– Midt i blinken!

– Et hjemmelag som angriper kan passe oss godt, mener Sunderland-supporter Stein-Håkon Nes.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag tar Manchester United imot klubben som i øyeblikket befinner seg helt nederst på Premier League-tabellen. Sunderland har kommet skjevt ut og trenger sårt den stimulansen som utvilsomt vil følge med et godt resultat på Old Trafford.
Leder for skandinaviske Sunderland-supportere, Stein-Håkon Nes, har imidlertid sett det meste før og ser ingen grunn til å trykke på kriseknappen på dette tidspunkt av sesongen.

da
DICK ADVOCAAT

Allikevel går jeg ut fra at det må være litt frustrerende å være Sunderland-supporter om dagen og oppleve at alt går på tverke. Det som har skjedd til nå er jo  heller ikke noe nytt, men heller en videreføring av de senere års trend. Managere har kommet og gått, og nå sitter vel neppe Dick Advocaat særlig trygt heller. Hva er egentlig galt i klubben, og har du tro på at det vil skje noen endring til det bedre denne sesongen?
– Troen kan ikke noen ta fra en supporter. Dårlige starter har vi hatt før, og noen vits i å krisemaksimere blir bare tull. Og Dick Advocaat sitter så lenge han vil, innleder Nes, og peker på følgende:

– Laget er godt besatt av offensiv kraft, og DeAndre Yedlin, den innlånte backen fra Tottenham, vil gi større ferdigheter i forsvar. Kampen mot moderklubben hans var heller ikke gale selv om det ble 0-1-tap. Og, om vi ser på Bournemouth-kampen, gjør Yonés Kaboul en generaltabbe på linje med assistentdommeren som fratar våre en redusering tidlig i 2. omgang. Der kunne resultatet fort blitt et annet (enn 0-2).

Tror du Advocaat er mannen som kan snu den negative trenden?
– Ja, det tror jeg.

Hvor fornøyd er du med sommerens overgangsvindu? Er laget – på papiret i alle fall – blitt forsterket i forhold til fjorårssesongen?
– Det er det, selv om det utvilsomt hadde gjort susen med en hurtig midtstopper.

Hvordan ligger det an med de to ex-Reds, John O’Shea og Wes Brown – holder de fortsatt koken, eller begynner de å merke alderen?
– O’Shea er en meget kompetent spiller som er flink til å gjøre andre gode. Han får lagkameratene til å yte. Brown er backup og ikke noe annet.

jo
Ex-Red JOHN O’SHEA er blitt 34, men fortsatt er han en viktig brikke for Sunderland.

Nå skal altså Sunderland på besøk til Old Trafford. Det er som kjent en arena som sjelden har vært noen lykkebane for svarte katter. Ser du håp om poeng på lørdag, og hvordan kan Sunderland utnytte eventuelle svakheter i Louis van Gaals lag?
– Hjemmelag som angriper kan være midt i blinken for Jeremain Lens, Fabio Borini og Adam Johnson. Jeg regner derfor med vi kommer til å ligge lavt og prøve oss på kontringer. Går det så går det. Vi har som du antyder, ingenting å tape.

Dette betyr i så fall at Sunderland vil gå forholdsvis forsiktig til verks og prøve å ikke gi bort for mye rom. Det kan i sin tur fort gjøre kampen til noe av en tålmodighetsprøve for United. Hva vil i så fall være enkleste vei forbi Costel Pantilimon?
– Vanskelig å si, så det skal bli artig å se hvordan United vil prøve å løse den oppgaven mot et defensivt lag.

cp
Ingen lett å passere, Sunderlands 203 cm høye rumenske keeperkjempe, COSTEL PANTILIMON.

For å spørre deg rett ut: Overlever Sunderland denne sesongen?
– Ja!

Resultattips for kampen?
– 0-1.

Hvem vinner ligaen og hvilke tre rykker ned?
– Et lag fra Manchester vinner, så får vi håpe på det rette :-). 
Stoke,Villa og Bournemouth rykker ned.

Vel, da gjenstår det bare å håpe på en severdig og god kamp på lørdag. Du og Sunderland får ha lykke til med resten av sesongen – fra neste uke av!

Her kan du sjekke ut De svarte kattenes nettside, Sunderland.no.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

Powered by Labrador CMS