Edinson CAVANI

Angriper
Draktnummer: 21
Fullt navn: Edinson Roberto Cavani Gómez
Født: 14. feb. 1987, i Salto, Uruguay
Nasjonalitet: Uruguay
Høyde: 184 cm
Fra: Klubbløs, 5. okt. 2020
Kontrakt: 30. juni 2021 (+ ett års opsjon)
Debut: 24. okt. 2020; PL, innb. mot Chelsea (h) 0-0
Før United: Danubio, US Palermo, Napoli, PSG
Landskamper/mål: Uruguay

Uruguayansk stjerneangriper som ble klar for United på overgangsvinduets siste dag i oktober 2020.

Edinson Cavani, som flere ganger tidligere har vært ryktet til Manchester United, skrev i utgangspunktet under på en ettårskontrakt med Ole Gunnar Solskjærs lag. Den forholdsvis korte kontraktstiden skyldes rett og slett spillerens høye alder (33 år) og senere års noe bekymringsverdige skadefrekvens. United sørget imidlertid for å sikre seg muligheten til en avtaleforlengelse på ytterligere ett år dersom den målfarlige søramerikaneren skulle klare å innfri.

Forlenget

Og innfridde gjorde den søramerikanske veteranen så til de grader. For ham personlig ble Cavanis første sesong et eneste langt triumftog.
10. mai ble det endelig bekreftet at «El Matador» hadde lagt bort alle planer om en retur til Sør-Amerika, til fordel for ytterligere en sesong på Old Trafford.

Manchester United v AS Roma - UEFA Europa League Semi Final: Leg One
Edinson Cavani med sin karakteristiske scoringsfeiring, her etter å ha scoret sitt fjerde(!) mål på to kamper mot AS Roma i Europa Leagues semifinale.

Scoringsfenomen

Cavani kom til United med en imponerende CV på innerlommen. Etter å ha innledet spillerkarrieren med to år i Danubio hjemme i Uruguay, dro han, 20 år gammel, over Atlanterhavet til italienske Palermo. På Sicilia ble det 37 scoringer på 117 kamper, før en lovende karriere ble viderebygget med tre sesonger ved foten av Vesuv.

Der, i storklubben Napoli, tok det av for alvor. Hele 94 mål (33, 33 og 38) på 138 kamper, gjorde Edinson Cavani til en av verdens mest ettertraktede måljegere. Nå var det bare et tidsspørsmål før en enda større klubb ville slå til.

200 mål og titler på løpende bånd

Det ble til slutt de nyrike franskmennene fra Paris Saint-Germain som i 2013 sikret seg underskriften til den 184 centimeter høye scoringskongen. Prisen var voksen, den lød på 64 millioner euro, ny fransk overgangsrekord, men akkurat det skulle ingen angre på. Oppholdet i den franske hovedstaden ble nemlig den kjempesuksessen alle parisere hadde håpet på.

I løpet av syv sesonger og i alt 301 kamper i liga og cup, fant Cavani motstandernes nettmasker nøyaktig 200 ganger. Da kontrakten med den franske giganten utløp etter 2019/20-sesongen, hadde han i tillegg sanket titler i fleng. Sytten store triumfer (seks ligatitler, fem triumfer i den franske cupen og seks i ligacupen) forteller sitt tydelige språk om akkurat det.

Som nevnt utløp Cavanis PSG-kontrakt i 2020. Dermed sto han uten klubb da Manchester United banket på døren.

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2020/21 21-18-17 13-13-10 1-2-0 1-0-1 6-3-6 0-0-0

 

Tilbake til spilleroversikten