– United skulle bladd opp for Sneijder

The Sun-kommentator er ikke i tvil.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United ligger fem poeng bak nabo Manchester City på tabellen, og kan også bli passert av Tottenham hvis London-laget vinner sin hengekamp.

Da hjelper det ikke at United har fem poeng mer nå enn på samme tidspunkt i fjorårets gullsesong. Det hjelper heller ikke at United kun har tapt én eneste kamp siden spillerne møtes etter sommerferien for fire måneder siden. Ekspertene spekulerer i alt som kan være galt.

Steven Howard i The Sun spør også det spørsmålet. Og gir likegodt svaret selv.

– Ville vunnet før

– De fleste tidligere utgaver av United ville tettet luka til City med et sent vinnermål mot Newcastle. Spesielt siden motstanderen var redusert til ti mann de siste ti minuttene, men til tross for det voldsomme kjøret mot Newcastle helt på tampen, så har ikke United skapt like mange sjanser som tidligere i det siste, begynner han.

– Mangelen på en spiller som Tom Cleverley er åpenbar. Tenk bare på hvordan ballen går fremover når Cleverley har den, og sideveis når Michael Carrick har den.

– Samtidig har 22-åringen kun startet fem kamper for United. Problemet må være mer alvorlig, og det handler om at Ryan Giggs, som fyller 38 år denne uka, fortsatt skal være den kreative kraften i laget, og hvordan Darren Fletcher og Ji-Sung Park er mer defensive spilletyper.

– Det handler om at Alex Ferguson skulle bladd opp det som var nødvendig for Wesley Sneijder i sommer, for å få en midtbanespiller som kan påvirke like mye som Paul Scholes og Roy Keane kunne det. Nå mangler han i stedet også Anderson – selv om han er en spiller som går fra det store til det svake fra en kamp til en annen.

– De andre tør mer

– Mangelen på en dominerende midtbane har gitt de andre lagene selvtillit til å prøve seg mot United. Det er en sårbarhet i dette United-laget som man normalt ikke ser i et United-lag.

– Ja, United mistet viktige spillere som Edwin van der Sar, Scholes og Gary Neville, men derfor er det bare mer overraskende at Ferguson ikke hentet inn en erfaren midtbanespiller – en leder som kan gå foran som et godt eksempel og motivere de andre.

Enig med Steven Howard? Si din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS