Guillermo VARELA

Høyreback

IMG_6979

Fullt navn: Guillermo Varela Olivera
Født: 24. mars 1993, i Montevideo, Uruguay
Nasjonalitet: Uruguay
Høyde: 171 cm
Fra: Club Atletico Peñarol, 7. juni 2013; £2,4 mill.
Debut: PL, 5. des. 2015; West Ham (h) 0-0
Siste kamp: EL, 17. mars 2016; Liverpool (h) 1-1
Utlån: Real M. Casillas, Eintracht Frankfurt
Til: Club Atletico Peñarol, 12. aug. 2017
Øvrige etter United: FC København, Dynamo Moskva (lån), Dynamo Moskva, Flamengo (lån), Flamengo
Landskamper/mål: Uruguay

Høyreback fra Uruguay. Ble hentet til Old Trafford som 20-åring i juni 2013.

Unggutten var så sent som en måned tidligere på prøvespill hos United. Der imponerte han såpass at han fikk trene sammen med førstelagsspillerne – og ikke med juniorene, slik de fleste unge prøvespillere må ta til takke med.
Sir Alex Ferguson og staben hans lot seg glatt overbevise om at dette var en gutt med fremtid på Old Trafford. Det synet ble etter sigende delt av Sir Alex’ etterfølger, David Moyes.

Inntil Varela skrev under for United den 7. juni,  var han del av ungdomssystemet i Club Atlético Peñarol. Klubben, som holder til i Uruguays hovedstad, Montevideo, Varelas hjemby, ble bare dager tidligere kronet til seriemestere i Uruguay. Det skjedde imidlertid uten 20-åringen på laget. Den unge backen rakk kun å spille en førstelagskamp for den søramerikanske giganten.

Sølvmedalje fra U20-VM

Under U20-VM, som ble avviklet i Tyrkia i juni/juli 2013, var Varela et selvsagt innslag på det uruguayanske laget. Til slutt ble det nederlag i finalen mot Frankrike, men den nybakte United-backen kunne i det minste smykke seg med en sølvmedalje fra mesterskapet.

Endelig United-debut

Det ble ikke mye vi fikk sett til Varela på Old Trafford. I sin første sesong som United-spiller måtte han nøye seg med opptredener for klubbens U21-lag, og tidlig i hans andre vanket det et sestonglangt utlån til Real Madrid Castillas.

Det var derfor først i sesong tre, 2015/16, at det store publikum fikk stifte bekjentskap med ham. Han fikk sin debut da han kom fra benken som erstatter for Paddy McNair i Premier League-møtet med West Ham på Old Trafford i desember 2015, og det ble ytterligere ti kamper – alle fra start – før sesongslutt.

Mannen som ga ham disse mulighetene, Louis van Gaal, fikk sparken like etter å ha ledet United til FA-cupmesterskapet i mai, og siden ble det ingen flere offisielle opptredener for den unge søramerikaneren.

I unåde på utlån

Isteden ble han lånt ut til tyske Eintracht Frankfurt for hele 2016/17-sesongen. Der ble han imidlertid ankelskadet etter bare noen uker, og satt på sidelinjen i månedsvis. Da han omsider var klar igjen, i slutten av februar, klarte han å pådra seg en ny skade i første kamp. Nå kom han ikke tilbake på banen før på tampen av sesongen. Da ble han faktisk penslet inn til å spille i den tyske cupfinalen.

Men så rotet han det til for seg selv. Stikk i strid med klubbens ordre, lot han seg tatovere. Da det snart gikk betennelse i denne, hadde klubben fått nok og sendte ham nådeløst i retur til Manchester.

Tilbake til Uruguay

Få måneder senere, i første halvdel av august 2017, meldte Manchester United at Varelas tid i Manchester var over. Han returnerte til den andre siden av Atlanteren og sluttet seg til sin gamle klubb, Atletico Peñarol.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2015/1610-1-03-1-03-0-00-0-04-0-00-0-0

Powered by Labrador CMS