– Vi tetter igjen

Til tross for en svak høstsesong, har Sunderland-fansen tro på at det skal la seg gjøre å dra hjem fra Old Trafford med poeng.

Publisert Sist oppdatert

Leder for Sunderland Supporterclub Scandinavian Branch, Stein-Håkon Nes, er imidlertid klar på at «De svarte kattene» må forsvare seg godt; om ikke med nebb, så i hvert fall med klør, dersom målsettingen skal oppnås.

– Ti mann i forsvar og keeperprestasjoner à la det Kelvin Davies vartet opp med i 0-0-kampen våren 2006. Da kan dette gå bra, mener han, og minner om at Sunderland flere ganger tidligere har stelt i stand problemer for United – selv på Old Trafford.

– Ja, det har jo vært nære på. I løpet av de siste ti årene har vi blant annet klart uavgjort ved to anledninger. Som nevnt spilte vi 0-0 i 2006, det året vi rykket ned, og for tre år siden klarte vi 2-2.

Og det har Nes helt rett i. I sistnevnte kamp var Sunderland bare sekunder fra seier da en uheldig Anton Ferdinand endret retning på en mislykket Patrice Evra-avslutning. Resignert måtte Rios lillebror konstatere at ballen rullet inn i egne nettmasker – nesten fire minutter på overtid!

Saken fortsetter under bildet….

Enda mer nesten og bare såvidt

Men vent – det finnes enda flere eksempler på tette oppgjør, sene scoringer og knepne hjemmeseire:

I 2007/08-sesongen for eksempel, ble Louis Saha matchavgjørende med sin 1-0-scoring etter 72. minutter, og året etter sto det 0-0 helt til Nemanja Vidic knekket gjestene ved å beine inn seiersmålet nesten to minutter på overtid.

I fjorårets kamp på Old Trafford ble det igjen oppskriftsmessig hjemmeseier, men utelukkende takket være Sunderland-selvmål nummer to på tre sesonger. Og igjen skjedde det sekunder før dommeren blåste av – riktignok bare for pause denne gang, men dog. Syndebukk for gjestene ved denne anledning var til alt ovremål mannen med det oransje håret – selveste ex-Red Wes Brown, «the hardest man in town!»Med så mange eksempler på nestenpoeng, er det neimen ikke rart at Sunderland-fansen øyner muligheter fremfor problemer. Det siste er de uansett blitt så godt vant til at de nærmest er blitt herdet.Som Nes så treffende sier det:

– Det skal ikke så mye til for å glede en Sunderland-supporter nå til dags!

Vendepunkt? Nei!

Men alle kamper lever sine egne liv, heter det. Kamper som er spilt, er spilt, og lørdag er det klart for en helt ny forestilling. United topper Premier League-tabellen mens Sunderland såvidt har skaffet seg et lite pusterom til lagene under streken. Det skjedde gjennom tirsdagens overbevisende 3-0-seier over Reading hjemme på Stadium of Light, en kjærkommen opptur for hardt prøvede «Mackens».Men på spørsmål om Nes tror denne seieren var begynnelsen til lysere tider, lyder svaret kort og kontant:

– Nei! Til det var Reading altfor dårlige. Enkelt og greit.

Uavgjort? Ja!

Likevel har altså Nes tro på at laget hans, som i øyeblikket befinner seg 14 plasser under og 23 poeng bak lørdagens motstander, vil rusle av banen med minst ett poeng i shortsen ved kampslutt.

– Egentlig har jeg vel aller mest tro på poengdeling. Vi møter jo en sterk motstander og må se opp, ikke bare for enkeltspillere, men for hele laget. Så 0-0 tror jeg er et realistisk tips, sier Nes om den saken, vel å merke med det forbehold at United klarer å demme opp for Stephane Sessegnon.

– Se opp for Sessegnon

– Ja, han bør dere virkelig passe dere for, advarer han, og det er tydelig at han virkelig mener det.

28-åringen fra Benin har riktignok bare tre mål så langt i sesongen, mens lagets toppscorer Steven Fletcher står med syv. Men Sessegnon har likevel vist seg som mer enn bare en håndfull fra sin offensive midtbaneposisjon, og er hjernen bak mye av det Sunderland foretar seg. Han ble for øvrig kåret til klubbens beste spiller forrige sesong.

Ok, nå som vi har blitt advart, gjenstår det vel egentlig bare å få greie på hva Stein-Håkon Nes ser når han stirrer fem måneder inn i krystallkulen:

– Dere vinner ligaen, mens vi blir nummer 10!

Ok, det holder for oss! Takk for den, og lykke til med resten av sesongen – fra og med neste uke!

Her kan du sjekke ut Sunderland-fansens hjemmeside

Powered by Labrador CMS