Wout WEGHORST

Angrep

Real Betis v Manchester United: Round of 16 Leg Two - UEFA Europa League

Fullt navn: Wout François Maria Weghorst
Født: 7. aug. 1992, i Borne, Nederland
Nasjonalitet: Nederland
Høyde: 197 cm
Fra: Burnley, 13. jan. 2023 (lån), £2,6 mill.
Debut: PL, 18. jan. 2023, mot Crystal Palace (b) 1-1
Siste kamp: FAC-finale, 3. juni 2023; innb. mot Man. City (n) 1-2
Til: Burnley, 1. juli 2023 (retur etter lån)
Ligacupvinner: 2023
Før United: Emmen, Heracles Almelo, AZ Alkmaar, Wolfsburg, Burnley, Besiktas (lån)
Øvrige etter United: Hoffenheim
Landskamper/mål: Nederland

Omdiskutert, 30 år gammel nederlandsk landslagsspiller, hentet på kortidslån fra Burnley i januar 2023.

På tidspunktet da United meldte sin interesse for den høyreiste angriperen, var han utlånt fra Burnley til tyrkiske Besiktas.  Interessen fra Old Trafford endte med at utlånet til Istanbul-klubben ble avbrutt, mens spilleren isteden ble sendt til et halvt år langt utlån i Sir Matt Busby Way.

Samtidig ble det da antatt at United hadde skaffet seg en mann å ha i bakhånd ved skader eller formsvikt på spillere i en fra før av tynt besatt angrepsrekke.

Isteden skulle omstendighetene gjøre sitt til at Weghorst ble alt annet enn «kun et angriperalternativ». Anthony Martials stadige skadeproblemer førte nemlig til at den nederlandske Burnley-eiendommen straks ble fast inventar på Erik ten Hags førstelag.

Vaksinert mot scoringer

Og her kommer forklaringen på hvorfor Wout Weghorst ble så omdiskutert:

Til tross for sin store arbeidskapasitet og vilje til å jage motstandere, ble Weghorsts manglende effektivitet foran motstandernes mål en kime til konstant frustrasjon blant United-fansen. Når i tillegg tempoproblemer og tekniske begrensninger naturligvis var umulig å skjule, ble den svære spissen nærmest offer for latterliggjøring. Ja, blant både fans og såkalte «eksperter» ble han uærbødig nok omtalt som «en av Uniteds svakeste spisser noensinne».

Støttet av manageren

Sjefen hans, Erik ten Hag, syntes imidlertid å være på kollisjonskurs med denne populæroppfatningen. Sannsynligvis i vissheten om mangel på alternativer, omtalte han stadig vekk sin landsmann i rosende ordelag. Blant annet viste han til at Weghorsts «uvurderlige og oppofrende presspill, skapte rom for lagkameratene.

Og det skal han ha, Wout Weghorst. I løpet av de 31 opptredenene han fikk i andre halvdel av 2022/23-sesongen, scoret han riktignok bare to mål …; men arbeidsmoralen hans? Den kunne gjøre selv den ivrigste galeislave grønn av misunnelse.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2022/2320-11-210-7-03-2-03-0-14-2-10-0-0

Powered by Labrador CMS