Rasmus HØJLUND

Angriper

Manchester United Unveil New Signing Rasmus Hojlund

Draktnummer: 11
Fullt navn: Rasmus Winther Højlund
Født: 4. feb. 2003, i København
Nasjonalitet: Danmark
Høyde: 191 cm
Fra: Atalanta, 5. aug. 2023; 65 mill. pund
Kontrakt: 30. juni 2028 (+ 1 års opsjon)
Debut: PL, 3. sep. 2023; innb. mot Arsenal (b) 1-3
Tidligere klubber: FC København, Sturm Graz
Landskamper/mål: Danmark

Rasmus Højlund er verken Cristiano Ronaldo, Lionel Messi eller Erling Braut Haaland, men han er heller ikke Wout Weghorst. Eller Anthony Martial.

Imidlertid er han en veldig god spiss, og bare 20 år gammel.

Den unge dansken kommer til United etter bare én sesong i Serie A-klubben Atalanta, hvor hans kortvarige italienske eventyr endte med ni scoringer på 20 starter og 32 kamper totalt. 

Før han ankom Bergamo hadde han også scoret ni mål på 17 starter for østerrikske Sturm Graz, som hentet ham fra FC København for to år siden, den gang han bare var 18 år gammel.

Men det er ikke bare i klubbfotball unge Højlund har gjort seg bemerket. Mens han nå har skrevet under for United står han med småpene seks landslagsmål på like mange kamper for Danmark.

Dag Langerød om Høilund: 

Vi har fått inn en spydspiss som er glad i å presse og jobbe hardt. Han er også ganske god med begge bein, selv om han kanskje virker mest komfortabel med venstre.

Han har nå et lite år bak seg i Atalanta, det beste presslaget i Serie A, og akkurat det tror jeg ikke skal undervurderes. Det er en uvurderlig læring inn mot rollen han sikkert får i Ten Hags United.

Jeg synes han er dyktig i den delen av spillet, og også til å forstå sin rolle i et pressende lag; når han skal være hvor, for eksempel skifte fra press mot stopper til så å falle dypere ned for å ta ut en defensiv midtbanespiller når ball og spillere skifter posisjon.

Han er veldig komfortabel med mann i rygg, sterk, flink til å bruke kroppen og ganske dyktig til å holde motspillere unna i dueller.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre

Powered by Labrador CMS