– Rooneys tid er omme

Oppdatert 10.30: Engelsk presse utelukker ikke at han nærmer seg slutten i United.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney ble vraket til sesongens største kamp.

Hva betyr det?

Her er et par vurderinger fra engelsk presse.

Les også:

Mine tanker etter 1-2-tapet | – Dommeren blir nok applaudert | Keane: – Dommeren gjorde rett | Ronaldo rørt av mottakelsen | Mourinho: – Vi fortjente ikke å vinne | Stem på Uniteds beste | – Ferguson er knust | Giggs – du får aldri se noe liknende igjen

The Telegraph, Mark Ogden:

– Wayne Rooneys tid på Old Trafford kan være omme.

– Should i stay or should i go av The Clash ble spilt over høytalersystemet før kampen. Det var selvsagt helt tilfeldig, men det kunne ikke ha vært mer passende.

– Rooney har allerede mistet posisjonen som den største stjernen på Old Trafford, men avgjørelsen om å vrake ham var uansett nok til å skape et jordskjelv. Rooney selv tenkte kanskje selv på hva som nå kommer til å skje når The Clash-sangen gikk, men realiteten er at hans ønsker ikke vil bety noe hvis Ferguson allerede har bestemt seg om hvilken verdi han har for laget.

– Hvis Rooney ikke trengs til Uniteds største kamp i sesongen – den største siden Champions League-finalen i 2011 – så er meldingen fra Ferguson klar: Rooneys tid er omme.

Ogden påpeker at Ferguson tidligere har vraket Jim Leighton før FA-cupfinalen i 1990, David Beckham før Real-kampen i 2003 og Ruud van Nistelrooy før ligacupfinalen i 2006.

– De to siste var borte i løpet av seks måneder, mens Leighton aldri vant tilbake plassen sin.

– Rooney kom innpå som innbytter, men han vil være såret og sint etter vrakingen og han vil nok ikke godta å bare spille en perifer rolle. Likevel, Fergusons kommentarer om Rooney denne sesongen har på det beste vært lunkne, og som Roy Keane sa det på ITV – skriften i denne saken har stått på veggen en stund allerede.

The Sun, Steven Howard:

– Rooneys fremtid i United er ikke lys

– Avgjørelsen om å vrake Rooney var 100 prosent rett, og det var ikke bare fordi gutta som kom inn – Danny Welbeck og Ryan Giggs – imponerte. I lang, lang tid, både for England og United, har Rooney ikke levert varene når det har vært som viktigst.

– Ja, han er kanskje en toppspiller og scorer mye i Premier League, men når England og United trenger ham som mest så forsvinner han gjerne. Det var tydelig på Bernabeu i den første kampen. Derfor ga vrakingen tirsdag mening.

– Vi har kanskje allerede sett det beste fra Wayne Rooney.

The Times, James Ducker:

– The Times avslørte for to uker siden at Paris St. Germain er interessert i Rooney, og franskmennene er klare til å bruke en masse penger på en ny stjernespiss i dommer. Da går Rooney samtidig inn i sine to siste år av United-kontrakten sin, og det som skjedde tirsdag vil ikke stoppe spekulasjonene om at klubben kan komme til å selge ham hvis de mottar et passende bud.

Daily Mirror, Oliver Holt:

– Han er på vei vekk. Det var Fergie som delte ut det største røde kortet denne kvelden. Til Wayne Rooney.

– Ryktene har handlet om at United-manageren har sett seg lei over gjentatte bråk om Rooneys form, og at han, med to og et halvt år igjen av kontrakten hans, er klar til å selge ham.

– En gang ble Rooney sett på som Ronaldos likemann, men karrierene deres har ikke tatt lik retning.

Powered by Labrador CMS