Følger de opp?

PREVIEW: Blir det ny seier for Ryan Giggs’ gutter?

Publisert Sist oppdatert

Forrige lørdag fikk Ryan Giggs sin managerdebut da hans Manchester United slo Norwich oppskriftsmessig 4-0 på Old Trafford, på godt gammelt United-vis.

På lørdag venter en ny utfordring for waliseren og de regjerende ligamestrene når Sunderland – med de tidligere United-heltene Wes BrownJohn O’Shea og Phil Bardsley – kommer på besøk.

Et Sunderland-lag som virkelig har vist en solid form etter den grusomme rekken uten poeng som strakk seg fra februar til midtveis i april. For bare noen uker siden spilte de overraskende nok uavgjort mot Manchester City på bortebane, før de slo Chelsea på Stamford Bridge og rett og slett mørbanket Cardiff i en avgjørende kamp om nedrykk forrige søndag.

Fire poeng har røsket med seg fra oppgjørene to av tittelkandidatene de siste ukene – overrasker de mot Manchester United også?

Manchester United

Det er ingen tvil om at sesongen rødtrøyene er i ferd med å fullføre ikke får stor spalteplass i historiebøkene på Old Trafford, men etter at Ryan Giggs overtok sjefsstolen forrige uke har ny entusiasme blitt vekket, og med litt hell her og der blir det kanskje Europa League til neste sesong også, men da må alt av kamper vinnes.

“Vi viste god form forrige uke, er hjemme og forventer en seier.”

Ryan Giggs

Rødtrøyene har nettopp lagt bak seg en svært bølgete aprilmåned som ble innledet med en overraskende bra forestilling mot Bayern München på Old Trafford i den første av to semifinaler før de gruste Newcastle 4-0 på Sports Direct Arena samme uke.

Men der sa det stopp for oppturene.

Onsdagen etter brakseiren over Newcastle ble de kastet på hodet ut av Champions League da de ble slått 3-1 i München til tross for 22 sekunders lykke etter at Patrice Evra hadde sendt United i ledelsen. Og med 11 dagers hvile skulle en tro at gutta skulle var uthvilte og klare for å kjøre over Moyes’ gamleklubb, Everton – men slik ble det ikke. Merseyside-klubben rundspilte Moyes’ gutter og vant fortjent 2-0, før Moyes fikk sparken to dager etterpå.

United har jevnt og trutt slitt med skader gjennom hele sesongen, og er heller ikke nå helt skadefrie. Rafael er ute med en lyskeskade, Wayne Rooney er usikker etter at han måtte forlate treningsfeltet med det som sies å være en lyskestrekk, mens Giggs uttalte på fredagens pressekonferanse at han også slet med et magetrøbbel. På en annen side, kan det være vi får se Robin van Persie i aksjon igjen, etter å ha bært på en kneskade i seks uker. Anders Lindegaard sliter også med et virus, og er helt uaktuell lørdag.

RETUR: Blir han å se på gressmatta lørdag?
RETUR: Blir han å se på gressmatta lørdag?

Sunderland

Connor Wickham. Fem mål på de siste tre kampene. To mot Manchester City, ett mot Chelsea og to mot Cardiff. Månedens spiller i april.

“Connor Wickham har hjulpet oss med å snu rundt på ting, og han har gitt os en god sjanse for å forbli [i Premier League] nå.”

Gustavo Poyet

Det er ingen tvil om at det nedrykkstruede laget er på bedringens vei, og etter å ha overrasket mot, ikke bare ett, men to av tittelkandidatene i løpet av de siste ukene er det ingen grunn for Giggs å ta lett på oppgaven som venter ham lørdag.

Sunderland hadde en forferdelig vinter hvor de knapt scoret mål, og var heller ikke svært gjerrige bakover. Bare nedrykksfavorittene Norwich, Cardiff og Fulham har sluppet inn mål. Men etter å ha tapt fem kamper på rad i løpet av én måned kom oppturen mot Manchester City. En opptur som hadde like mye å si i tittelkampen som den hadde i bunnstriden. Og etter å ha tatt med seg selvtillit fra Etihad, brøt de Chelsea-manager Jose Mourinhos utrolige Stamford Bridge-statistikk – og dermed stoppet portugiserens rekord på 75 hjemmekamper i ligaen uten tap. Og helgen etter, tok de et svært viktig skritt i retning ny Premier League-kontrakt da de høvlet over Ole Gunnar Solskjærs Cardiff og vant 4-0.

Gus Poyets skadeliste ser ganske lik ut som Uniteds. Kieran Westwood og Steven Fletcher er langtidsskadet med henholdsvis en ankel- og en skulderskade, mens Ki Sung-Yeung og Carlos Cuellar er også uaktuelle grunnet skade.

guspoyet
NY PREMIER LEAGUE-KONTRAKT?: Tidligere Brighton-sjef Gus Poyet har troen på at Sunderland beholder seg i Englands øverste divisjon.

Dommeren

Howard Webb er dommeren som skal sørge for fred på Old Trafford lørdag. Mye kan sies om ham på både godt og vondt, men mannen som dømte VM-finalen i 2010 huskes nok aller best for de avgjørelsene han gjør feil.

PIPEBLÅSER: Howard Webb.
PIPEBLÅSER: Howard Webb.

42-åringen kommer fra Rotherham, Yorkshire i England og har dømt Premier League-fotball de siste 11 årene, og ble FIFA-listet i 2005.

«United-supporteren» – som han kalles av supportere av andre lag – har dømt en rekke kontroversielle avgjørelser i favør hjemmelaget, der straffene mot henholdsvis Tottenham i FA Cup-finalen i 2009, mot Liverpool i ligacupen i 2011 og de to straffene i Uniteds da de spilte 3-3 mot Chelsea på Stamford Bridge i februar 2012 er de som blir husket best.

Men det skal også sies at de to gangene han har dømt Manchester United så langt denne sesongen har endt med tap for rødtrøyene. Først 1-4 mot Manchester City i september, og så 1-2 mot Tottenham i januar.

Verdt å vite

  • Adnan Januzaj scoret to mål da United slo Sunderland i høst.
  • Sunderland-spiss Connor Wickham ble nylig kåret til månedens spiller i april.
  • Gjestene kjemper for øyeblikket mot nedrykk.
  • Sunderland har ikke vunnet på Old Trafford siden 1968 (sett bort i fra ligacupen i januar, da de kom seg videre etter ekstraomganger og straffespark – etter at United vant 1-0 ved full tid)
  • På de siste 12 ligakampene innbyrdes, har United vinnet ti av de, og spilt uavgjort to.

Siste fem møter

Manchester United   1-0   Sunderland (Jonny Evans. Ligacupen, avanserte ikke)
Sunderland   2-1   Manchester United (Nemanja Vidic)
Sunderland   1-2   Manchester United (Januzaj x2)
Sunderland   0-1   Manchester United (T.Bramble selvmål)
Manchester United   3-1   Sunderland (Van Persie, Cleverley, Rooney)

 

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingenUNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS