Sofyan AMRABAT

Midtbane

Manchster United Unveil New Signing Sofyan Amrabat

Draktnummer: 4
Født: 21. aug. 1996, i Huizen, Nederland
Nasjonalitet: Marokko
Høyde: 185 cm
Fra: Fiorentina, 1. sep. 2023 (lån)
Kontrakt: 30. juni 2024
Debut: PL, 23. sep. 2023; innb. mot Burnley (b) 1-0
Tidligere klubber: Utrecht, Feyenoord, Club Brugge, Hellas Verona (lån)
Landskamper/mål: Marokko

1 . september 2023, etter dagevis med spekulasjoner, ble Fiorentinas defensive midtbanemann og marokkanske landslagsspiller omsider klar for Manchester United.

Avtalen med italienerne gjelder foreløpig lån gjennom 2023/24-sesongen, men sikrer samtidig United opsjon på kjøp når låneperioden utløper.

Bakgrunn

Sofya Amrabat vokste opp i Nederland,  hvor han fikk sin fotballutdannelse i FC Utrecht. Der fikk han også sin førstelagsdebut i 2014, før han endte opp med i alt 54 kamper, de fleste under en viss Erik ten Hag. Sommeren 2017 skrev han så under på en 4-årskontrakt med Feyenoord, men allerede året etter gikk turen videre til nok en 4-årskontrakt, denne gang i belgiske Club Brugge.

Fra Belgia til Italia

Men heller ikke i Belgia skulle oppholdet vare. Året etter ankomsten ble han lånt ut til italienske Hellas Verona, som halvveis ut i sesongen benyttet seg av muligheten til å kjøpe Amrabat ut av kontrakten med Club Brugge. Deretter solgte de ham umiddelbart til Fiorentina, på betingelse av at Amrabat fikk  fortsette i Verona på lån ut sesongen. Det var nok et smart trekk, for det endte med at marokkaneren ble tildelt utmerkelsen Sesongens beste spiller.

Få måneder senere, i september 2020, fikk så Amrabat sin debut da Fiorentina tapte 4-3 for Internazionale, og siden ble det bli ytterligere 106 opptredener før Manchester United kom inn i bildet og sikret seg marokkaneren på en ett år lang låneavtale.

Landslaget

Sofyan Amrabat innledet sin landslagskarriere med fire kamper for Nederland U15, men skulle snart bestemme seg for heller å representere sine foreldres hjemland. Det skjedde da han ble kalt inn til Marokkos U17-landslag forut for VM for U17-landslag i 2013.
28. mars 2017 fikk han så sin debut for det marokkanske A-landslaget, før han året etter kom med i troppen som dro til VM-sluttspill i Russland.

Likevel var det først under VM-sluttspillet i Qatar i 2022 at Sofyan Amrabat virkelig steg på fotballens stjernehimmel. Marokko gjorde en strålende innsats og endte turneringen på en meget respektabel 4.-plass. Det skyldtes ikke minst Amrabats bidrag.

 

 

Powered by Labrador CMS