Vil spille hver kamp

Wayne Rooney melder seg klar til innsats mot Sunderland, og mener han må spille flest mulig kamper for å komme i form.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney pådro seg en liten skade i ankelen i forrige helgs bortkamp mot Bolton, noe som gjorde at han ikke kunnne spille onsdagens kamp mot Valencia. Sir Alex Ferguson fortalte at Rooney ville være ute i 2-3 uker på grunn av skaden og dermed gå glipp av dagens kamp mot Sunderland, samt landslagssamlingen med England som begynner til uken.

Rooney har derimot kommet seg fortere enn forventet. Han trente med laget igjen allerede torsdag og har fortalt Ferguson at han er klar til å spille mot Sunderland. Om han får ønsket sitt oppfylt gjenstår å se, men Rooney – som også ble utelatt av troppen mot Everton tidligere dennes sesongen på grunn av frykt for sjikane fra tribunene angående hans privatliv – mener han trenger å spille flest mulig kamper for å komme i form.

– Jeg vet jeg kan spille bedre, så jeg håper å få spille flere kamper på rad. Hvis jeg får det, er jeg sikkert på at jeg kommer tilbake i form igjen, sier Rooney, som foreløpig kun har scoret ett mål denne sesongen, til The Guardian.

– Når man ikke spiller opp mot sitt beste trenger man å fortsette å spille og å gjøre ting enkelt. Da vil formen komme.

– Jeg vil spille hver kamp

Wayne Rooney vet også at han må komme i form for å få den spilletiden han ønsker. Med Dimitar Berbatovs form denne sesongen, i tillegg til gode prestasjoner av Michael Owen, Javier Hernandez og Federico Macheda de siste par ukene, er kampen om spissplassene i United tøff.

– Man vil alltid spille så bra at manageren ikke har noen unnskyldninger for ikke å la deg spille. Men det er toppspillere i denne klubben, så man må være på sitt beste for å beholde plassen. Hvis man ikke er det har manageren spillere som gjør at man kan bli henvist til benken.

– Alle spillere blir satt ut av laget en gang i blant, men jeg vil spille hver kamp.

Rooney mener det faktum at han kom sent igang med trening og kamper denne sommeren som et resultat av VM-sluttspillet kan ha bidratt til hans dårlige form så langt denne sesongen. 24-åringen peker også på at han nå spiller en litt annen posisjon etter at Dimitar Berbatov virkelig har vist seg frem med sju mål på åtte kamper, noe som gjør han mindre målfarlig.

– Forrige sesogn spilte jeg helt på topp hver eneste kamp, enten alene eller sammen med Berba. Jeg var en ren spiss, noe som utgjorde forskjellen.

– Det er min favorittposisjon, og scoringsmessig er det helt klart bedre siden man får flere sjanser til å score enn om man spiller litt mer tilbaketrukket og skaper sjanser for andre.

– Prestasjonene mine kan bli bedre. Jeg mistet sesongoppkjøringen og jeg har bare spilt fire eller fem kamper denne sesongen. Men ettersom man får spilt flere kamper, desto bedre blir formen, så jeg håper jeg får en rekke med kamper, avslutter Rooney.

Powered by Labrador CMS