– 10 % seierssjanse

Lederen for Scandinavian Hammers er ikke så veldig optimistisk, men han understreker at West Ham er kraftig styrket.

Publisert Sist oppdatert

Han blåser neppe bobler dager lang, men Tore Søyland, eller @ToreDiCanio, som han kaller seg på Twitter, er like fullt en ekte «Hammer». Han leder en supporterklubb som består av 800 medlemmer, som for en årlig kontingent på 250 kroner, mottar fem utgaver av «Scandinavian Bubbles». Klubbens hjemmeside heter WestHamUnited.no og er vel verdt en tur innom.

Men over til det dette egentlig skal handle om – lørdagens møte mellom våre to stolte klubber:

Det har skjedd saker og ting i både West Ham United og Manchester United denne sommeren. Hvor god er årets West Ham-utgave sammenlignet med fjorårets?

– På papiret er vi styrket. Veldig styrket. Den eneste førstelagsspilleren vi har mistet er Mohamed Diame (Hull), mens vi har hentet hele ni nye spillere. Alle disse er kjøpt inn for å være utfordrere til startplass allerede denne sesongen. Dessverre ble vårt kanskje beste kjøp så langt, Kouyate, lyskeskadet i seieren mot Liverpool, og han er nå bekreftet ute i seks uker. Ellers kan jeg nevne spillere som Alex Song, Enner Valencia, Diafra Sakho og Aaron Cresswell som har gått rett inn i startelleveren til Big Sam. Vi har vesentlig sterkere og bredere stall denne seongen.

Har sesongstarten svart til forventningene?

– Ja og nei. Poengmessig har det ikke blitt særlig mer enn forventet. Uheldigvis tapte vi vår åpningskamp (noe ufortjent) mot Spurs. Deretter spilte vi utmerket og slo Palace borte, før vi fulgte opp med sesongens dårligste kamp mot Sputhampton hvor vi regelrett ble rundspilt. Så kom seieren mot Liverpool i forrige runde. En helt fantastisk kamp der førsteomgangen er noe av det beste jeg har sett av West Ham på flere tiår. Innimellom dette har vi røket ut fra ligacupen mot Sheffield United og spilt uavgjort mot Hull. Så sesongstarten har egentlig vært en ordentlig berg- og dalbane for vår del.

West Ham United v Newcastle United - Premier League

Hvor ser du for deg at West Ham ender på tabellen?

– Det er vanskelig å si. Vi spiller en helt annen type fotball denne sesongen, og det er vanskelig å si hvor langt tid det tar før den mer spillende stilen sitter ordentlig. Trolig havner vi mellom 8.-14. plass. Lykkes nysigneringene over tid vil vi havne på øvre halvdel. Klubben har to mål denne sesongen. 1) Spille bedre fotball og 2) Unngå nedryksstrid.

Ex-red Ravel Morrison har gått på lån til Cardiff. Hva har gått galt siden i fjor?

West Ham United v Chelsea - Premier League

Dere slo Liverpool sist, men vinner ikke ofte på Old Trafford. Har du troen på en ny skalp?

– Lørdagens seier gjør jo at jeg har et ørlite håp om poeng på Old Trafford. Selv om det kanskje ikke er særlig stort. Ærlig tips prosentmessig HUB: 70-20-10.

Hva slags lagoppstilling ser du for deg?

– Kouyate er som nevnt ute, så der må vi uansett ha inn en ny spiller. Dette kan bli alt fra Poyet til Jarvis til Zarate til Vaz Te. Alt etter hvilken formasjon vi spiller. Skal jeg tippe, starter vi i 4-5-1 omtrent slik: Adrian – Jenkinson, Tomkins, Reid, Cresswell – Sakho, Downing, Noble, Song, Zarate – Valencia

 Har du avslutningsvis kanskje et resultattips til oss?

– 3-1. Rooney scorer alltid mot oss. Han scorer etter all sannsynlighet minst to på lørdag.

Lykke til! Måtte det beste laget vinne.

Tore Søylands Twitter-profil

Powered by Labrador CMS