reduseres drastisk. Tror vi bare må gi jernet, spille på egne kvaliteter og ha et åpent sinn!

…og svakheter hos Tottenham?

Hvilke United-spillere frykter du?

– Jeg tar ikke lett på noen av dem!

Noen Tottenham-spillere det er grunn til at United bør se spesielt opp for?

– Defoe er i slag, Lennon har startet bra, Bale kan lett slå til….i sum er det masser av kvalitet.

Og utfallet av lørdagens kamp?

United vinner 2-1……Som nevnt over tror jeg ALLTID på et resultat – mot alle. Dog ikke her.

Helt til slutt, Vidar Edell – hvilken plassering forventer du at laget ditt havner på denne sesongen?

Topp 4.

Har du lyst til å kikke nærmere på Spus-supporternes nettside – kan du klikke deg inn på TottenhamHotspur.no

Powered by Labrador CMS