– Gratulerer med gullet!

West Ham-fan Tore Søyland er ikke i tvil om at United vinner ligaen. Når det gjelder resultatet på Upton Park, er han derimot litt mer måteholden.

Publisert Sist oppdatert

Dagen før West Ham får besøk av ligalederne fra Manchester, gir nettredaktøren for Scandinavian Hammers likevel klart uttrykk for at rødtrøyene er STORE favoritter. Men fotball er fotball, og hjemme på Upton Park har på forhånd nederlagsdømte londonere gått seirende ut av slike oppgjør tidligere. Så hvem vet?

Det er ikke vanskelig å få Søyland på gli når vi minner ham om at onsdagens kamp representerer sesongens fjerde møte mellom de to klubbene, og at samtlige av de tre foregående har vært uhyre jevne. Fasiten viser én uavgjort og to ettmålsseire til morgendagens gjester.

Men hvor stor er optimismen hos hjemmelagets tilhengere for at resultatet skal snus i Hammers-favør ved denne anledning?

Tore Søyland
Tore Søyland

Dere er store favoritter. Veldig store. Men som du nevner her har vi faktisk spilt ganske bra mot dere i alle de tre kampene tidligere i sesongen, selv om dere kanskje ikke har spilt for full maskin og med det beste laget hver gang. Jeg satt selv ringside på den første kampen i FA-cupen, og der synes jeg ærlig talt at vi var det beste laget. Kun en fantastisk scoring fra innbytter Van Persie mot slutten reddet omkamp for dere da. Klarer vi å gjenskape noe av spillet fra den cupkampen tror jeg vi kan ha ok sjanser til å ta minst ett poeng.
Bortekamp mot West Ham på et fullsatt og flomlysbelagt Upton Park er heller ikke den enkleste oppgaven. Selv ikke for Manchester United. Men i prosent vil jeg nok likevel anslå mulighetene omtrent slik: 15-25-60. Og da har jeg supporterbrillene på. Manchester United er selvsagt store favoritter.

Forstår det sånn at det er store skadeproblemer i forsvaret. McCartney, Reid og Tomkins er trolig ute; hvor stor innvirkning vil det ha på sjansen til å oppnå et resultat, tror du?

Det er spesielt i midtforsvaret vi sliter med skader. Reid, som har vært en av våre beste spillere denne sesongen, er trolig ute i denne kampen. Og det betyr mye for oss. Mest fordi han er den midtstopperen med ordentlig tempo i kroppen. Tomkins har vært god som reserve for Reid de siste kampene, men han har blitt byttet ut i begge matchene på grunn av skade. Og nå er han helt ute. Det betyr trolig at James Collins får med seg innleide Emanuel Pogatetz i denne kampen. Og det er absolutt ikke bra for oss. Joda, han har spilt en del kamper i engelsk fotball tidligere (for Middlesbrough), men han har ikke overbevist i de innhoppene han har fått for oss. Collins/Pogatetz vs. Rooney/Van Persie er rått parti. Spesielt tempomessig. Og dessverre for oss har både Rooney og Van Persie enormt god statistikk mot oss.

Med det bikkjeslagsmålet som foregår på nedre halvdel av tabellen; frykter du at West Ham kan bli dratt inn i nedrykksstriden?

Hadde du spurt meg for et par uker siden så ville svaret blitt ja. Nå er det nei. Vi har 38 poeng allerede, med seks kamper igjen. Og fire av dem er hjemmekamper. Jeg regner med 0 poeng i hjemmekampen mot dere, men vi bør absolutt klare å vinne minst en av hjemmekampene mot Wigan, Newcastle og Reading. 41 poeng holder, men jeg tror faktisk vi ender på minst 45 poeng totalt, noe jeg tipper holder til 12.-15. plass. En poengsum og en plassering vi som nyopprykket lag bør være godt fornøyd med.

Hvor fornøyd er du med Sam Allardyce i sjefsstolen? Han er vel tross alt eksponent for en annen og mer direkte type fotball enn den man tradisjonelt forbinder med «the Academy of Football»..?

Hammers-fansen har delte meninger om Sam Allardyce
Hammers-fansen har delte meninger om Sam Allardyce

Her er det delte meninger. Det er ingen tvil om at Big Sam har gjort en meget god jobb for oss resultatmessig. Han ble ansatt for å sikre opprykk, noe han klarte på første forsøk. Deretter var neste mål å etablere oss i Premier League, og dette er han nå i ferd med å gjøre. Resultatmessig har han definitivt levert varene.

Men det er veldig mange supportere som ikke er fornøyd med hvordan han har skaffet oss disse poengene. I fjor spilte vi til tider gode kamper i The Championship med mange scoringer og flott spill, men vi hadde også perioder der en del supportere ikke var like fornøyde. I år var målet å spille kynisk borte, mens vi skulle spille mer underholdende på hjemmebane. Det er stor uenighet i om han har klart dette målet. Borte spiller vi ofte veldig gjerrig i 4-5-1 med mange mann bak ballen, noe som absolutt ikke er i tråd med den tradisjonelle "The West Ham Way"-måten å spille fotball på. Hjemme har det variert mer. Noen kamper har vi spilt rask og teknisk fin fotball, men det har også vært tilfeller på Upton Park med meget kynisk og såkalt kjedelig fotball.

Personlig synes jeg Big Sam har fått et noe ufortjent rykte, og jeg har hatt mang en diskusjon om temaet gjennom de to siste årene der jeg har prøvd å forsvare dette. For det er ingen tvil om at vi til tider har spilt god fotball, der 4-5-1 har blitt 4-3-3. Når det gjelder antall langpasninger ligger vi for eksempel midt på tabellen, og vi er faktisk det laget i Premier League som har kommet til flest innlegg fra kant. Men for all del, supporterne er svært delte i synet på fotballen vi spiller under Big Sam. En del går faktisk så langt at de mener han er helt feil mann for jobben, og ønsker at han ikke skal få forlenget kontrakten i sommer. Rett og slett fordi de er misfornøyde med måten West Ham spiller fotball på. Tematråden «Big Sam» er den desidert lengste forumtråden vi har hatt på vårt diskusjonsforum på westhamunited.no. Det sier litt.

Ellers Tore, når det gjelder morgendagens kamp – hva med Manchester United; hva frykter du mest fra deres side?

Spissene. Uansett hvem av dem som spiller. Van Persie er en evig trussel, og vi har som nevnt aldri maktet å få tak på Wayne Rooney. Om dere kommer med Welbeck, Hernandez eller andre angripere så er jeg omtrent like redd. Klassespillere over hele linja. Jeg må ellers nevne at jeg er ufattelig imponert av ex-Hammer Michael Carrick de siste par sesongene. Pr. dags dato synes jeg kanskje han er verdens beste defensive midtbanespiller. Og det finnes svært mange gode i den posisjonen.

Er du bombesikker på at rødtrøyene holder alle hoder kalde og drar i land mesterskapet?

Ja, her er det ingen tvil. Jeg kan ikke forstå annet. Rett og slett en vanvittig imponerende sesong av Manchester United, og nok et velfortjent gull.

Resultattips for onsdagen?

Jeg gambler litt her og tipper 1-1. Carroll og Rooney. Selv om det nok egentlig er større sjanse for 0-5..

Helt til slutt vil jeg gjerne ønske alle en god kamp! For jeg har virkelig tro på at dette kan bli en god match i flomlyset på Boleyn Ground. Våre hjemmesupportere + deres meget gode bortefans, kommer til å lage en fantastisk ramme rundt en klassiker i engelsk toppfotball. United mot United.

Samtidig vil jeg gratulere dere med seriegullet etter en meget imponerende sesong!

Dermed takker vi Tore Søyland for praten, og ønsker laget hans lykke til i innspurten. Den starter som kjent til helgen!

Du kan følge Tore Søyland via hans twitter-konto @toredicanio

Hammers-fansens hjemmeside

 

- Come on you Irons!
– Come on you Irons!

 

Powered by Labrador CMS